MC MEDIA NETWORK

July 30, 2021 Friday 01:17:50

Εγγραφή στο
Newsletter

3 Αυγούστου οι εξετάσεις για εισαγωγή στα Τμήματα Καλών Τεχνώ Ελλάδας. Όλες οι πληροφορίες

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Εισαγωγή στα Τμήματα Καλών Τεχνών της Ελλάδας – Οι οδηγίες προς υποψηφίους – Μέτρα κατά του Covid – Η αίτηση και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι οι Εξετάσεις για εισαγωγή στo Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο 30 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2021, στο Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου στη Λευκωσία (Αγ. Αντωνίου 25, Τ.Κ. 2002, Στρόβολος, δίπλα από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ). Επισημαίνεται ότι θα λειτουργήσουν Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα για τα θετικά κρούσματα ή τις επαφές κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Οι Εξετάσεις διαρκούν πέντε (5) εργάσιμες μέρες από τις 9:00 π.μ. μέχρι και τις 3:00 μ.μ. Την πρώτη μέρα διεξαγωγής των Εξετάσεων οι υποψήφιοι καλούνται όπως προσέλθουν στις 8:00 π.μ. για οδηγίες και έλεγχο των προσωπικών τους στοιχείων.

Οι αιτήσεις υποψηφίων για συμμετοχή στις υπό αναφορά Εξετάσεις πρέπει να υποβληθούν από τις 8 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2021 στα Γραφεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων (Μεγάρων 23, 2032, Στρόβολος) ή να αποσταλούν ταχυδρομικώς (Ταχ. Θυρίδα 28777, 2082, Στρόβολος) με ευκρινή σφραγίδα ταχυδρομείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά έντυπα συμμετοχής στις Εξετάσεις από τα Γραφεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Εξετάσεων www.moec.gov.cy/ypexams.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν μαζί με την Αίτησή τους:

α.    Πιστοποιημένο αντίγραφο Απολυτηρίου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης ή Αποδεικτικό Απόλυσης.

β.    Δύο πρόσφατες φωτογραφίες πιστοποιημένες από τον Κοινοτάρχη της περιοχής διαμονής τους.

γ.    Εξεταστικά τέλη ύψους €50.

Οι υποψήφιοι που θα αποστείλουν ταχυδρομικώς την αίτησή τους θα πρέπει να εκδώσουν ταχυδρομική επιταγή προς: Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

δ.    Αντίγραφο και των δύο όψεων του Δελτίου Πολιτικής Ταυτότητας.

Οι υποψήφιοι καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά τις Οδηγίες προς Υποψήφιους.

Οι υποψήφιοι πληροφορούνται ότι τα Δελτία Υποψηφίων, καθώς και σχετικές οδηγίες, θα αποσταλούν ταχυδρομικώς αρχές Αυγούστου. Σε περίπτωση μη παραλαβής τους, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Εξετάσεων, στο τηλέφωνο 22582900.

Μέτρα προστασίας κατά της νόσου Covid-19

Στις Εξετάσεις για Εισαγωγή στα Τμήματα Καλών Τεχνών της Ελλάδας 2021, θα ισχύει το Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2021, καθώς και το Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2021, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων (https://enimerosi.moec.gov.cy/ypp12269).

Ο/Η κάθε υποψήφιος/α οφείλει κατά την είσοδό του/της στο Εξεταστικό Κέντρο να προσκομίζει αποδεικτικό στοιχείο SafePass. Ο/Η υποψήφιος/α μπορεί να παρουσιάζει ένα εκ των πιο κάτω αποδεικτικών:

– Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων. Οι υποψήφιοι μπορούν να παρουσιάζουν την Κάρτα Εμβολιασμού που δίνεται στα Εμβολιαστικά Κέντρα.

– Αποδεικτικό ότι ένα άτομο έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες. Οι υποψήφιοι μπορούν να παρουσιάζουν το γραπτό μήνυμα αποδέσμευσης ή το γραπτό μήνυμα ανάρρωσης που τους αποστέλλεται από το Υπουργείο Υγείας στο κινητό τους τηλέφωνο.

– Εάν δεν ισχύει ένα από τα πιο πάνω, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), με ισχύ 72 ωρών.

