MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

24 ετών το νεαρότερο άτομο στο Νοσοκομείο Αναφοράς. «Θετικό ότι χθες δόθηκαν 14 εξιτήρια» λέει η Δ/ντρια

Advertisement

Sponsored by exness

Ηλικίας 24 ετών το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται στο ΓΝ Αμμοχώστου – Η εικόνα στο Νοσοκομείο Αναφοράς – «Θετικό ότι χθες δόθηκαν 14 εξιτήρια» λέει η Δ/ντρια Αμαλία Χατζηγιάννη

Ηλικίας 24 ετών είναι το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται αυτές τις μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Advertisement

Πρόσθεσε πως «αυτό το διάστημα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς άτομα διαφόρων ηλικιών, με το νεαρότερο άτομο να είναι 24 ετών». «Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται έπεσε στα 62 έτη και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα έχουν εμβολιαστεί», είπε.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 68 ασθενείς εκ των οποίων οι έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης». Ταυτόχρονα, ανέφερε, «θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι χθες δόθηκαν 14 εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων οι επαναληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό ήταν αρνητικές».

Ωστόσο, σημείωσε «αυτό το διάστημα είμαστε σε κρίσιμη φάση, αφού τις τελευταίες δέκα μέρες έγιναν αρκετές εισαγωγές στο νοσοκομείο ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης κατωτέρου αναπνευστικού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Αμαλία Χατζηγιάννη είπε πως «παγκύπρια τέσσερα είναι τα Γενικά Νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτό όμως θα αλλάξει και σύντομα όλα τα δημόσια Νοσηλευτήρια θα φιλοξενούν τέτοιους ασθενείς, ενώ αυτό το διάστημα έχουν σταματήσει τα επείγοντα χειρουργεία, ούτως ώστε να υπάρχουν περισσότερες ελεύθερες κλίνες».

Σημείωσε ακόμα πως «στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου λειτουργούν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία και το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, ενώ περιστατικά που χρήζουν θεραπείας από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου παραπέμπονται κυρίως στο Νοσοκομείο Λάρνακας και στο Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση «στον κόσμο να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για τον γενικό πληθυσμό και τα διατάγματα που εκδίδει κατά καιρούς το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μειωθούν οι εισαγωγές στα δημόσια Νοσηλευτήρια και να νοσηλεύονται άτομα που έχουν σοβαρά συμπτώματα και πραγματικά έχουν ανάγκη θεραπείας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal