MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

39χρονη με θρόμβωση στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Διερεύνηση για ενδεχόμενη σύνδεση με εμβόλιο

Advertisement

Sponsored by exness

Περιστατικό θρομβώσεως σε εμβολιασμένη γυναίκα – Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Υπό διερεύνηση το περιστατικό από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης – «Πρώτα διερεύνηση και μετά ανακοινώσεις» λέει ο Εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ – Σε αρχικό στάδιο η διερεύνηση – Οι πρώτες αναφορές των αρμοδίων

Σοβαρό περιστατικό θρόμβωσης προυσιάστηκε σε γυναίκα που έλαβε το εμβόλιο κατά της νόσου covid-19 τις προηγούμενες μέρες, το οποίο και εξετάζεται από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης.

Advertisement

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Υγείας, το εν λόγω περιστατικό αφορά 39χρονη από την Πάφο η οποία λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα θρομβώσεως με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και κρατείται για νοσηλεία.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, οι οποίες συλλέγουν τα δεδομένα για να εξετάσουν κατά πόσον η θρόμβωση που υπέστη η 39χρονη συνδέεται με το εμβόλιο που έλαβε.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, αφορά Αγγλίδα, ωστόσο επί του παρόντος δεν έχει διερευνηθεί το περιστατικό και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν γνωρίζουν εάν λήφθηκε στην Κύπρο το εμβόλιο ή στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Cyprus Times η Έλενα Παναγωτοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, «θα διερευνηθεί κατά πόσον η κοπέλα είχε κάποιο νόσημα. Σήμερα πήραμε την κίτρινη κάρτα, άρα πρόκειται για πρόσφατο περιστατικό».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες, είτε από φάρμακα είτε από εμβόλια, έτσι σε αυτά τα πλαίσια όπου υπάρχουν τέτοιου είδους αναφορές διερευνώνται. Άρα πρώτα να αναμένουμε την διερεύνηση και έπειτα θα ενημερώσουμε» είπε μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ.

Όλα τα δεδομένα θα υποβληθούν και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος επίσης θα κάνει τη δική του διερεύνηση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network