Υποψήφιοι που θα διαγνωστούν ως θετικά κρούσματα ή που θα δηλωθούν ως στενές επαφές κρουσμάτων της νόσου Covid-19 και η περίοδος περιορισμού τους εμπίπτει στις ημερομηνίες που θα διεξάγονται οι εξετάσεις, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν άμεσα την Υπηρεσία Εξετάσεων, στο τηλέφωνο 22582900 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο yp_exetaseon@moec.gov.cy. Η Υπηρεσία Εξετάσεων θα επικοινωνήσει μαζί τους για οδηγίες εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Ασφάλειας και Υγείας για τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Α. Εισιτήριες δοκιμασίες

 1. Έργα που εκτελούν οι υποψήφιοι:

α) Μαυρόασπρο σχέδιο σε φύλλο χαρτιού με μολύβι, κάρβουνο ή μελάνι, εκ του φυσικού (δοσμένη νεκρή φύση).

β) Σχέδιο με χρώμα σε χαρτόνι με τέμπερα, ακουαρέλα, ακρυλικά ή παστέλ, εκ του φυσικού (δοσμένη νεκρή φύση).

Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι δεν σχεδιάζουν τον περιβάλλοντα χώρο και πράγματα εκτός της δοσμένης νεκρής φύσης.

 1. Σε όλους τους υποψηφίους δίνεται ατομικός φάκελος που περιέχει ειδικές κόλλες για χρώμα και σχέδιο στις οποίες υπάρχει η ανάγλυφη σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν.).

Οι απαιτούμενες πινακίδες χορηγούνται στους εξεταζόμενους από την Υπηρεσία Εξετάσεων.

Το καβαλέτο και όλα τα άλλα απαιτούμενα υλικά προσκομίζονται από τους υποψηφίους.

 1. Κάθε υποψήφιος, την τελευταία μέρα διεξαγωγής των Εξετάσεων, επιλέγει από το σύνολο των έργων που εκτελεί και παραδίδει για αξιολόγηση μέσα σε φάκελο που του χορηγείται από την Υπηρεσία Εξετάσεων:
 • δύο μέχρι τέσσερα (2-4) μαυρόασπρα σχέδια από τη δοσμένη νεκρή φύση και
 • ένα ή δύο (1-2) σχέδια με χρώμα από τη δοσμένη νεκρή φύση.

Β. Προσέλευση υποψηφίων, τοποθέτησή τους στις θέσεις εξέτασης, απαιτούμενα   έντυπα

 1. Κάθε υποψήφιος είναι υποχρεωμένος να είναι παρών κατά την έναρξη των Εξετάσεων την πρώτη μέρα και κατά την παράδοση των εργασιών την τελευταία μέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.
 2. Τη μέρα έναρξης των Εξετάσεων προσδιορίζεται, κατόπιν κλήρωσης, η θέση του υποψηφίου κατά την εξέταση. Αλλαγή θέσεων μεταξύ των υποψηφίων στην αίθουσα Εξέτασης επιτρέπεται μόνο μετά από αμοιβαία συμφωνία και έγκριση του Υπεύθυνου των Εξετάσεων.
 3. Ο καθορισμός του χρόνου των διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών εναπόκειται στους υποψηφίους. Ως εκ τούτου, κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει διάλειμμα στον χρόνο που επιθυμεί.
 4. Κάθε υποψήφιος υποχρεούται όλες τις μέρες διεξαγωγής των Εξετάσεων να έχει πάντα μαζί του: α) το Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριό του, β) το Δελτίο Υποψηφίου, το οποίο θα του αποσταλεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων, και γ) την Κάρτα Εισόδου, η οποία θα του/της δοθεί την πρώτη μέρα. Κατά την είσοδο των εξεταζομένων στην αίθουσα Εξέτασης ελέγχεται από τους επιτηρητές η ταυτότητά τους και καταγράφονται οι παρουσίες. Η Κάρτα Εισόδου πρέπει να βρίσκεται πάντοτε σε εμφανές μέρος στη θέση που εργάζεται ο υποψήφιος καθ’ όλη τη διάρκεια της Εξέτασης.

Γ. Πειθαρχία υποψηφίων

Κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να επιδεικνύουν ευπρεπή συμπεριφορά και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συστάσεις των επιτηρητών και του Υπεύθυνου των Εξετάσεων.

 1. Οι υποψήφιοι που αποπειρώνται να συνεργαστούν με οποιοδήποτε τρόπο με άλλους υποψήφιους, ή επιδεικνύουν απρεπή συμπεριφορά και αρνούνται να συμμορφωθούν με τις συστάσεις των επιτηρητών και του Υπεύθυνου των Εξετάσεων, με αποτέλεσμα τη διατάραξη της τάξης και της ομαλότητας, αποβάλλονται από την αίθουσα και αποκλείονται από τις Εξετάσεις.

Δ. Αξιολόγηση των έργων των υποψηφίων

 1. Η εξαγωγή της τελικής βαθμολογίας προκύπτει από το άθροισμα των βαθμολογιών που συγκέντρωσε ο/η κάθε υποψήφιος/α από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, διαιρούμενο δια του αριθμού των μελών της Επιτροπής.
 2. Επανεξέταση ή αναβαθμολόγηση των έργων των υποψηφίων δεν επιτρέπεται.

Ε. Επιπρόσθετες οδηγίες 

Όλοι οι υποψήφιοι καλούνται όπως:

 • επιβεβαιώσουν ότι ο ατομικός φάκελος που τους έχει δοθεί περιέχει δύο (2) κόλλες σχεδίασης τύπου BOCKINGFORD για χρώμα και τέσσερις (4) κόλλες τύπου INGRES για μαυρόασπρο σχέδιο. Καλούνται, επίσης, όπως επιβεβαιώσουν ότι όλες οι κόλλες φέρουν την ανάγλυφη σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,
 • χρησιμοποιούν το χαρτί τύπου BOCKINGFORD αποκλειστικά για χρώμα και το χαρτί τύπου INGRES αποκλειστικά για σχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνονται δεκτές οι δοκιμασίες,
 • ζητούν από τον Υπεύθυνο των Εξετάσεων πρόσθετη κόλλα σχεδίασης, όταν χρειάζεται, αφού επιστρέψουν πρώτα μια από τις κόλλες σχεδίασης που τους έχουν δοθεί αρχικά και
 • παραδώσουν την τελευταία μέρα των Εξετάσεων (3 Σεπτεμβρίου 2021) όλες τις κόλλες που τους έχουν δοθεί.

Οι υποψήφιοι απαγορεύεται:

 • να αγγίζουν ή να μετακινούν αντικείμενα που θα σχεδιάσουν,
 • να βγάζουν φωτογραφίες στον χώρο των Εξετάσεων,
 • να περιφέρονται άσκοπα μέσα στην αίθουσα Εξέτασης και να συνομιλούν μεταξύ τους,
 • να καπνίζουν μέσα στην αίθουσα Εξέτασης,
 • να φέρουν και να χρησιμοποιούν στην αίθουσα Εξέτασης και στους χώρους φιξαρίσματος κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που δίνουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ή τηλεπικοινωνίας,
 • να μετακινούν τον ατομικό τους φάκελο από την καθορισμένη θέση,
 • να γράψουν ή να σχεδιάσουν πάνω στις κόλλες σχεδίασης οποιοδήποτε στοιχείο που δηλώνει την ταυτότητά τους,
 • να δανείσουν κόλλες σχεδίασης σε άλλους υποψήφιους,
 • να καταστρέψουν οποιαδήποτε κόλλα σχεδίασης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει:

 • να εισέρχονται και να εξέρχονται από την αίθουσα Εξέτασης με άδεια χέρια (επιτρέπεται μόνο η μεταφορά νερού και υλικών για τη σχεδίαση),
 • να γνωρίζουν τον αριθμό φακέλου τους, ο οποίος είναι ο ίδιος με τον αριθμό του Δελτίου Υποψηφίου, που παρέχεται από την Υπηρεσία Εξετάσεων την πρώτη μέρα Εξέτασης,
 • να τοποθετούν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον χώρο που θα τους υποδείξει ο Υπεύθυνος των Εξετάσεων,
 • να διατηρούν τον χώρο καθαρό (τα κάρβουνα πρέπει να ξύνονται σε κουτί ή σε κάλαθο αχρήστων),
 • να κάνουν το φιξάρισμα των σχεδίων έξω από την αίθουσα Εξέτασης, σε χώρο που θα υποδειχθεί από τον Υπεύθυνο των Εξετάσεων.

