MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

200 έλεγχοι… 140 θετικοί σε νάρκοτεστ. Αρνητική πρωτιά η Λεμεσός

Advertisement

Sponsored by exness

Περισσότεροι από τα 2/3 των προσώπων που υποβάλλονται σε ελέγχους ναρκοτέστ εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών – Τι αναφέρει ο αναπληρωτής διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου στη Cyprus Times

Advertisement

200 έλεγχοι… 140 καταγγελίες!

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα ως προς την συμμόρφωση των Κύπριων οδηγών και τους ελέγχους που γίνονται από μέλη της τροχαίας για αντιμετώπιση των οδικών συγκρούσεων και ευρύτερα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ανησυχία προκαλεί στην αστυνομία ο μεγάλος αριθμός θετικών, σε ελέγχους νάρκοτεστ, οδηγών στους δρόμους της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει η αστυνομία μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στους Κυπριακούς δρόμους 200 έλεγχοι ναρκοτέστ εκ των οποίων οι 140 ήταν θετικοί.

Μιλώντας στην Cyprus Times ο αναπληρωτής διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου επισήμανε ότι «πρόκειται για ένα λυπηρό αποτέλεσμα, όμως αυτό -ο μεγάλος θετικός αριθμός- οφείλεται στους στοχευμένους ελέγχους της αστυνομίας»

Τα μέλη της δύναμης σύμφωνα με τον κ.Ευριπίδου ξέρουν που και πότε κάνουν ελέγχους, αφού έχουν περάσει από εκπαίδευση, για αυτό και έχουμε τόσους θετικούς οδηγούς στα δείγματα που λαμβάνονται.

«Η οδήγηση υπό την επήρεια είτε ναρκωτικών είτε αλκοόλης, είναι από τις πρώτες αιτίες πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων, έτσι και εμείς εντατικοποιούμε τους ελέγχους μας», τονίζει ο κ.Ευριπίδου.

Αρνητικά τα αποτελέσματα σε Λεμεσό και Πάφο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Λεμεσός κρατάει τα σκήπτρα σε μία αρνητική πρωτιά. Σοβαρό είναι το πρόβλημα και στη Πάφο αφού σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα 3 με 5 οδηγοί εντοπίζονται θετικοί κάθε βδομάδα σε ελέγχους ναρκοτέστ, ενώ ακολουθούν, η Λευκωσία, η Λάρνακα και η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι παραβάτες εντοπίστηκαν να οδηγούν αφού έκαναν, χρήση κάνναβης, πιο μικρό ποσοστό οδηγών χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Όλοι οι οδηγοί που εντοπίστηκαν θετικοί στους εν λόγω ελέγχους αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου αφού πρώτα γίνει βέβαια ο απαραίτητος δερματολογικός έλεγχος και από το Κρατικό χημείο.

Η Τροχαία επί της ευκαιρίας απευθύνει έκκληση μέσω της Cyprus Times, προς όλους  τους οδηγούς για αμυντική οδήγηση, τήρηση κώδικα οδικής κυκλοφορίας και αποφυγή της οδήγησης υπό την επήρεια οποιονδήποτε ουσιών αφού θέτει τόσο την δική τους ζωή, όσο και των άλλων σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal