MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

4 φόνοι… 5 θύματα… Και κίνητρο η ληστεία. Ανασφαλής κοινωνία; (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Δολοφονίες που επιβεβαιώνουν ότι το έγκλημα στην Κύπρο άλλαξε «μορφή». Και τα φονικά δεν αφορούν μόνο πρόσωπα του υποκόσμου. Σε λιγότερο από ένα χρόνο η Κύπρος συγκλονίζεται για μία ακόμα φορά από μια δολοφονία που είχε ως κίνητρο λίγα ευρώ.

Advertisement

Τέσσερις δολοφονίες… Πέντε νεκροί από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι σήμερα.

Μέχρι να φτάσουμε στην αποκάλυψη ότι ο θάνατος του 76χρονου Γιώργου Μαυρομμάτη στη Λάρνακα ήταν αποτέλεσμα δολοφονίας με κίνητρο μερικά ευρώ, η κυπριακή κοινωνία είχε συγκλονιστεί άλλες τρεις φορές από ανάλογα εγκλήματα.

Διπλό Φονικό Στροβόλου. Θύματα Γιώργος Χατζηγεωργίου-Ντίνα Σεργίου

Το διπλό φονικό του Στροβόλου διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου, λίγα λεπτά πριν από τις 2 τα ξημερώματα.

Άφησε «πίσω» δύο νεκρούς. Το ζεύγος Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου. Ένα παιδί τρομαγμένο και μια κοινωνία που δεν είχε αντικρύσει ή ακούσει για παρόμοιο έγκλημα στην Κύπρο ποτέ στο παρελθόν. Το άτυχο ζεύγος εντοπίζεται νεκρό στο υπνοδωμάτιο του σε λίμνη αίματος. Λίγο πριν ο 15χρονος γιος του ζεύγους, αφού κατάφερε να διαφύγει από το υπόγειο του σπιτιού του όπου τον κλείδωσαν οι δράστες, πηγαίνει σε γειτονικό σπίτι και αναφέρει τι είχε γίνει.

Η Αστυνομία προχωρεί σε σχέση με την υπόθεση σε τέσσερις συλλήψεις. O 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, η 21χρονη πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς  και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Γρήγορα διαφαίνεται ότι στόχος ήταν η κλοπή του χρηματοκιβωτίου, το οποίο τελικά δεν βρήκαν μέσα στο σπίτι. Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ο Τζιωνής. Η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Φονικό Αγλαντζιάς. Θύμα Ανδρούλα Βανέζη

Στα συρτάρια με τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα η δολοφονία της άτυχης 80χρονης Ανδρούλας Βανέζη η οποία βρίσκεται δεμένη και φιμωμένη στο κρεβάτι της το πρωί της 23ης Απριλίου, από την κόρη της.

Παρά τις έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου και τις δύο συλλήψεις που προέκυψαν, το έγκλημα παραμένει άλυτος γρίφος. Από το σπίτι της άτυχης γυναίκας, που βρέθηκε από την κόρη της νεκρή στο κρεβάτι της, δεμένη και φιμωμένη, κλάπηκε χρηματικό ποσόν 500 ευρώ και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η Αστυνομία για την υπόθεση είχε προχωρήσει στην σύλληψη ενός 29χρονου και ακολούθως μιας 34χρονης γυναίκας. Οι δυο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εναντίον τους,  δεν στοιχειοθετήθηκαν τα όσα είχαν ενώπιον τους οι ανακριτές και τους τους ενέπλεκαν στο φονικό, πάρα τα τεκμήρια και τις καταθέσεις που λήφθηκαν. Μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου η 34χρονη «έσβησε» μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Φονικό Οίκος Μαραθάσας. Θύμα η Γιαννούλα Χατζηγιάννη

Στη 1.15μ.μ. το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου, λαμβάνεται πληροφορία στην Αστυνομία, ότι σε δρόμο του χωριού Οίκος Μαραθάσας, εντοπίστηκε ακινητοποιημένο ένα αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρισκόταν τραυματισμένη η 56χρονη Γιαννούλα Χατζηγιάννη. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 40χρονου Γεωργιανού, που διέμενε στην περιοχή, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Ο 40χρονος, εντοπίζεται στην οικία του στον Καλοπαναγιώτη και κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίστηκε στην κατοχή του χρηματικό ποσό ύψους €1,700, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πώς περιήλθαν στην κατοχή του.