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στην αίθουσα Εξέτασης σε άλλα άτομα, πέραν των υποψηφίων και του αρμόδιου προσωπικού της Υπηρεσίας Εξετάσεων.

Εισαγωγή στα Τμήματα Καλών Τεχνών της Ελλάδας – Οι οδηγίες προς υποψηφίους – Μέτρα κατά του Covid – Η αίτηση και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι οι Εξετάσεις για εισαγωγή στo Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο 30 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2021, στο Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου στη Λευκωσία (Αγ. Αντωνίου 25, Τ.Κ. 2002, Στρόβολος, δίπλα από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ). Επισημαίνεται ότι θα λειτουργήσουν Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα για τα θετικά κρούσματα ή τις επαφές κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Οι Εξετάσεις διαρκούν πέντε (5) εργάσιμες μέρες από τις 9:00 π.μ. μέχρι και τις 3:00 μ.μ. Την πρώτη μέρα διεξαγωγής των Εξετάσεων οι υποψήφιοι καλούνται όπως προσέλθουν στις 8:00 π.μ. για οδηγίες και έλεγχο των προσωπικών τους στοιχείων.

Οι αιτήσεις υποψηφίων για συμμετοχή στις υπό αναφορά Εξετάσεις πρέπει να υποβληθούν από τις 8 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2021 στα Γραφεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων (Μεγάρων 23, 2032, Στρόβολος) ή να αποσταλούν ταχυδρομικώς (Ταχ. Θυρίδα 28777, 2082, Στρόβολος) με ευκρινή σφραγίδα ταχυδρομείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά έντυπα συμμετοχής στις Εξετάσεις από τα Γραφεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Εξετάσεων www.moec.gov.cy/ypexams.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν μαζί με την Αίτησή τους:

α.    Πιστοποιημένο αντίγραφο Απολυτηρίου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης ή Αποδεικτικό Απόλυσης.

β.    Δύο πρόσφατες φωτογραφίες πιστοποιημένες από τον Κοινοτάρχη της περιοχής διαμονής τους.

γ.    Εξεταστικά τέλη ύψους €50.

Οι υποψήφιοι που θα αποστείλουν ταχυδρομικώς την αίτησή τους θα πρέπει να εκδώσουν ταχυδρομική επιταγή προς: Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

δ.    Αντίγραφο και των δύο όψεων του Δελτίου Πολιτικής Ταυτότητας.

Οι υποψήφιοι καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά τις Οδηγίες προς Υποψήφιους.

Οι υποψήφιοι πληροφορούνται ότι τα Δελτία Υποψηφίων, καθώς και σχετικές οδηγίες, θα αποσταλούν ταχυδρομικώς αρχές Αυγούστου. Σε περίπτωση μη παραλαβής τους, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Εξετάσεων, στο τηλέφωνο 22582900.

Μέτρα προστασίας κατά της νόσου Covid-19

Στις Εξετάσεις για Εισαγωγή στα Τμήματα Καλών Τεχνών της Ελλάδας 2021, θα ισχύει το Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2021, καθώς και το Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2021, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων (https://enimerosi.moec.gov.cy/ypp12269).

Ο/Η κάθε υποψήφιος/α οφείλει κατά την είσοδό του/της στο Εξεταστικό Κέντρο να προσκομίζει αποδεικτικό στοιχείο SafePass. Ο/Η υποψήφιος/α μπορεί να παρουσιάζει ένα εκ των πιο κάτω αποδεικτικών:

– Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων. Οι υποψήφιοι μπορούν να παρουσιάζουν την Κάρτα Εμβολιασμού που δίνεται στα Εμβολιαστικά Κέντρα.

– Αποδεικτικό ότι ένα άτομο έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες. Οι υποψήφιοι μπορούν να παρουσιάζουν το γραπτό μήνυμα αποδέσμευσης ή το γραπτό μήνυμα ανάρρωσης που τους αποστέλλεται από το Υπουργείο Υγείας στο κινητό τους τηλέφωνο.

– Εάν δεν ισχύει ένα από τα πιο πάνω, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), με ισχύ 72 ωρών.

