MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

15 λεπτά για το πιο δυνατό μήνυμα ενάντια στη βία στα σχολεία

Advertisement

Sponsored by exness

Οργανωμένη εκπαιδευτική δράση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία καλούν τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν σήμερα σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΠΟΕΔ και η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης – Δράση διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Ζακακίου που μπήκε στο στόχαστρο βομβιστών την προηγούμενη εβδομάδα

15 λεπτά για να σταλεί το πιο δυνατό μήνυμα ενάντι στη βία μετά τις πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δύο δημοτικών σχολείων σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Advertisement

ΠΟΕΔ και Σύνδεσμοι Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καλούν τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη βία με μια οργανωμένη εκπαιδευτική δράση διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι πραγματικοί ήρωες της τελευταίας βδομάδας ήταν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά. Παιδιά που κάποιες φορές παρακολουθούσαν σκηνές βίας με τα αθώα τους μάτια. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι μερικές φορές ακόμη και σε συνθήκες τρομοκρατίας, συνέχισαν άοκνα να εκτελούν το καθήκον τους, με κύριο μέλημα τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης των παιδιών, σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας για παιδιά και προσωπικό.

Η οργανωμένη και ανελέητη επίθεση που έχουν δεχθεί οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και το Δημόσιο Σχολείο δεν μπορεί να γίνει ανεχτή από κανέναν ενεργό πολίτη, σημειώνουν οι δύο οργανώσεις ενώ η εξύβριση, οι ξυλοδαρμοί και οι βανδαλισμοί των πρώτων ημερών εφαρμογής των νέων μέτρων, κατέληξαν σε έκρηξη βόμβας και εμπρησμό σχολείου.

Η ελεύθερη έκφραση και η διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη και οργανωμένου συνόλου, φτάνει να γίνεται σε σωστό πλαίσιο, σημειώνουν και καταδικάζουν την κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας. Προς τον σκοπό αυτό, σήμερα, Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, η ΠΟΕΔ και η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, να καταδικάσουν οποιαδήποτε μορφή βίας, αφιερώνοντας 15 λεπτά από τον ημερήσιο προγραμματισμό τους, μετά το δεύτερο διάλειμμα (10:55 – 11:10), εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τη βία μέσα από διάφορες δράσεις: φωνάζοντας συνθήματα, τραγουδώντας τραγούδια κατά της βίας, αναρτώντας σχέδια ή πανό περιμετρικά του σχολείου ή με όποιο άλλο τρόπο οι σχολικές μονάδες επιθυμούν. Υπενθυμίζουν πως θα πρέπει να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την τη διάρκεια της δράσης αυτής.

Την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείται η δράση διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι της ηγεσίας τόσο της ΠΟΕΔ όσο και της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, θα βρίσκονται στο ΙΣΤ Δημοτικό Σχολείο-Πολύκαρπου Βλάχου στη Λεμεσό, σχολείο το οποίο είχε υποστεί ζημιές λόγω της βομβιστικής επίθεσης εις βάρος του. Σχολείο όμως που τις τελευταίες μέρες, λόγω της άψογης συνεργασίας εκπαιδευτικών και γονέων, δίνει μηνύματα Ελπίδας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

ShootandGoal