MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

4η ατομική έκθεση του ζωγράφου Νίκου Χατζηνικολάου

Advertisement

Sponsored by exness

Την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Χατζηνικολάου εγκαινίασε η Υπουργός Μεταφορών

Τη βεβαιότητα ότι η έκθεση του ζωγράφου Νίκου Χατζηνικολάου θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό σταθμό στον εικαστικό του λόγο, στο δρόμο που έχει επιλέξει για να ξεχωρίσει, να ερμηνεύσει και να εκφράσει τον κόσμο που τον περιβάλλει, εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη.

Advertisement

Στον χαιρετισμό της στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης Ζωγραφικής του Νίκου Χατζηνικολάου στην Παλαιά Αγορά στην Παλλουριώτισσα, είπε ότι πρόκειται για την 4η ατομική έκθεση του ζωγράφου, ο οποίος έχει παράλληλα συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις. Οι πίνακές του, κοσμούν διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους ενώ αριθμός έργων του βρίσκεται και σε χώρες εκτός Κύπρου.

Τα έργα του, είπε, χαρακτηρίζονται από την φωτεινότητα των χρωμάτων, το διάχυτο καλοκαιρινό φως της Κύπρου, τη σωστή προοπτική, την καθαρή και ρεαλιστική έκφραση.

Στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, ανέφερε η Υπουργός, είχε «την τύχη και την ευτυχία να έχει σαν δάσκαλο του τον καταξιωμένο ζωγράφο Τηλέμαχο Κάνθο ο οποίος τον ξεχώρισε και τον ενέταξε σε ομάδα μαθητών που είχαν ιδιαίτερα χαρίσματα στην τέχνη. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει το κυπριακό τοπίο, τη φύση και τα αγροτικά βιώματα «πάνω απ’ όλα όμως, άρχισε να ζωγραφίζει τις πικρές μνήμες από τα κατεχόμενα εδάφη μας και την προσδοκία της επιστροφής».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network