Υποψήφιοι που θα διαγνωστούν ως θετικά κρούσματα ή που θα δηλωθούν ως στενές επαφές κρουσμάτων της νόσου Covid-19 και η περίοδος περιορισμού τους εμπίπτει στις ημερομηνίες που θα διεξάγονται οι εξετάσεις, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν άμεσα την Υπηρεσία Εξετάσεων, στο τηλέφωνο 22582900 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο yp_exetaseon@moec.gov.cy. Η Υπηρεσία Εξετάσεων θα επικοινωνήσει μαζί τους για οδηγίες εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Ασφάλειας και Υγείας για τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Α. Εισιτήριες δοκιμασίες

 1. Έργα που εκτελούν οι υποψήφιοι:

α) Μαυρόασπρο σχέδιο σε φύλλο χαρτιού με μολύβι, κάρβουνο ή μελάνι, εκ του φυσικού (δοσμένη νεκρή φύση).

β) Σχέδιο με χρώμα σε χαρτόνι με τέμπερα, ακουαρέλα, ακρυλικά ή παστέλ, εκ του φυσικού (δοσμένη νεκρή φύση).

Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι δεν σχεδιάζουν τον περιβάλλοντα χώρο και πράγματα εκτός της δοσμένης νεκρής φύσης.

 1. Σε όλους τους υποψηφίους δίνεται ατομικός φάκελος που περιέχει ειδικές κόλλες για χρώμα και σχέδιο στις οποίες υπάρχει η ανάγλυφη σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν.).

Οι απαιτούμενες πινακίδες χορηγούνται στους εξεταζόμενους από την Υπηρεσία Εξετάσεων.

Το καβαλέτο και όλα τα άλλα απαιτούμενα υλικά προσκομίζονται από τους υποψηφίους.

 1. Κάθε υποψήφιος, την τελευταία μέρα διεξαγωγής των Εξετάσεων, επιλέγει από το σύνολο των έργων που εκτελεί και παραδίδει για αξιολόγηση μέσα σε φάκελο που του χορηγείται από την Υπηρεσία Εξετάσεων:
 • δύο μέχρι τέσσερα (2-4) μαυρόασπρα σχέδια από τη δοσμένη νεκρή φύση και
 • ένα ή δύο (1-2) σχέδια με χρώμα από τη δοσμένη νεκρή φύση.

Β. Προσέλευση υποψηφίων, τοποθέτησή τους στις θέσεις εξέτασης, απαιτούμενα   έντυπα

 1. Κάθε υποψήφιος είναι υποχρεωμένος να είναι παρών κατά την έναρξη των Εξετάσεων την πρώτη μέρα και κατά την παράδοση των εργασιών την τελευταία μέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.
 2. Τη μέρα έναρξης των Εξετάσεων προσδιορίζεται, κατόπιν κλήρωσης, η θέση του υποψηφίου κατά την εξέταση. Αλλαγή θέσεων μεταξύ των υποψηφίων στην αίθουσα Εξέτασης επιτρέπεται μόνο μετά από αμοιβαία συμφωνία και έγκριση του Υπεύθυνου των Εξετάσεων.
 3. Ο καθορισμός του χρόνου των διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών εναπόκειται στους υποψηφίους. Ως εκ τούτου, κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει διάλειμμα στον χρόνο που επιθυμεί.
 4. Κάθε υποψήφιος υποχρεούται όλες τις μέρες διεξαγωγής των Εξετάσεων να έχει πάντα μαζί του: α) το Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριό του, β) το Δελτίο Υποψηφίου, το οποίο θα του αποσταλεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων, και γ) την Κάρτα Εισόδου, η οποία θα του/της δοθεί την πρώτη μέρα. Κατά την είσοδο των εξεταζομένων στην αίθουσα Εξέτασης ελέγχεται από τους επιτηρητές η ταυτότητά τους και καταγράφονται οι παρουσίες. Η Κάρτα Εισόδου πρέπει να βρίσκεται πάντοτε σε εμφανές μέρος στη θέση που εργάζεται ο υποψήφιος καθ’ όλη τη διάρκεια της Εξέτασης.

Γ. Πειθαρχία υποψηφίων

Κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να επιδεικνύουν ευπρεπή συμπεριφορά και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συστάσεις των επιτηρητών και του Υπεύθυνου των Εξετάσεων.

