MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

5 χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο. «Λείπεις από όλους μας», το μήνυμα του ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη μέρα θανάτου ενός από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς που πέρασαν από την Κύπρο. Σε ηλικία μόλις 48 χρόνων ο Τάσος Μητσόπουλος έφυγε από τη ζωή.

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δε ξέχασε τον πρώην στενό του συνεργάτη και αγαπημένο του φίλο.

Με ανάρτηση του στο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γράφει:

«Τάσο μου, αιωνία σου η μνήμη.

Υπήρξες υπέροχος πατριώτης, ευπρεπής πολιτικός, αποτελεσματικός υπουργός, και για μένα προσωπικά ένας αξιόπιστος, αγαπημένος φίλος. Λείπεις από όλους μας.».

Το χρονικό της είδησης που «πάγωσε» την Κύπρο

Πρωί 21ης Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή. Η ιδιαιτέρα του γραφείου του τότε Υπουργού Άμυνας Τάσους Μητσόπουλου, επιχειρεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί του.

Ο Υπουργός είχε τελειώσει τη συνάντηση του με τον Πρέσβη της Ελλάδος Βασίλη Παπαϊωάνου και αναμενόταν να δει τον Αμερικανό Πρέσβη. Μετέπειτα θα είχε συνάντηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Δε σηκώνει όμως τα τηλέφωνα και η ιδιαιτέρα του ανησυχεί και μπαίνει στο γραφείο του. Ο Υπουργός δεν είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες και διευθέτησε την ταχύτερη επιστροφή του στην Κύπρο, ακυρώνοντας όλες τις επαφές και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών μία μέρα αργότερα υπέκυψε βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια του αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου του 1965 και τα μαθητικά του χρόνια τα μοίρασε στην Αθήνα και τη Λάρνακα από την οποία καταγόταν η μητέρα του.

Νεαρός φοιτητής της Νομικής ενεπλάκη στις φοιτητικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε ο εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού ενώ κατέγραψε σημαντική κοινοβουλευτική δραστηριότητα ως βουλευτής Λάρνακας. Τον Μάρτιο του 2013 ο Νίκος Αναστασιάδης τον επέλεξε ως Υπουργό του και τον τοποθέτησε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, ενώ λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του είχε μετακινηθεί στο Υπουργείο Άμυνας. Ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Βάτη, με τον οποία απέκτησε δύο παιδιά, την Χαρά και τον Άρη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network