MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

11 πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες στην Πάφο. Σε ολονύχτια επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό έλεγχο και τα 11 πύρινα μέτωπα στην Πάφο – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις – Αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί

*Φωτογραφία αρχείου

Advertisement

Yπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν και τα 11 πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν μέσα στην ημέρα στην επαρχία Πάφου, με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, να αναφέρει ότι Πυροσβεστική, Τμήμα Δασών και Ταμείο Θήρας θα παραμείνουν σε επιφυλακή ενώ οι προσπάθειες για τελικές κατασβέσεις και οριοθετήσεις, μερικών από αυτών, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κεττή, λίγο μετά τις 7 και μισή το βράδυ μία νέα φωτιά ξέσπασε στην επαρχία Πάφου, λίγο μετά από την πλήρη έλεγχο των προηγούμενων 10. Επρόκειτο για την 11η σε σειρά πυρκαγιά, παρά την Κοινότητα Κελοκεδάρων.

11 πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες…

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, συνολικά σήμερα σημειώθηκαν 11 πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου ενώ σε μερικές από αυτές θα παραμείνουν και θα εργάζονται καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκτός από την πυρκαγιά στην Ακουρσό, όπου θα υπάρχουν δυνάμεις και από Τμήμα Δασών ως επίσης και στη Κοινότητα Ψάθι όπου υπάρχουν εκτός από πυροσβεστικά οχήματα από Π.Υ και μία φορητή μονάδα του Ταμείου Θήρας.

Επιπρόσθετα σε κάποιες από τις πυρκαγιές θα υπάρχουν και προωθητές γαιών οι οποίοι θα εργάζονται με τις πυροσβεστικές δυνάμεις για οριοθέτηση και διάνοιξη οδών για τις επίγειες δυνάμεις.

Αναλυτικά παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης στις πυρκαγιές:

  • Άκουρσό
  • Πολέμι
  • Ψάθι
  • Αμαργέτι
  • Μαραθώβουνος και Στρουμπί
  • Κελοκέδαρα

Έχουν κατασβηστεί πλήρως και δεν παραμένουν δυνάμεις οι εξής πυρκαγιές:

  • Χολέτρια
  • Νατά
  • Αγία Βαρβάρα (όπου εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές)
  • Γιόλου

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε περιοχές με μηδενική προσβασιμότητα για τις επίγειες δυνάμεις. Ανταποκρίθηκαν δυνάμεις από πόλη και Επαρχία Πάφου, Λεμεσό, Λάρνακα και ΕΜΑΚ .

«Επιπρόσθετα σημαντική ήταν η συμβολή της Αστυνομίας ,του Τμήματος Δασών της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, των Τοπικών Αρχών, των Βρετανικών Βάσεων», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network