MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

150 άτομα εμβολιάζονται καθημερινά για 1η φορά στην Κύπρο. Δείτε αναλυτικά ποσοστά

Advertisement

Sponsored by exness

Χίλιοι εμβολιασμοί καθημερινά γίνονται Παγκύπρια – Αρχίζουν 4ες δόσεις σε στέγες ηλικιωμένων και 3ες δόσεις σε 12 ετών και άνω – Δείτε αναλυτικά ποσοστά εμβολιασμών

Αισθητά μειωμένοι είναι οι αριθμοί καθημερινών εμβολιασμών στα Κέντρα Παγκύπρια σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες που πέραν των 10,000 πολιτών έσπευδαν καθημερινά για εμβολιασμό.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης σημείωσε ότι 1,000 περίπου εμβόλια γίνονται καθημερινά και 1,300 τα Σάββατα μέσο όρο, εκ των οποίων 150 άτομα είναι νέοι εμβολιασμοί, δηλαδή πρόσωπα που δεν είχαν πάρει καμία δόση στο παρελθόν.

«Η κατάσταση πλέον είναι ομαλή χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος, λόγω του ότι αρκετοί συνάνθρωποί μας έχουν ήδη λάβει τα εμβόλια. Θεωρούμε ικανοποιητικό τον αριθμό προσέλευσης» είπε.

Oι εμβολιασμοί σε αριθμούς

Όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμών, μέχρι χθες αυτά ανήλθαν στο 88,5% στον ενήλικο πληθυσμό σε πρώτη δόση, ενώ σε δεύτερες δόσεις το ποσοστό βρίσκεται στο 85,1%.

Πιο αναλυτικά ο κ. Ταμπούρη ανέφερε ότι στις ηλικίες 16-17 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον 1 δόση το 56,7%, στις ηλικίες 15-17 ετών 46,3% ενώ στα παιδιά 5-11 ετών 10,2 %.

  • Γενικός πληθυσμός 75,4% σε όλες τις ηλικίες
  • Πλήρως εμβολιασμένοι 72,4%
  • Ενισχυτική δόση 78,9%

Αρχίζουν οι 4ες δόσεις από στέγες ηλικιωμένων

Όπως εξήγησε ο κ.Ταμπούρης μετά και την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Απριλίου συγκεκριμένα αναμένεται να ξεκινήσουν οι 4ες δόσεις στους 70 ετών και άνω καθώς και 3ες δόσεις σε άτομα 12 ετών και άνω.

«Το πρόγραμμα του Υπουργείου θα ξεκινήσει αρχές Απριλίου για αυτό τον σκοπό από τις στέγες ηλικιωμένων όπου θα πηγαίνουν εκεί συνεργεία για 4ες δόσεις», είπε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν αποθέματα εμβολίων και δεν ισχύουν όποιες αναφορές ότι δεν διαθέτουμε πλέον αποθέματα σε συγκεκριμένα εμβόλια.

Μειωμένα τα εμβολιαστικά κέντρα

Πλέον τα εμβολιαστικά κέντρα έχουν μειωθεί.

Λευκωσία: Στην Κρατική Έκθεση Α’ λειτουργούν με ραντεβού καθώς και walk-in συνεργεία. Στα Λατσιά εξυπηρετούνται μόνο παιδιά

Λεμεσό: Στο Σπύρος Κυπριανού και στη Λινόπετρα

Λάρνακα: Άλλαξε το σημείο και πλέον βρίσκεται στο Παλιό Νοσοκομείο

Πάφο: Εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Αμμόχωστο: Λειτουργεί ένα κέντρο

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network