MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

5 μέτρα από το Δήμο Λάρνακας για αντιμετώπιση της δυσοσμίας σε διάφορες περιοχές

Advertisement

Sponsored by exness

Κατά την συνάντηση εκφράστηκε η ανησυχία όλων των τοπικών παραγόντων της Επαρχίας Λάρνακας για το φαινόμενο της δυσοσμίας – Δείτε τα πέντε μέτρα που αποφασίστηκαν

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 σύσκεψη για τα προβλήματα δυσοσμίας που δημιουργούνται από την μετακίνηση κοπριάς αυτή την περίοδο από κτηνοτροφικά υποστατικά της ευρύτερης περιοχής Λάρνακας και την τοποθέτηση της σε χωράφια.

Advertisement

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας και σε αυτήν έλαβαν μέρος Βουλευτές Λάρνακας, οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Γραμματείς από τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών και Δρομολαξίας – Μενεού, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, Λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος, Τμήματος Γεωργίας, Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας.

Κατά την συνάντηση εκφράστηκε η ανησυχία όλων των τοπικών παραγόντων της Επαρχίας Λάρνακας για το φαινόμενο της δυσοσμίας, το οποίο και φέτος είναι έντονο και ζητήθηκε από τα αρμόδια Τμήματα του Κράτους να λάβουν επιτέλους άμεσα μέτρα.

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ακόλουθα:

1. Όπως συνεχιστεί ο έλεγχος από τους αρμόδιους Λειτουργούς στα χωράφια και στα κτηνοτροφικά υποστατικά ώστε να εντοπιστούν αυτοί που δεν συμμορφώνονται και να γίνονται καταγγελίες.

2. Να τροποποιηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία με όρους που θα αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας των κτηνοτροφικών αποβλήτων που προέρχονται από τις φάρμες, και να περιληφθούν αυστηρότερες ποινές στους κτηνοτρόφους και γεωργούς που δεν συμμορφώνονται.

3. Επειδή όπως διαπιστώθηκε τα κτηνοτροφικά απόβλητα (κοπριά) που τοποθετείται στα χωράφια είναι σε υγρή μορφή (αχώνευτη) έγινε εισήγηση για άμεση ενσωμάτωση της στο έδαφος και όχι σε 24 ώρες όπως ισχύει σήμερα ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας στους γύρω Δήμους και Κοινότητες.

4. Να καθοριστεί χρονική περίοδος εντός του μηνός Οκτωβρίου κατά την οποία θα γίνεται η τοποθέτηση της κοπριάς στα χωράφια ώστε να μην παρατείνεται το πρόβλημα.

5. Να ενημερώνονται έγκαιρα οι τοπικές αρχές από τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς για την τοποθέτηση των κτηνοτροφικών αποβλήτων στα χωράφια ώστε να προβαίνουν και αυτές στους απαραίτητους ελέγχους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network