MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

45 διαρρήξεις παγκαριών σε ένα εξάμηνο… 4 μέρες «μέσα» οι δύο ύποπτοι

Advertisement

Sponsored by exness

Για ένα εξάμηνο «έβαζαν χέρι» σε παγκάρια εκκλησιών – Διάταγμα τετραήμερης κράτησης σε δύο πρόσωπα, έναν 44χρονων Ελληνοκύπριο και ένα 51χρονο Βούλγαρο – Τους έπιασαν καθώς έφευγαν από παρεκκλήσι – Ο Βούλγαρος παραδέχθηκε ενοχή και «έδωσε» τον 44χρονο ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη – Έτοιμος να υποδείξει τα ξωκλήσια ο Βούλγαρος

Advertisement

Από τον Ιούλιο του 2015 φαίνεται να είχαν ξεκινήσει τη «δουλειά» τα δύο πρόσωπα που πιάστηκαν χθες από την αστυνομία τη στιγμή που έφευγαν από παρεκκλήσι και στην κατοχή τους είχαν ένα κατσαβίδι και μια πένσα τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ο 44χρονος Ελληνοκύπριος και ο 51χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε την τετραήμερη κράτηση τους σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης και κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο, εισόδου σε χώρο λατρείας με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος και κατοχής διαρρηκτών εργαλείων.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016 στις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου.

Ο ένας φύλαγε τσίλιες και ο άλλος έκλεβε…

Μετά από τη σύλληψη τους, ανακρινόμενος ο Βούλγαρος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχθηκε ότι μαζί με τον Ελληνοκύπριο μετέβησαν σε εκκλησάκια των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, όπου με ένα κατσαβίδι ο 44χρονος άνοιγε τα παγκάρια και έκλεβε τα χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Ο ίδιος, όπως είπε, περίμενε έξω από τα εκκλησάκια, εκτελώντας καθήκοντα φρουρού, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Ελληνοκύπριος του έδινε για τις υπηρεσίες του ένα μικρό χρηματικό ποσό από τα κλοπιμαία, δηλαδή ένα ποσό μεταξύ τριών και πέντε ευρώ κάθε φορά.

Εξάλλου, ανέφερε επίσης γραπτώς στην Αστυνομία ότι η πρώτη φορά που είχε πάει με τον Ελληνοκύπριο για να κλέψουν ήταν τον Αύγουστο του 2015 σε παρεκκλήσι στην περιοχή Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, ο Βούλγαρος ανέφερε ακόμα ότι στο παρεκκλήσι της Παναγιάς Παραμυθιάς στη Δρομολαξιά, είχαν μεταβεί περίπου 15 φορές και έκλεψαν χρηματικό ποσό ενώ άλλες περίπου 30 φορές μετέβησαν σε εξωκλήσια στην Ορμήδεια, Βρυσούλες και Φρέναρος.

Εξέφρασε προθυμία να υποδείξει τα εν λόγω εξωκλήσια ενώ σημείωσε πως χθες δεν κατάφεραν τελικά να κλέψουν οτιδήποτε από το εκκλησάκι της Παναγίας της Παραμυθιάς γιατί δεν υπήρχαν χρήματα στο παγκάρι.

Από την πλευρά του ο Ελληνοκύπριος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

 

Να σημειωθεί ότι χθες είχαν σχεδιάσει να προχωρούσαν σε διάρρηξη στο παρεκκλήσι της Παναγιάς της Παραμυθιάς στη Δρομολαξιά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network