MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

5 μαθητές όλοι κι όλοι στο πιο απομακρυσμένο σχολείο της Κύπρου… Το Δημοτικό του Κάμπου Τσακκίστρας διαφέρει… (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές της Κύπρου… Μια χρονιά που ξεκινά με ξεχωριστά όνειρα και στόχους για τον κάθε μαθητή. Οι αρμόδιοι σημειώνουν ότι -ευτυχώς- δεν παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα με την έναρξη της νέας χρονιάς. Στην Κύπρο υπάρχει κάπου και ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν μόλις 5 μαθητές! Βρίσκεται στον Κάμπο της Τσακκίστρας!

Advertisement

Κτύπησε και φέτος το πρώτο κουδούνι στο Δημοτικό Σχολείο του Κάμπου της Τσακκίστρας με τους μόλις πέντε μαθητές να φοράνε την σχολική τους στολή και να περιμένουν με ανυπομονησία την μοναδική δασκάλα να τους κάνει το πρώτο τους μάθημα για φέτος.

Ένας μαθητής της πέμπτης του δημοτικού, δύο στην τρίτη τάξη και δύο στην δευτέρα είναι τα παιδάκια που θα φοιτήσουν την σχολική χρονιά 2019-2020 στο Κάμπο της Τσακκίστρας.

Η Cyprus Times επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη Σωτήρη Αντωνίου ο οποίος μας ανέφερε πως και φέτος στο σχολείο θα είναι η ίδια δασκάλα που ήταν και πέρσι. Πρόκειται όπως μας είπε για χωριανή η οποία πλέον ζει μόνιμα στο χωριό.

«Το σχολείο μας λειτουργεί εδώ και χρόνια υπό εξαίρεση. Είμαστε το πιο απομακρυσμένο χωριό της Κύπρου και αντιλαμβάνεστε πως οι αποστάσεις προς τα αστικά κέντρα είναι μεγάλες» σημείωσε ο κ. Αντωνίου.

Αν δεν λειτουργούσε το σχολείο αυτό, τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους θα έκαναν κάθε πρωί μια διαδρομή περίπου 1 ώρας και 15 λεπτών μας επισημαίνει ο κοινοτάρχης λέγοντας μας πως το πιο κοντινό σχολείο είναι αυτό της Ευρύχου.

Φωτογραφία με τους μαθητές του σχολείου τα προηγούμενα χρόνια 

Ο Κοινοτάρχης λέει συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην τοποθεσία του χωριού, «αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι, χειρότερα από πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει οι αρμόδιοι να μας προσφέρουν εύκολη πρόσβαση προς τα αστικά κέντρα» σημείωσε.

Στο χωριό σήμερα διαμένουν μόνιμα 180 κάτοικοι και παρά την παρακμή που υπάρχει στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής, ο Κάμπος παραμένει ακόμη ζωντανός αναφέρει καταληκτικά ο Κοινοτάρχης της κοινότητας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network