MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

47 νεκροί στην άσφαλτο εν μέσω περιορισμών… Τα όπλα στη φαρέτρα της Αστυνομίας

Advertisement

Sponsored by exness

«Μαύρη» χρονιά το 2020… Αυξημένος αριθμός θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων με τον Κύπριο οδηγό να αποδεικνύεται ξεροκέφαλος και επικίνδυνος.

47 νεκροί, σε μια χρονιά μάλιστα γεμάτη περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Advertisement

Γονείς που ακόμα κλαίνε για τον χαμό των παιδιών τους, παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς γονείς… Άνθρωποι που θρηνούν για τους αγαπημένους τους που «έσβησαν» ξαφνικά στην άσφαλτο.

Ο αριθμός των νεκρών στην Κύπρο δεν αφήνει περιθώρια. Επιβάλλεται αλλαγή στάσης και καλλιέργεια οδικής συνείδησης τώρα.

13 νεκροί πεζοί και 12 οδηγοί που ανέτρεψαν τα οχήματά τους

Ο Ευαγόρας, η Ραφαέλα, ο Στέφανος, ο Ίαν… ήταν φέτος ανάμεσα στα θύματα του Μολώχ της ασφάλτου…

47 συνολικά τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκαν στους κυπριακούς δρόμους το 2020 ντύνοντας οικογένειες στα «μαύρα» και μακραίνοντας τη μαύρη λίστα των νεκρών από τροχαίες συγκρούσεις.

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι η πρώτη και κύρια αιτία πρόκλησης των θανατηφόρων δυστυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η αστυνομία.

«Ξεροκέφαλος» ο Κύπριος οδηγός… Επικίνδυνος και απρόσεκτος

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Γιαννάκης Γεωργίου, αναφέρει ότι και φέτος δυστυχώς είχαμε αρκετά θύματα στην άσφαλτο, λόγω κυρίως της ανθρώπινης απροσεξίας και της επιθετικής οδήγησης, που είναι το κύριο χαρακτηριστικό των οδηγών στη χώρα μας.

«Ο κόσμος παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας δεν προσέχει στους δρόμους, οδηγεί αλόγιστα, επικίνδυνα και απρόσεκτα, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς νεκρούς στην άσφαλτο» σημείωσε ο κ.Γεωργίου».

Τα στοιχεία της τριετίας:

2020 καταγράφηκαν 47 νεκροί από τροχαίες συγκρούσεις

2019 καταγράφηκαν 52 νεκροί από τροχαίες συγκρούσεις

2018 καταγράφηκαν 49 νεκροί από τροχαίες συγκρούσεις

Τρείς συνάνθρωποι μας «έσβησαν» στην άσφαλτο σε περίοδο lockdown

Ιδιόμορφη η χρονιά φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με την Αστυνομία να έχει «φορτωμένο» πρόγραμμα, λόγω των αυξημένων ελέγχων σε υποστατικά και οδικό δίκτυο.

Παρά τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις πολιτών που εξήγγειλε η Κυβέρνηση την περίοδο του lockdown στην Κύπρο που ξεκίνησε από 24 Μαρτίου 2020 μέχρι την 13η Απριλίου καταγράφηκαν τρία θανατηφόρα δυστυχήματα.

Όπως τονίζει ο κ.Γεωργίου «την περίοδο του ολικού lockdown, δυστυχώς καταγράφηκαν άλλοι τρείς νεκροί συνάνθρωποι μας, σε τροχαία».

Αξιοσημείωτο ότι και στις τρείς περιπτώσεις οι οδηγοί, όπως σημειώνει ο Διευθυντής της Τροχαίας, έχασαν την ζωή τους εντελώς άδικα, αφού από μόνοι τους προκάλεσαν τροχαία που αποδείχθηκαν τελικά μοιραία.

13 νεκροί πεζοί και 12 οδηγοί που ανέτρεψαν τα οχήματά τους

Το έτος 2020 καταγράφηκαν σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία 12 θανατηφόρες συγκρούσεις, κατά τις οποίες οδηγοί έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους και τα ανέτρεψαν, χωρίς να έχουν κάποιο εμπόδιο στο δρόμο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Σε μία άλλη εξέλιξη, όπως τονίζει ο κ.Γεωργίου, 13 πεζοί έχασαν τη ζωή τους, είτε από απροσεξία δική τους, είτε από αλόγιστη οδήγηση άλλων προσώπων.

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλους, όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς και να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις πεζών. Κυρίως τις νύχτες όλοι θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί στις διασταυρώσεις, στις διαβάσεις πεζών, αλλά και να μην φοράμε σκούρα χρώματα, εάν θα πάμε για περπάτημα» λέει.

Μεγαλείο ψυχής… Χάρισαν ζωή με τον θάνατο των παιδιών τους

Το μεγαλείο ψυχής το ορίζει κανείς σε ώρες δύσκολες. Πίσω από κάθε θανατηφόρο τροχαίο που αφήνει «ανοιχτές» πληγές στις οικογένειες των θυμάτων πολλές φορές κρύβονται και συγκλονιστικές ιστορίες.

Οικογένειες χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας με τον θάνατο των παιδιών τους, δωρίζοντας τα όργανα τους.

Η οικογένεια της Μαριλένας Περικλέους, που σε ηλικία μόλις 19 ετών έφυγε από τη ζωή 9 μέρες μετά το φοβερό τροχαίο που συνέβη στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, βρήκε τη δύναμη και αποφάσισε να χαρίσει ζωή με το θάνατο της.

Το ίδιο και η οικογένεια του 19χρονου εθνοφρουρού Γρηγόρη Πική, ο οποίος νοσηλευόταν 7 μέρες σε κωματώδη κατάσταση μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020, όταν οδηγούσε το αυτοκίνητο του σε δρόμο στο Τραχώνι.

Έξυπνα περιπολικά και κάμερες στη «φαρέτρα» της Αστυνομίας…

Σε μία προσπάθεια να βάλει «φρένο» η Αστυνομία στις δεκάδες τροχαίες συγκρούσεις που σημειώνονται καθημερινά στους δρόμους και με πρώτιστο στόχο τη μείωση των νεκρών της ασφάλτου, η Αστυνομία έχει ενισχυθεί ήδη με 68 έξυπνα περιπολικά.

Τα εν λόγω οχήματα έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν ταχύτητα και να αναγνωρίζουν εάν τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με όλα τα νόμιμα έγγραφα.

«Πέραν των 68 νέων περιπολικών, με τη νέα χρονιά άλλα 42 αυτοκίνητα με τις ίδιες δυνατότητες θα «ριχθούν» στους δρόμους για να βοηθήσουν στο έργο μας», υπογραμμίζει ο Διευθυντής της Τροχαίας.

Με τα έξυπνα οχήματα που διαθέτουν ραντάρ και τις κάμερες στους δρόμους, θεωρούμε ότι θα ελέγχουμε τους οδηγούς ανά πάσα στιγμή και θα πετύχουμε μείωση των δυστυχημάτων.

Έκκληση για αλλαγή νοοτροπίας…

Όπως τονίζει ο κ.Γεωργίου η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, ώστε να σκεφτούν τις οικογένειες τους, αλλά και τους γύρω τους.

«Όλοι πρέπει να αποκτήσουμε είπε, οδική συνείδηση και να αλλάξουμε νοοτροπία, εάν θέλουμε να δούμε να μειώνονται οι νεκροί της ασφάλτου».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network