MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

22 μόνιμες κατοικίες, 36 εξοχικά και άλλα υποστατικά έγιναν στάχτη. «Η Ορά πλήγηκε περισσότερο», λέει ο Έπαρχος Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Μόνιμες κατοικίες, εξοχικά και υποστατικά έγιναν στάχτη – Η Ορά πλήγηκε περισσότερο από την πυρκαγιά, λέει ο Επαρχος Λάρνακας – Ο απολογισμός των ζημιών της φονικής πυρκαγιάς

Η Κοινότητα της Οράς πλήγηκε περισσότερο από την καταστροφική, φονική πυρκαγιά που έπληξε την ορεινή Λάρνακας, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου.

Advertisement

Ο Επαρχος χαρακτήρισε «καταστροφική την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στη Λεμεσό και επεκτάθηκε στην ορεινή Λάρνακας, τόσο από πλευράς ανθρώπινων ζωών, αφού χάθηκαν 4 εργάτες, αλλά και σε κατοικίες, καλλιέργειες, επαγγελματικά υποστατικά και αυτοκίνητα». Ωστόσο, σημείωσε, «σε συντονισμό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών, έγινε κατορθωτό να σταματήσει η πορεία της πυρκαγιάς και πιστεύω ότι έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά».

Πρόσθεσε ότι «για δύο μέρες βρισκόμουν στη Βαβατσινιά και παρακολουθούσα από πολύ κοντά την εξέλιξη της κατάστασης και των προσπαθειών, που καταβάλλονταν από όλους, για κατάσβεση της πυρκαγιάς, που δεν σταμάτησαν ούτε ένα δευτερόλεπτο».

Ερωτηθείς για την καταγραφή των ζημιών απάντησε είπε πως «την Κυριακή στις 15.30, όταν επιτράπηκε στα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας να μπουν μέσα στις Κοινότητες, άρχισε η καταγραφή και η εκτίμηση των υποστατικών και των κατοικιών, μόνιμης διαμονής και εξοχικών, που καταστράφηκαν. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε και χθες αργά το βράδυ απεστάλη πλήρης αναλυτική έκθεση, μεταξύ των οποίων και η οικονομική εκτίμηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Ο κ. Χατζηστεφάνου δεν θέλησε να αναφέρει το οικονομικό κόστος των ζημιών και σημείωσε πως «συνολικά από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 22 κατοικίες μόνιμης διαμονής και πιο συγκεκριμένα 9 στη Μελίνη, μία στην Οδού και 12 στην Ορά. Ακόμα καταστράφηκαν 36 εξοχικές κατοικίες δηλαδή 9 στη Μελίνη, 25 στην Ορά και δύο στους Αγίους Βαβατσινιάς».

Ακόμα «συνολικά 11 επαγγελματικά υποστατικά καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και πιο συγκεκριμένα 1 στους Αγίους Βαβατσινιάς, 4 στην Οδού και 6 στην Ορά. Οσον αφορά τα οχήματα καταστράφηκαν συνολικά 42 οχήματα, δηλαδή 6 στη Μελίνη και 36 στην Ορά».

Σε άλλη ερώτηση ο Επαρχος Λάρνακας απάντησε πως «οπωσδήποτε πρώτη με διαφορά η Κοινότητα της Οράς πλήγηκε περισσότερο από τις άλλες Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας». Ακολουθεί η Μελίνη και η Οδού, είπε και σημείωσε πως στην Ορά καταστράφηκαν επίσης και πολλές γεωργικές καλλιέργειες.

Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοκληρωτικά ένα εργοστάσιο παραγωγής μελιού στην Μελίνη, στην Ορά δύο πτέρυγες ενός πτηνοτροφείου καταστράφηκαν ολοσχερώς μαζί με τα κοτόπουλα που ήταν εντός, ενώ χιλιάδες άλλα πέθαναν από τη ζέστη και τους καπνούς που προκάλεσε η φωτιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal