MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

113 εκατομμύρια άνθρωποι σε 53 χώρες γνώρισαν έντονη επισιτιστική ανασφάλεια το 2018 

Advertisement

Sponsored by exness

Πάνω από 113 εκατομμύρια άνθρωποι σε 53 χώρες γνώρισαν έντονη επισιτιστική ανασφάλεια το 2018, έναντι 124 εκατομμυρίων το 2017, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.

Advertisement

Αναλυτικά, ο αριθμός των 113 εκατομμυρίων ατόμων που αντιμετωπίζουν κρίσεις στον τομέα των τροφίμων μειώνεται ελαφρά από τα 124 εκατομμύρια για το 2017. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων στον κόσμο που αντιμετωπίζουν κρίσεις στον τομέα των τροφίμων παρέμεινε πάνω από 100 εκατομμύρια τα τελευταία τρία χρόνια και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται έχει αυξηθεί. Επιπλέον, επιπλέον 143 εκατομμύρια άνθρωποι σε άλλες 42 χώρες βρίσκονται μόλις ένα βήμα μακριά από την αντιμετώπιση της οξείας πείνας.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ατόμων που αντιμετωπίζουν οξεία πείνα βρίσκονται σε μόλις 8 χώρες: το Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αιθιοπία, τη Νιγηρία, το Νότιο Σουδάν, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη. Σε 17 χώρες, η οξεία πείνα είτε παρέμεινε η ίδια είτε αυξήθηκε.

Το κλίμα και οι φυσικές καταστροφές ώθησαν άλλα 29 εκατομμύρια ανθρώπους σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια το 2018.

Και 13 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας και της Βενεζουέλας – δεν βρίσκονται στην ανάλυση εξαιτίας κενών στις πληροφορίες.

Τα πορίσματα της έκθεσης αποτελούν μια ισχυρή έκκληση για ενισχυμένη συνεργασία για τη διασύνδεση της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών και αιτίων, αναφέρει η Κομισιόν.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, δήλωσε σχετικά ότι η ΕΕ συνεχίζει να εντείνει τις ανθρωπιστικές της προσπάθειες: “τα τελευταία τρία χρόνια, η ΕΕ διέθεσε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό ανθρωπιστικής βοήθειας για τη διατροφή, με συνολικά σχεδόν 2 δισ. Ευρώ, όμως καθώς οι κρίσεις στον τομέα των τροφίμων γίνονται όλο και πιο έντονες και πολύπλοκες και χρειαζόμαστε καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης της εμφάνισής τους”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network