MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

20 χιλιάδες εμβόλια κατά της ευλογιάς των ζώων από Τουρκία στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Είκοσι χιλιάδες εμβόλια κατά της ευλογιάς των ζώων από Τουρκία στα κατεχόμενα

Στα 35 ανήλθαν τα ζώα που προσβλήθηκαν από ευλογιά των αιγοπροβάτων στα κατεχόμενα και εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, ενώ ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Advertisement

«Εκπρόσωπος» του «τμήματος κτηνιατρικών υπηρεσιών» Αμμοχώστου, Σαβάς Χοσγκιόρ ανέφερε στην εφημερίδα ότι παρέλαβαν τις 20.000 χιλιάδες δόσεις εμβολίων από την Τουρκία, οι οποίες επαρκούν για τις κατεχόμενες περιοχές Αμμοχώστου, Έγκωμης και Αχερίτου και έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.

«Ολόκληρη η περιοχή Αμμοχώστου έχει τεθεί σε καραντίνα. Ο στόχος μας είναι ο ιός αυτός να εξαλειφθεί χωρίς να εξαπλωθεί περισσότερο, χωρίς να βλάψει τον παραγωγούς», δήλωσε ο Χοσγκιόρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα θετικά περιστατικά θανατώθηκαν και θάφτηκαν σύμφωνα με τη «νομοθεσία».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Μουσταφά Ναϊμογλουλαρι, ο «πρόεδρος» της «ένωσης» παραγωγών ζώων και κτηνοτρόφων, είπε ότι ο ιός εντοπίστηκε σε δύο κτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου το βράδυ της Παρασκευής και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε παρατηρηθεί εδώ και 3 χρόνια, μετά από την έξαρση που είχε παρατηρηθεί στην Καρπασία.

Αναφέροντας δε ότι ο ιός δεν είναι «εισαγόμενος», αλλά «προκαλείται από τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες», ο Ναϊμογλουλαρι είπε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κατανάλωση ζωικού κρέατος μετά τη διαδικασία εμβολιασμού, ενόψει και της θρησκευτικής εορτής των Θυσιών (Κουρμπάν Μπαϊράμι).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network