MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

59 χρόνια μετά… Επαναπατρίστηκαν έργα Κύπριων μαθητών από τις ΗΠΑ

Advertisement

Sponsored by exness

Τελετή παράδοσης επαναπατρισθέντων ζωγραφικών έργων Κυπρίων μαθητών/μαθητριών του 1960 από τις ΗΠΑ

Advertisement

Ογδόντα έργα Κυπρίων μαθητών/μαθητριών του 1960, επαναπατρίστηκαν, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πρόκειται για ζωγραφικά έργα που δημιούργησαν παιδιά Δημοτικών Σχολείων απ’ όλες τις επαρχίες της  Κύπρου, τη σχολική χρονιά 1960-’61 και στάλθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Μάντισον στο Ουισκόνσιν της Αμερικής, στο πλαίσιο διαγωνισμού ή έκθεσης παιδικής τέχνης που οργανώθηκε εκεί.

Τα έργα εντοπίστηκαν, μετά από χρόνια, από την καθηγήτρια τέχνης του Πανεπιστημίου του Μάντισον Lynda Barry, η οποία με τη βοήθεια συναδέλφων της ήλθε σε επαφή με την  Αιμιλία Σουρουλλά που ζει και εργάζεται στην Αμερική, με σκοπό τον εντοπισμό των μικρών τότε ζωγράφων. Έτσι, ξεκίνησε ο αγώνας επιστροφής των ζωγραφιών στην Κύπρο, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Τα έργα παρέλαβε η μητέρα της, η Ζηνοβία Ζήνωνος – Σουρουλλά, η οποία τα παρέδωσε πρόσφατα, στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού δρα Κυπριανό Λούη σε μια σύντομη τελετή.

Τα επαναπατρισθέντα έργα θα επιστρέψουν, στο Αρχείο Παιδικής Τέχνης Δημοτικής Εκπαίδευσης μαζί με όλα τα έργα που διαφυλάσσονται εκεί, ως πολύτιμος θησαυρός της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προβάλλοντας τους προβληματισμούς και τις ευαισθησίες των παιδιών της εποχής εκείνης στην Κύπρο μας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network