MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

100 επικίνδυνα προϊόντα στην Κυπριακή αγορά

Advertisement

Sponsored by exness

100 επικίνδυνα προϊόντα στην Κυπριακή αγορά – Ανακοίνωση από  Gras-Rapex

Την εβδομάδα που αρχίζει στις 02/12/2019 (GRAS-RAPEX – Report 49) έχουν κοινοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα 100 προϊόντα, που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν στις αγορές διαφόρων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα στην ιστοσελίδα της ΥΠΚ στη διεύθυνση www.consumer.gov.cy.

Τα 100 προϊόντα κατανεμήθηκαν για σκοπούς ελέγχου της αγοράς ως ακολούθως: 44 στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με 10 από αυτά να έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα από την Κύπρο, 17 στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, 17 στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας με 7 από αυτά να έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα από την Κύπρο, 6 στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών με 1 από αυτά να έχει κοινοποιηθεί στο σύστημα από την Κύπρο, 7 στην Υπηρεσία Μεταλλείων, 5 στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, 4 στις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Τα προϊόντα που αφορούν την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καθώς και οι αντίστοιχοι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι περιγράφονται στον  σύνδεσμο http://www.cna.org.cy/pdf/ant/201912090815.pdf .

Το προϊόν με αριθμό το 42, έχει αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προϊόν χαμηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network