MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

24ωρη στάση εργασίας στα Λεωφορεία «Ζήνων»

Advertisement

Sponsored by exness

«Χειρόφρενο» για 24 ώρες στα λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα την 1η Φεβρουαρίου – Διαμαρτυρία των εργαζόμενων στην απόφαση της εταιρείας να μην επαναφέρει τη συλλογική σύμβαση

Advertisement

 Σε γραπτή ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ , ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και  ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι σε σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησαν με την διοίκηση της εταιρείας «Ζήνων» τους «ανακοινώθηκε η άρνηση της εταιρείας όπως επαναφέρει τη Συλλογική Σύμβαση».

 Προστίθεται ότι «οι εργαζόμενοι με βάση το Μνημόνιο Συμφωνίας που έγινε το Σεπτέμβριο του 2014, συμφώνησαν μισθολογικές μειώσεις για να συνδράμουν στις οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας. Το Μνημόνιο Συμφωνίας έληξε στις 31/12/2015 και ο μισθός τους θα επανερχόταν από τον Ιανουάριο του 2016. Στο Μνημόνιο οι εργαζόμενοι παραχώρησαν ακόμη το πενθήμερο πλαίσιο εργασίας και εργάζονται επταήμερο σε πενθήμερο πλαίσιο, ευελιξία στις κάρτες δρομολογίων και μείωση της αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης, τα οποία με βάση τη συμφωνία δεν επανέρχονται».

Μετά κι από αυτή την απόφαση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε  24ωρη  στάση εργασίας τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 από τις πέντε τα ξημερώματα.

«Οι εργαζόμενοι με τις συντεχνίες τους καλούν την Εταιρεία έστω και την υστάτη να σεβαστεί τη Συλλογική Σύμβαση και την υπογραφή της και να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα».

 Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να αξιολογήσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network