MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

494 και επίσημα υποψήφιοι

Advertisement

Sponsored by exness

494 συνολικά υποψηφιότητες για τις Βουλευτικές Εκλογές της 22ας Μαΐου – Αριθμός ρεκόρ – Αύριο το μεσημέρι εκπνέει η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων – Ομαλά κύλησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων σε όλες τις πόλεις – Από αύριο η ανακήρυξη του Αντιπροσώπου της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Βαρτκές Μαχτεσιάν

Advertisement

Μετά και την εκπνοή της προθεσμίας για υποβολή ενστάσεων αύριο στις 13 και 30 το μεσημέρι –και επίσημα- οι υποψήφιοι που διεκδικούν μία θέση στα βουλευτικά έδρανα, εισέρχονται στην προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση του Εφόρου, υποβλήθηκαν συνολικά 494 υποψηφιότητες

Λευκωσία      180 υποψηφιότητες

Λεμεσός         106 υποψηφιότητες

Αμμόχωστος  89 υποψηφιότητες

Λάρνακα         51 υποψηφιότητες

Πάφος             39 υποψηφιότητες

Κερύνεια        29 υποψηφιότητες

Λευκωσία

Όπως ανακοίνωσε ο Έφορος Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας Μάριος Παναγίδης, υποψηφιότητα υπέβαλαν συνολικά 180 άτομα σε σχέση με 144 υποψηφιότητες το 2011.

Από αυτά 37, ή ποσοστό 20,6%, είναι γυναίκες και 143, ή 79,4%, άνδρες.

Λεμεσός

106 υποψηφιότητες, εκ των οποίων 23 γυναίκες υποβλήθηκαν στη Λεμεσό από 12 συνδυασμούς κομμάτων και ένα μεμονωμένο υποψήφιο.

Επτά συνδυασμοί κομμάτων κατέρχονται στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές με πλήρη σύνθεση, δηλαδή με 12 υποψήφιους, δύο συνδυασμοί με 8 υποψηφίους, ένας συνδυασμός με 3 υποψηφίους, δύο συνδυασμοί με ένα υποψήφιο και ένας μεμονωμένος υποψήφιος.

Στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογής Κυριάκο Τσολάκη, 331 εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν 151.4374 εκλογείς.

Το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσει στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου με 727 εκλογείς Αμμοχώστου. Το μικρότερο εκλογικό κέντρο θα λειτουργήσει στο Κοινωνικό Κτίριο Παλαιομύλου με 35 αυτόχθονες εκλογείς.

Αμμόχωστος

Συνολικά 89 υποψηφιότητες από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς, υποβλήθηκαν μέχρι τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου στη Λάρνακα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου.

Σε δηλώσεις της η Βοηθός Εφορος Εκλογής εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου Γεωργία Παπαχριστοδούλου ανέφερε ότι συνολικά 89 υποψήφιοι, εκ των οποίων 18 γυναίκες, από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς υπέβαλαν μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι υποψηφιότητα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου 2016, διεκδικώντας μία από τις 11 έδρες της Αμμοχώστου.
 
Οι εγκλωβισμένοι θα ψηφίσουν στο Κέντρο Γ στην Αχερίτου ενώ οι εκλογείς Λευκωσίας και Κερύνειας θα ψηφίσουν στο Κέντρο Ν του Β Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα 185 εκτοπισμένοι είναι της επαρχίας Κερύνειας και 258 είναι εκτοπισμένοι της επαρχίας Λευκωσίας. Οι εκλογείς των θρησκευτικών ομάδων, δηλαδή Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι θα ψηφίσουν σε εκλογικά κέντρα στη Λάρνακα.
 
Πρόσθεσε ότι 7 κόμματα και συνδυασμοί κατέρχονται με 11 υποψηφίους, ένα κόμμα με 6 υποψηφίους, ένα με 3 υποψηφίους και τρία κόμματα κατέρχονται με ένα υποψήφιο. Σύμφωνα με την κ. Παπαχριστοδούλου «στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν συνολικά 51 εκλογικά κέντρα με το μεγαλύτερο να βρίσκεται στο Γυμνάσιο Δερύνειας με 700 εκλογείς και το μικρότερο στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου με 427 εκλογείς».
 
Ο αριθμός των ψηφοφόρων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι 30,735, ενώ ο αριθμός των ψηφοφόρων παγκύπρια για την Αμμόχωστο είναι 110,879. 