 1. Οι υποψήφιοι που αποπειρώνται να συνεργαστούν με οποιοδήποτε τρόπο με άλλους υποψήφιους, ή επιδεικνύουν απρεπή συμπεριφορά και αρνούνται να συμμορφωθούν με τις συστάσεις των επιτηρητών και του Υπεύθυνου των Εξετάσεων, με αποτέλεσμα τη διατάραξη της τάξης και της ομαλότητας, αποβάλλονται από την αίθουσα και αποκλείονται από τις Εξετάσεις.

Δ. Αξιολόγηση των έργων των υποψηφίων

 1. Η εξαγωγή της τελικής βαθμολογίας προκύπτει από το άθροισμα των βαθμολογιών που συγκέντρωσε ο/η κάθε υποψήφιος/α από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, διαιρούμενο δια του αριθμού των μελών της Επιτροπής.
 2. Επανεξέταση ή αναβαθμολόγηση των έργων των υποψηφίων δεν επιτρέπεται.

Ε. Επιπρόσθετες οδηγίες 

Όλοι οι υποψήφιοι καλούνται όπως:

 • επιβεβαιώσουν ότι ο ατομικός φάκελος που τους έχει δοθεί περιέχει δύο (2) κόλλες σχεδίασης τύπου BOCKINGFORD για χρώμα και τέσσερις (4) κόλλες τύπου INGRES για μαυρόασπρο σχέδιο. Καλούνται, επίσης, όπως επιβεβαιώσουν ότι όλες οι κόλλες φέρουν την ανάγλυφη σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,
 • χρησιμοποιούν το χαρτί τύπου BOCKINGFORD αποκλειστικά για χρώμα και το χαρτί τύπου INGRES αποκλειστικά για σχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνονται δεκτές οι δοκιμασίες,
 • ζητούν από τον Υπεύθυνο των Εξετάσεων πρόσθετη κόλλα σχεδίασης, όταν χρειάζεται, αφού επιστρέψουν πρώτα μια από τις κόλλες σχεδίασης που τους έχουν δοθεί αρχικά και
 • παραδώσουν την τελευταία μέρα των Εξετάσεων (3 Σεπτεμβρίου 2021) όλες τις κόλλες που τους έχουν δοθεί.

Οι υποψήφιοι απαγορεύεται:

 • να αγγίζουν ή να μετακινούν αντικείμενα που θα σχεδιάσουν,
 • να βγάζουν φωτογραφίες στον χώρο των Εξετάσεων,
 • να περιφέρονται άσκοπα μέσα στην αίθουσα Εξέτασης και να συνομιλούν μεταξύ τους,
 • να καπνίζουν μέσα στην αίθουσα Εξέτασης,
 • να φέρουν και να χρησιμοποιούν στην αίθουσα Εξέτασης και στους χώρους φιξαρίσματος κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που δίνουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ή τηλεπικοινωνίας,
 • να μετακινούν τον ατομικό τους φάκελο από την καθορισμένη θέση,
 • να γράψουν ή να σχεδιάσουν πάνω στις κόλλες σχεδίασης οποιοδήποτε στοιχείο που δηλώνει την ταυτότητά τους,
 • να δανείσουν κόλλες σχεδίασης σε άλλους υποψήφιους,
 • να καταστρέψουν οποιαδήποτε κόλλα σχεδίασης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει:

 • να εισέρχονται και να εξέρχονται από την αίθουσα Εξέτασης με άδεια χέρια (επιτρέπεται μόνο η μεταφορά νερού και υλικών για τη σχεδίαση),
 • να γνωρίζουν τον αριθμό φακέλου τους, ο οποίος είναι ο ίδιος με τον αριθμό του Δελτίου Υποψηφίου, που παρέχεται από την Υπηρεσία Εξετάσεων την πρώτη μέρα Εξέτασης,
 • να τοποθετούν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον χώρο που θα τους υποδείξει ο Υπεύθυνος των Εξετάσεων,
 • να διατηρούν τον χώρο καθαρό (τα κάρβουνα πρέπει να ξύνονται σε κουτί ή σε κάλαθο αχρήστων),
 • να κάνουν το φιξάρισμα των σχεδίων έξω από την αίθουσα Εξέτασης, σε χώρο που θα υποδειχθεί από τον Υπεύθυνο των Εξετάσεων.

