MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

120 «μαχητές» δίπλα σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς. Τα όρια σε αριθμό κλινών και ΜΕΘ

Advertisement

Sponsored by exness

Καθημερινή μάχη δίνουν οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αναφοράς – Στο όριο οι διαθέσιμες κλίνες… Υπερπροσπάθεια από το προσωπικό λέει η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς στη Cyprus Times

Στο όριο τα νοσηλευτήρια ελέω covid… Υπερπροσπάθειας νοσηλευτικού προσωπικού

Advertisement

Συνολικά 120 νοσηλευτές στελεχώνουν το Νοσοκομείο Αμμοχώστου που έχει μετατραπεί εκτάκτως από την έναρξη της πανδημίας, σε Νοσοκομείο Αναφοράς και αντιμετωπίζει κυρίως περιστατικά covid, σύμφωνα με την Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου, Δρ.Αμαλία Χατζηγιάννη.

Το νοσηλευτικό προσωπικό, εκτός από τα περιστατικά κορωνοϊού στους 5 θαλάμους και στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καλείται και στελεχώνει και το ΤΑΕΠ που λειτουργεί κανονικά, την μονάδα αιμοκάθαρσης, αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία.

«Όποιος είναι έξω από τον χορό, δεν μπορεί να ξέρει και να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστούν αυτά τα περιστατικά από το νοσηλευτικό μας προσωπικό, που παλεύει καθημερινά και πράγματι κάνει υπερπροσπάθεια», ανέφερε η Δρ. Χατζηγιάννη στη Cyprus Times.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός καθηκόντων τις τελευταίες ημέρες τέθηκαν 10 νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Αναφοράς, καθώς προσβλήθηκαν από την νόσο covid-19, πέντε εκ των οποίων, ήδη επέστρεψαν στο καθήκον τους, αφού τελείωσε η καραντίνα τους.

Στο όριο οι διαθέσιμες κλίνες…

Συνολικά στο Νοσοκομείο Αναφοράς σύμφωνα με την Δρ. Χατζηγιάννη, μπορούν να νοσηλευτούν 75 ασθενείς, ενώ την δεδομένη στιγμή ήδη 64 άτομα τυγχάνουν νοσηλείας στους θαλάμους και άλλα 3 στην Μονάδα Αυξημένη Φροντίδας. Στο σύνολο η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας μπορεί να νοσηλεύσει μέχρι 6 άτομα.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε επίπεδο που έχουμε μικρό περιθώριο για να νοσηλεύσουμε ακόμη λίγους ασθενείς. Είχαμε φτάσει σχεδόν στο όριο σε κάποια φάση με 70 ασθενείς, δηλαδή ήμασταν σχεδόν γεμάτοι».

Οι κλίνες σε Παγκύπρια βάση οι οποίες μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λεμεσού ανέρχονται γύρω στις 200 σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο ΟΚΥπΥ, ενώ άλλες 110 είναι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network