Λάρνακα

Πενήντα μία συνολικά υποψηφιότητες από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς, υποβλήθηκαν στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας. Έχουν υποβληθεί 51 υποψηφιότητες από 12 κόμματα εκ των οποίων οι 13 είναι γυναίκες. Επτά κόμματα κατέρχονται στις εκλογές με έξι υποψήφιους, ένα κόμμα με τέσσερις υποψήφιους, ένα κόμμα με δύο υποψηφίους και τρία κόμματα με ένα υποψήφιους».
 
Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας Ηλέκτρα Παναγιώτου, «στη Λάρνακα υπάρχουν έξι βουλευτικές έδρες και συνολικά θα λειτουργήσουν 189 εκλογικά κέντρα εκ των οποίων τα τρία είναι για τις θρησκευτικές ομάδες δηλαδή τους Λατίνους, τους Αρμενίους και τους Μαρωνίτες. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας ανέρχονται στους 92.481 εκ των οποίων οι 55,005 είναι Λαρνακείς και 37,476 είναι εκτοπισθέντες, ενώ στους εκλογικούς καταλόγους που έχουν συμπληρωθεί στις 2 Απριλίου 2016 έχουν εγγραφεί 2,100 νέοι ψηφοφόροι».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «το πιο μεγάλο εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην Μοσφιλωτή με 692 ψηφοφόρους και το πιο μικρό είναι στην Κοινότητα Μελίνης με 78 ψηφοφόρους».

Πάφος

Χωρίς κανένα πρόβλημα υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες και στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με την Μαίρη Λάμπρου, Έφορο Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου. Σε δηλώσεις της η κ. Λάμπρου ανέφερε πως σήμερα δέχτηκε 39 υποψηφιότητες από 12 συνδυασμούς κομμάτων και έναν ανεξάρτητο, οι οποίοι διεκδικούν τέσσερις έδρες για την Επαρχία Πάφου.

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως στην Επαρχία Πάφου θα λειτουργήσουν 130 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα αφορά θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών, Λατίνων και Αρμενίων.

Στην Πάφο, συνέχισε, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 48.950, εκ των οποίων οι 41.853 είναι αυτόχθονες και 7.097 είναι εκτοπισμένοι.

Σε σχέση με τη στελέχωση των εκλογικών κέντρων, η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως θα εργαστούν 557 εκ των οποίων οι 161 είναι άνεργοι πτυχιούχοι τους οποίους διαβίβασε – όπως είπε – το Γραφείο Εργασίας και θα εργοδοτηθούν όλοι για τις εκλογές.

Κερύνεια

Με πλήρη ηρεμία διεξήχθη η υποβολή των 29 υποψηφιοτήτων, για τις βουλευτικές έδρες της Επαρχίας Κερύνειας, στην προσωρινή έδρα της επαρχίας Κερύνειας που βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Έφορος εκλογής της Επαρχίας Κερύνειας Ανδρέας Λουκά με την εκπνοή της διορίας υποβολής υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε ότι για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου υποβλήθηκαν συνολικά 29 υποψηφιότητες για τις 3 βουλευτικές έδρες, στην επαρχία Κερύνειας.

Ο κ. Λουκά είπε ότι τις βουλευτικές έδρες διεκδικούν 7 συνδυασμοί κομμάτων με τρεις υποψηφίους ο κάθε συνδυασμός, ένας συνδυασμός κόμματος με δύο υποψηφιότητες και 4 συνδυασμοί κομμάτων με μία υποψηφιότητα. Υποβλήθηκαν και δύο υποψηφιότητες από μεμονωμένους υποψηφίους.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους εκλογείς του εξωτερικού και θα υπάρξουν εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λονδίνο.

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες για τους Αντιπροσώπους των Θρησκευτικών Ομάδων, ο Γενικός Εφορος είπε ότι υποβλήθηκαν 4 υποψηφιότητες για τον Αντιπρόσωπο των Μαρωνιτών, 2 για τον Αντιπρόσωπο των Λατίνων και μόνο η υποψηφιότητα Μαχτεσιάν για τους Αρμενίους.

Το παράβολο για την υποβολή υποψηφιοτήτων ανέρχεται στα 500 ευρώ και επιστρέφεται στους υποψηφίους που θα εξασφαλίσουν το 1/3 των εγκύρων ψήφων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network