Ο 40χρονος αρχικά αρνείτο ανάμειξη στην υπόθεση, ωστόσο τέσσερις μέρες μετά το φόνο έδωσε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχτηκε ότι σκότωσε με μαχαίρι το θύμα και ότι της έκλεψε τα λεφτά που είχε στο όχημα της. Την επόμενη μέρα ο ύποπτος οδηγήθηκε στην περιοχή όπου διέπραξε το έγκλημα του και υπέδειξε σκηνές στα χωριά Οίκος Μαραθάσας και Καλοπαναγιώτης. Σε κάδο ανακύκλωσης στον Καλοπαναγιώτη εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από μέλη της αστυνομίας ως τεκμήρια τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο ύποπτος κατά τη διάπραξη του φονικού. Τα ρούχα, που ήταν μέσα σε τσάντα ώμου, ήταν εμποτισμένα με αίμα.

Φόνος Λάρνακας. Θύμα ο Γιώργος Μαυρομμάτης

Το πρωί της Κυριακής ο 76χρονος Γιώργος Μαυρομμάτης, γνωστός ως Κόκος και ευρέως αγαπητός στη Λάρνακα, ανασύρεται από μέλη της Πυροσβεστικής απανθρακωμένος από την οικία του που είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για τη φωτιά από γείτονες. Οι πρώτες εκτιμήσεις «έδειχναν» ότι ο θάνατος του 76χρονου προήλθε από φωτιά που ξεκίνησε από είδη καπνιστού ενώ ως επιταχυντής λειτούργησε ένα μικρό γκαζάκι υγραερίου.

Η νεκροτομή επί της σορού του όμως ανέτρεψε τα δεδομένα. Κατέδειξε ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου επήλθε από αιμορραγία λόγω ρήξης ζωτικών οργάνων συνεπεία καταγμάτων πλευρών και θώρακος. Εξάλλου από τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το μονοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό του 76χρονου ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι που υποδεικνύει ότι ο ηλικιωμένος ήταν νεκρός προτού ξεσπάσει η φωτιά στο σπίτι του.

Και μετά ήρθε η καταγγελία της 96χρονης που οδήγησε στη σύλληψη του 21χρονου που τελικά ομολόγησε ότι βρίσκεται πίσω από το φόνο του 76χρνου Γιώργου Μαυρομμάτη στη Λάρνακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Κυριακή ηλικιωμένη γυναίκα κατήγγειλε ότι ενώ περπατούσε σε δρόμο κοντά στην οικία του 76χρονου στη Λάρνακα, νεαρός άνδρας της έκλεψε την τσάντα η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό. Μετά την καταγγελία εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 21χρονου ο οποίος συνελήφθηκε σήμερα το μεσημέρι. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ανακρινόμενος από την Αστυνομία ο νεαρός παραδέχθηκε την ληστεία της ηλικιωμένης γυναίκας και είπε επίσης ότι την Κυριακή εισήλθε στο σπίτι του 76χρονου για να τον ληστέψει, ωστόσο αυτός αντιστάθηκε και τον σκότωσε. Με δικαστικό ένταλμα σύλληψης ο νεαρός επανασυνελήφθη και ανακρινόμενος από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας  παραδέχτηκε το φόνο του 76χρονου και ότι έβαλε φωτιά για να αποκρύψει το φόνο.

Φόνος Λεμεσός. Θύμα ο Μιλιτιάδης Κλεάνθους

Στο μεταξύ, και πέμπτος φόνος με φόνο τη ληστεία είχε διαπραχθεί στη Λεμεσό, αλλά περί τα τέλη του 2017. Ο 86χρονος Μιλιτιάδης Κλεάνθους έπεσε νεκρός από δολοφονικά χτυπήματα το βράδυ του Σαββάτου, μέσα στο σπίτι του που βρίσκεται σε συνοικισμό στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό. Από την πρώτη στιγμή οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού εξασφάλισαν στοιχεία που έδειχναν ότι ο δράστης ήθελε να ληστέψει τον ηλικιωμένο άντρα.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και άλλων στοιχείων, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 29χρονου Ελληνοκύπριου από τη Λεμεσό. Ήταν γείτονας του ηλικιωμένου άνδρα και  είχε ελεύθερη πρόσβαση στην οικία του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network