MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

3 ημέρες κράτησε ο ξυλοδαρμός της 16χρονης. Γνώριζε η Αστυνομία, λέει η ΟΛΤΕΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές επιτέθηκαν οι μαθήτριες στη 16χρονη στη Λεμεσό – Η Διεύθυνση του σχολείου προσπάθησε να της συμφιλιώσει αλλά… χωρίς αποτέλεσμα – Προηγήθηκαν δύο καταγγελίες στην Αστυνομία – Αν δεν επέβαινε ο καθηγητής τα πράγματα ίσως είχαν πάρει χειρότερη τροπή

Advertisement

Όσο περνάνε οι ημέρες από τη δημοσίευση του βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό 16χρονης μαθήτριας στη Λεμεσό από συνομήλικες της, όλο και πιο συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και τα ερωτηματικά που προκύπτουν.

Το ανήλικο θύμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαίδευσης (ΟΛΤΕΚ), Μιχάλη Τσιάρλιστο, στη χθεσινή συζήτηση στο ΡΙΚ, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε δεχθεί επίθεση από τις νεαρές κοπέλες.

Από τη Δευτέρα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιάρλιστο, οι 16χρονες είχαν κινηθεί επιθετικά εναντίον της συμμαθήτριας τους, κάτι που έπεσε στην αντίληψη της Διεύθυνσης του σχολείου που συμφιλίωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», τις μαθήτριες και είχε παραπέμψει τους υπόλογους στο πειθαρχικό.

Παρόλα αυτά η συμφιλίωση δε φαίνεται να κράτησε και πολύ καθώς την επόμενη ημέρα το πρωί «οι μαθήτριες βρέθηκαν εκτός του σχολικού χώρου και το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στον διευθυντή, οπόταν και εκείνος κάλεσε την Αστυνομία για δεύτερη φορά. Λόγω της προπηλάκισης του θύματος και του πατέρα της, κατέφθασε περιπολικό για να τους προστατέψει».

Μήτε η Αστυνομία αλλά ούτε και η απειλή για πειθαρχική παραπομπή δεν πτόησε τις μαθήτριες οι οποίες επανήλθαν την Τετάρτη με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις και καταγράφοντας το περιστατικό και σε βίντεο. Για καλή τύχη του ανήλικου θύματος «επενέβη ένας από τους αιρετούς καθηγητές της ΟΛΤΕΚ. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός μου εξομολογήθηκε πως αν δεν ήταν παρών, τα πράγματα θα ήταν άσχημα. Όταν ελάμβαναν χώρα όλα αυτά, είχαν ήδη προηγηθεί δύο καταγγελίες στην Αστυνομία, μια τη Δευτέρα και μια την Τρίτη», όπως είπε ο κ. Τσιάρλιστο.

Αυστηρότερα μέτρα και προώθηση νέου νομοσχεδίου

Η ΟΛΤΕΚ, όπως ανέφερε πρόεδρος της, εισηγήθηκε την ένταξη αυστηρότερων μέτρων στους νέους κανονισμούς ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία. «Στο παρελθόν είχαμε συμφωνήσει για τη δημιουργία πολυθεματικών κέντρων. Σε εκείνα θα παραπέμπονταν και θα παρακολουθούσαν προγράμματα, μαθητές με παραβατική συμπεριφορά, ώστε να υποστηριχθούν ψυχολογικά. Έχει νόημα η πρόταση αυτή να επανέλθει και μέσω αυτής να βοηθήσουμε τους μαθητές».»

Από την πλευρά της η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, αποκάλυψε χθες ότι αναμένεται η προώθηση ενός νέου νομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο θα πραγματεύεται τη δικαιοσύνη ανηλίκων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ

ShootandGoal