MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

18 μήνες φυλάκιση σε 32χρονο για υπόθεση ναρκωτικών

Advertisement

Sponsored by exness

Τον είχε συλλάβει η Αστυνομία κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Advertisement

Tο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον Χρήστο Γεωργίου, 32 χρόνων, από τα Λιβάδια Λάρνακας, αφού βρέθηκε ένοχος ύστερα από δική του παραδοχή στις κατηγορίες που αφορούν κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α και κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β` με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Στην επιβολή της ποινής το Δικαστήριο έλαβε υπόψη δύο προηγούμενες υποθέσεις εναντίον του κατηγορουμένου. Η μία αφορά κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α και κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β` με σκοπό την προμήθεια του σε άλλα πρόσωπα και η δεύτερη υπόθεση που αφορά αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής, κακόβουλης βλάβης, παράνομης κατοχής περιουσίας και μεταφοράς αμφίστομης μάχαιρας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 29 Ιουνίου 2016 μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο στην Πύλα τον 32χρονο, ωστόσο μόλις αντιλήφθηκε τη παρουσία της Αστυνομίας τράπηκε σε φυγή. Ενας αστυνομικός τον ακολούθησε και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο 32χρονος έβγαλε από πάνω του μία τσάντα ώμου, την πέταξε σε πλαστικό κάλαθο και μπήκε σε παρακείμενες ακακίες για να κρυφτεί.

Ο Αστυνομικός τον ακολούθησε, τον εντόπισε και τον συνέλαβε ενώ όταν ανοίχτηκε η τσάντα που είχε πετάξει κατά τη διαφυγή του, εντοπίστηκε κομμάτι από νάιλον τσάντα εντός της οποίας υπήρχε πράσινη φυτική ύλη κάνναβης και ένα καλαμάκι όπου υπήρχε μέσα άσπρη κρυσταλλική ουσία.

Σε ανακριτική κατάθεση ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή και όταν τα ανευρεθέντα στάληκαν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η πράσινη φυτική ύλη κάνναβης ήταν βάρους 65,52 γραμμαρίων και μεταμφεταμίνη βάρους 0,82 γραμμαρίων.

Το Δικαστήριο στην απόφαση του έλαβε υπόψη για μετριασμό ποινής την παραδοχή του, την συνεργασία του με τις ανακριτικές αρχές, το λευκό ποινικό μητρώο του, το γεγονός ότι είναι άτομο εξαρτημένο από τα ναρκωτικά από την ηλικία των 11 ετών, την πρόθεση και επιθυμία του να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης και το ότι είναι πατέρας 3 ανήλικων παιδιών.

Αναφέρθηκε ωστόσο πως η ύπαρξη των τριών παιδιών του δεν απέτρεψε τον κατηγορούμενο από το να διαπράξει τα αδικήματα στα οποία έχει δηλώσει παραδοχή.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον 32χρονο ποινή φυλάκισης 2 μηνών για την κατηγορία της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α και ποινή φυλάκισης 18 μηνών στην κατηγορία της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β` με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Οι ποινές συντρέχουν.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρθηκε και στην εισήγηση της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου Στάλως Στυλιανού Γρηγορίου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης, σημειώνοντας πως ούτε οι προσωπικές περιστάσεις αλλά ούτε και τα περιστατικά της υπόθεσης είναι τέτοια που θα οδηγούσαν το Δικαστήριο στην έκδοση διατάγματος αναστολής εκτέλεσης της ποινής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal