MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

114 «ΝΑΙ» για την υποψηφιότητα Λιλλήκα

Advertisement

Sponsored by exness

«Πράσινο» στην υποψηφιότητα Λιλλήκα για τις Προεδρικές άναψε η Σύγκλητος της Συθμμαχίας Πολιτών – – 114 «ΝΑΙ»  – 20 κατά… ναι υπό προϋποθέσεις

Advertisement

Με 114 ψήφους υπέρ και 20 κατά, η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών προέκρινε την υποψηφιότητα Λιλλήκα για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Όπως ενημερώνει η Συμμαχία Πολιτών οι 20 οι οποίοι καταψήφισαν την απόφαση, δεν τάσσονται κατά της υποψηφιότητας, ωστόσο ήθελαν κάποιες τροπολογίες επί της συνολικής απόφασης.

Σε ανακοίνωση της η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρει αναλυτικά τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στην απόφαση για την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα στις Προεδρικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για τραγικά αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκε το Κυπριακό μέσω λανθασμένων, όπως αναφέρει, χειρισμών, ενώ παράλληλα αναφέρεται σε λάθη τα οποία οδήγησαν στο κούρεμα και στην ύφεση της Κυπριακής Οικονομίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η Ανώτατη Σύγκλητος εκτιμά ότι το Κυπριακό έχει οδηγηθεί σε τραγικά αδιέξοδα. Την ευθύνη φέρει η Τουρκική αδιαλλαξία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία μέσα από την λύση επιδιώκει να μετατρέψει την Κύπρο σε Τουρκικό προτεκτοράτο. Ευθύνες όμως, φέρει και ο κύριος Αναστασιάδης η πολιτική του οποίου έχει χρεοκοπήσει.

Οι αυτοσχεδιασμοί του, οι παλινδρομήσεις σε θέματα αρχών αλλά και τακτικής καθώς και οι αυταπάτες που έτρεφε ως προς τους πραγματικούς στόχους της Τουρκίας, επέτρεψαν στην Άγκυρα να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος και να παρατείνει την κατοχή και τη διχοτόμηση για άλλα 4 χρόνια.

Το κούρεμα των καταθέσεων, οι πολιτικές του μνημονίου της λιτότητας και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές Αναστασιάδη οδήγησαν την Κυπριακή οικονομία σε ύφεση, στην αύξηση της ανεργίας και στη μετανάστευση των νέων μας. Η δυστυχία και η ανέχεια αποτελούν καθημερινά βιώματα της Κυπριακής κοινωνίας. Η πολιτική του βολέματος των ημετέρων για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων οδήγησαν σε υποβάθμιση και συχνά και σε υπόσκαψη ανεξάρτητων Αρχών και θεσμών.

Όλα αυτά και πολλά άλλα απαιτούν την αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου. Αλλαγή που μπορεί να επέλθει μόνο με ένα νέο Πρόεδρο ο οποίος διαθέτει ολοκληρωμένη διεκδικητική στρατηγική, όπως αυτή που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών το 2015 στο Εθνικό Συμβούλιο, ικανή να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία, για να ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση. Μια λύση που θα επιτρέπει στους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζήσουν σε μια ελεύθερη και κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, απολαμβάνοντας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας.

Μια λύση που θα ανατρέπει τη διχοτόμηση και θα επιτρέπει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζουν, να εργάζονται και να συνεργάζονται αρμονικά, σε μικτά χωριά και πόλεις και όχι ως γειτονικοί χωριστοί λαοί. Η αλλαγή θα επέλθει με ένα Πρόεδρο ο οποίος έχει όραμα αλλά και προτάσεις για να κερδίσουμε το στοίχημα του 21ου αιώνα και να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο κράτος για το οποίο να είμαστε περήφανοι. Με όραμα ανάπτυξης, με κοινωνικές ευαισθησίες, ικανό να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και κοινωνική ευημερία μέσα από μια δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου. Η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών προκρίνει την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα ως την καταλληλότερη για τις Προεδρικές του 2018.

Η Ανώτατη Σύγκλητος εκτιμά ότι ο Γιώργος Λιλλήκας διαθέτει το κοινωνικό εκτόπισμα και την αναγκαία αποδοχή που καθιστά την υποψηφιότητα του νικηφόρα. Οι αρχές και οι θέσεις που πρεσβεύει η Συμμαχία Πολιτών προσφέρουν ένα ισχυρό πολιτικό και ηθικό πλαίσιο για τη χάραξη μιας διεκδικητικής πολιτικής στο Κυπριακό και μιας σύγχρονης διακυβέρνησης.

Ο Γιώργος Λιλλήκας διαθέτει τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις ικανότητες εκείνες που εγγυώνται μιαν επιτυχημένη διακυβέρνηση που θα οδηγήσει την Κύπρο σε μια νέα εποχή, με νέο πολιτικό ήθος και διευρυμένα δικαιώματα και ενεργό ρόλο των πολιτών.

Η Ανώτατη Σύγκλητος εκφράζει αισιοδοξία ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα θα αγκαλιαστεί από τους πολίτες όπως το 2013 και θα υποστηριχθεί και από τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις οι οποίες επιθυμούν τον τερματισμό της προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Τρέχει..

Protathlima