MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

22 ετών ο νεαρότερος ασθενής στο Νοσοκομείο Αναφοράς… Στο 80% οι ανεμβολίαστοι

Advertisement

Sponsored by exness

Επαναλειτούργησε ο θάλαμος COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

Ένας ασθενής με κορωνοϊό νοσηλεύεται σήμερα στον θάλαμο COVID-19, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο οποίος επαναλειτούργησε προκειμένου να νοσηλευτούν άτομα με κορωνοϊό, λόγω αύξησης των κρουσμάτων στην κοινότητα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη.

Advertisement

Αναφερόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, είπε ότι νοσηλεύονται 44 άτομα εκ των οποίων τα οκτώ στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση».

Πρόσθεσε ότι «ο νεαρότερος ασθενής είναι ηλικίας 22 ετών και ο γηραιότερος 97 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ατόμων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο είναι τα 68 έτη».

Σημείωσε ακόμα ότι «από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς ποσοστό που ανέρχεται γύρω στο 80% δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού κατά του COVID-19».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη ανέφερε ότι «σήμερα ένα άτομο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στον θάλαμο COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας το οποίο άνοιξε σήμερα προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς με κορωνοϊό, λόγω αύξησης των κρουσμάτων στην κοινότητα. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 83 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους».

Ανέφερε ακόμα ότι «δυστυχώς έφτασε και στην Κύπρο η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, η οποία είναι πιο μεταδοτική, ωστόσο φαίνεται πως η τρίτη δόση του εμβολίου καλύπτει και προφυλάσσει τα άτομα από την συγκεκριμένη μετάλλαξη. Ακριβώς γι’αυτό, όλοι θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν την επαναληπτική – αναμνηστική δόση του εμβολίου, ενώ άτομα τα οποία δεν έχουν αρχίσει το εμβολιαστικό τους σχήμα χρειάζεται να το πράξουν ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη «ακόμα και με τον εμβολιασμό όλοι χρειάζεται να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από το Υπουργείο Υγείας, δηλαδή μάσκα προστασίας, αντισηπτικό και αποστάσεις».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network