MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποφάσισαν νέα μέτρα για βία στα γήπεδα. «Φτάσαμε στο σημείο μηδέν»

Advertisement

Sponsored by exness

Αποφάσισαν μέτρα για βία στα γήπεδα – ΚΟΠ, Αστυνομία και Σωματεία συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στη Λάρνακα

ΚΟΠ, Αστυνομία και Σωματεία συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στη Λάρνακα και αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της αντιμετώπισης της βίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Advertisement

Επικεφαλής της σύσκεψης ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας και ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη συμφώνησαν για την ανάγκη συνεργασίας αφού κατά γενική ομολογία, η βία παρουσιάζει έξαρση από το ξεκίνημα της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς.

«Φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει όλοι μαζί, να συνεργαστούμε και να βρούμε τις λύσεις προς όφελος του ποδοσφαίρου» ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, για να προσθέσει:

«Ο καθένας μας, ΚΟΠ, Σωματεία, Αστυνομία και ΚΟΑ πρέπει να αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί και να μπει ένα τέρμα στα έκτροπα».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε τη συνεργασία της Ομοσπονδίας και των Σωματείων προκειμένου να εκλείψουν τα επεισόδια βίας από το ποδόσφαιρο ενώ αναφερόμενος στα Σωματεία, τόνισε πως χρειάζεται μεγαλύτερη συνεργασία όσον αφορά τον εντοπισμό των ταραξιών στα γήπεδα.

«Η αστυνομία ανησυχεί. Είχαμε σε 22 περιπτώσεις από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα αγώνες με επεισόδια. Δεν ισχυριζόμαστε ότι η αστυνομία είναι τέλεια. Είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Ως αστυνομία, το μόνο που θέλουμε είναι να  πηγαίνουν και να φεύγουν από τα στάδια οι φίλαθλοι με ασφάλεια και να μην υπάρχουν υλικές ζημιές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος τόνισε και το μεγάλο κόστος που επιβαρύνεται το κράτος προκειμένου να υπάρχει αστυνόμευση στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε πως θα υπάρχει παρουσία αστυνομίας στις εισόδους των Σταδίων προκειμένου να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια οι επιτηρητές για να ασκούν καλύτερο έλεγχο των φιλάθλων.

Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση των επιτηρητών με τη βοήθεια της UEFA για να μπορούν να ασκούν πιο αποτελεσματικά και αμερόληπτα τα καθήκοντα τους.

Επιπλέον, θα γίνουν βελτιωτικά έργα στα Στάδια για καλύτερη εφαρμογή του νόμου της κάρτας φιλάθλου ενώ τροχοδρομούνται και άλλα μέτρα σε συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία για καλύτερο έλεγχο των φιλάθλων, πριν αυτοί εισέλθουν στα Στάδια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal