MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

18μήνη φυλάκιση σε 46χρονο για κατοχή κάνναβης

Advertisement

Sponsored by exness

Σε 18μήνη φυλάκιση καταδίκασε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου τον Παρασκευά Παπαπαντελή 46 χρόνων από τη Λάρνακα – Στη κατοχή του βρέθηκε ελεγχόμενο φαρμάκο τάξεως Β, δηλαδή 618 γραμμάρια κάνναβης – Δεν παραδέχθηκε ενοχή…

Advertisement

Tο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον Παρασκευά Παπαπαντελή, 46 χρόνων από τη Λάρνακα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ύστερα από ακροαματική διαδικασία στην κατηγορία της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, δηλαδή 618 γραμμάρια κάνναβης.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο Παπαπαντελή παραδέχθηκε ότι  σε άγνωστη ημερομηνία μέχρι και τις 31.10.2014, είχε στην κατοχή του ελεγχόμενο φάρμακο τάξεως Β, δηλαδή 618,315 γραμμάρια κάνναβης.
 
Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 γύρω στις τέσσερις το απόγευμα συνελήφθη από την Αστυνομία στον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού Λάρνακας ο Αντωνάκης Φλούρου, ο οποίος είχε στη κατοχή του 618,315 γραμμάρια κάνναβης τα οποία μετέφερε με το αυτοκίνητο του από τη Λεμεσό.
 
Ο Αντωνάκης Φλούρου καταδικάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2015 από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου σε ποινή φυλάκισης 2μιση χρόνων, ύστερα από παραδοχή του στην κατηγορία της κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.
 
 Στις 9 Αυγούστου 2015 συνελήφθη ο Παπαπαντελή αφού το γενετικό του υλικό εντοπίστηκε και ταυτίστηκε με γενετικό υλικό που ανεβρέθηκε τόσο στις διαφανείς μεμβράνες που ήταν τυλιγμένα τα τέσσερα σκευάσματα που περιείχαν την κάνναβη, όσο και στη ρούχινη τσάντα που βρίσκονταν οι συσκευασίες της κάνναβης.
 
Στις καταθέσεις του ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε ενοχή και στην προφορική του ανάκριση προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διαπιστώθηκε από την Αστυνομία ότι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
 
Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται ότι αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής του ο συνήγορος του κατηγορουμένου αναφέρθηκε στο λευκό ποινικό του μητρώο, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών ηλικίας 18, 17 και 14 ετών, στην ειλικρινή μεταμέλεια του αντιλαμβανόμενος το λάθος του, το οποίο ενδεχομένως να αποτελέσει την αιτία για ολοκληρωτική καταστροφή της οικογένειάς του και ειδικά των  παιδιών του.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 46χρονου εισηγήθηκε όπως, στη βάση των μετριαστικών παραγόντων, ανασταλεί η οποιαδήποτε τυχόν φυλάκιση επιβληθεί στον πελάτη του.
 
Το Κακουργιοδικείο αναφέρθηκε στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι σε υποθέσεις ναρκωτικών πρέπει να επιβάλλονται αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές λόγω του ότι τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα που πλήττει την υλική και ηθική ευημερία του ανθρώπου και που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην εξαθλίωση και στον θάνατο.
 
Ανέφερε επίσης ότι τα ναρκωτικά αποτελούν τη σύγχρονη μάστιγα της ανθρωπότητας, καταστρέφοντας το πιο ζωντανό κομμάτι της κάθε κοινωνίας, τους νέους δηλαδή και σαν καρκίνωμα ενσπείρουν τον πόνο και την εξαθλίωση, ακόμη και το θάνατο.
 
Το Σώμα κατέληξε στην απόφαση ότι θα πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο αυστηρή και αποτρεπτική ποινή, ωστόσο  για μετριασμό της ποινής του λήφθηκαν υπόψη το λευκό ποινικό του μητρώο και η παραδοχή του στο Δικαστήριο .
 
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στον Παρασκευά Παπαπαντελή ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την κατηγορία της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β ενώ έκρινε ότι οι περιστάσεις της υπόθεσης και τα προσωπικά περιστατικά του κατηγορουμένου δεν δικαιολογούν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal