MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

250.000 δόσεις του εμβολίου CureVac παρήγγειλε η Κύπρος

Advertisement

Sponsored by exness

250.000 δόσεις του εμβολίου CureVac παρήγγειλε η Κύπρος, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι έχει ήδη παραγγειλει διακόσιες πενήντα χιλιάδες δόσεις του εμβολίου CureVac ενώ την ίδια στιγμή η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) τoυ Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση του CVnCoV, του εμβολίου COVID ‑ 19 που αναπτύχθηκε από την CureVac AG.

Advertisement

Η απόφαση της CHMP να ξεκινήσει την κυλιόμενη ανασκόπηση βασίζεται σε προκαταρκτικά αποτελέσματα από εργαστηριακές μελέτες (μη κλινικά δεδομένα) και πρώιμες κλινικές μελέτες σε ενήλικες. Αυτές οι μελέτες υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσοκυττάρων που στοχεύουν το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί COVID ‑ 19.

Η εταιρεία διεξάγει επί του παρόντος δοκιμές σε άτομα για να αξιολογήσει την ασφάλεια, την ανοσογονικότητα του εμβολίου (πόσο καλά ενεργοποιεί μια αντίδραση κατά του ιού) και την αποτελεσματικότητα κατά του COVID-19. Ο EMA θα αξιολογήσει δεδομένα από αυτές και άλλες κλινικές δοκιμές.

Η κυλιόμενη αξιολόγηση θα συνεχιστεί έως ότου διατεθούν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για μια επίσημη αίτηση άδειας κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network