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στην αίθουσα Εξέτασης σε άλλα άτομα, πέραν των υποψηφίων και του αρμόδιου προσωπικού της Υπηρεσίας Εξετάσεων.

«Ναι» από Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου για τους εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η τηλεδιάσκεψη με τους επιδημιολόγους - Τι αναφέρουν οι πληροφορίες της #cyprustimes

Φωτιά κοντά στο Λύκειο Λατσιών έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την επέκτασή της

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

gallery

83 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Η γεωγραφική κατανομή των θετικών rapid test (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτήρια - Οι ηλικίες των νέων θυμάτων κορωνοϊού #cyprustimes

MC MEDIA NETWORK

ΣΟΚ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και αποκλεισμός

Ο ανύπαρκτος στην Ευρώπη, Άρης αποκλείστηκε και από την θλιβερή Αστάνα. Το 2-1 στο 121’ τον αφήνει για τρίτη σερί φορά με το καλημέρα...

Ζόζεφιν: Με αυτή τη διατροφή διατηρεί τέλειο το σώμα της

Η γνωστή τραγουδίστρια αποκαλύπτει τα μυστικά της διατροφής της Η Ζόζεφιν Γουέντελ αποκάλυψε στο περιοδικό People όλα τα μυστικά της διατροφής της. Η τραγουδίστρια έχει...

Εκτός Ευρώπης και ο Άρης με γκολ στο 120′

Εκτός Ευρώπης και ο Άρης με γκολ στο 120′

Συγκινημένη η Άντρη Καραντώνη βαφτίζει την κορούλα της! Αυτό είναι το προσκλητήριο! (Aποκλειστικές πληροφορίες)

Το πανέμορφο προσκλητήριο της βάφτισης! Την δεύτερη κορούλα τους Στυλιανή θα βαφτίσει αυτή την Παρασκευή (30/7) το ζευγάρι! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ShowBiz η πανέμορφη...

MC MEDIA NETWORK

ΣΟΚ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και αποκλεισμός

Ο ανύπαρκτος στην Ευρώπη, Άρης αποκλείστηκε και από την θλιβερή Αστάνα. Το 2-1 στο 121’ τον αφήνει για τρίτη σερί φορά με το καλημέρα...

Ζόζεφιν: Με αυτή τη διατροφή διατηρεί τέλειο το σώμα της

Η γνωστή τραγουδίστρια αποκαλύπτει τα μυστικά της διατροφής της Η Ζόζεφιν Γουέντελ αποκάλυψε στο περιοδικό People όλα τα μυστικά της διατροφής της. Η τραγουδίστρια έχει...

Εκτός Ευρώπης και ο Άρης με γκολ στο 120′

Εκτός Ευρώπης και ο Άρης με γκολ στο 120′

Συγκινημένη η Άντρη Καραντώνη βαφτίζει την κορούλα της! Αυτό είναι το προσκλητήριο! (Aποκλειστικές πληροφορίες)

Το πανέμορφο προσκλητήριο της βάφτισης! Την δεύτερη κορούλα τους Στυλιανή θα βαφτίσει αυτή την Παρασκευή (30/7) το ζευγάρι! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ShowBiz η πανέμορφη...

Lifestyle

ΣΟΚ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και αποκλεισμός

Ο ανύπαρκτος στην Ευρώπη, Άρης αποκλείστηκε και από την θλιβερή Αστάνα. Το 2-1 στο 121’ τον αφήνει για τρίτη σερί φορά με το καλημέρα...

Lifestyle

Εκτός Ευρώπης και ο Άρης με γκολ στο 120′

Εκτός Ευρώπης και ο Άρης με γκολ στο 120′

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η δεύτερη νίκη επί της Βλάζνια με… σφραγίδα Τσέποβιτς

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα ανάμεσα στη Βλάζνια και την ΑΕΛ.

Με οδηγό τον Τσέποβιτς πάει… Αζερμπαϊτζάν!

Η ΑΕΛ επικράτησε και πάλι με 1-0 της Βλάζνια, χάρις το γκολ του Τσέποβτς και έτσι πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference...

Ολα στραβά και αποκλεισμός ΣΟΚ!

Η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο, σε μία βραδιά που δεν τιμά τον σύλλογο! Η Ενωση πήγε το ματς στην παράταση με το...

Advertorials