MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

100 ανεκμετάλλευτα κρεβάτια λόγω έλλειψης νοσηλευτών. Χιλιάδες ευρώ στον ιδιωτικό τομέα

Advertisement

Sponsored by exness

Φωνάζουν οι νοσηλευτές για υποστελέχωση και αθέτηση συμφωνίας από τον ΟΚΥπΥ – Καταγγελίες για ανεκμετάλλευτα κρεβάτια σε νοσοκομεία που στέλνουν χιλιάδες ευρώ στον ιδιωτικό τομέα – Τι δηλώνει στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ

Έντονη αγανάκτηση εκφράζουν οι νοσηλευτές καθώς το πρόβλημα της υποστελέχωσης αντί να απαλειφθεί, διαιωνίζεται χρόνο με το χρόνο.

Advertisement

Όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης στη Cyprus Times, το ποτήρι ξεχείλισε, καθώς οι νοσηλευτές πλέον αισθάνονται ο «φτωχός συγγενής» αντί η ραχοκοκαλιά των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Το πρόβλημα με την υποστελέχωση στα Δημόσια Νοσοκομεία υφίσταται και μεγαλώνει επικίνδυνα, όπως καταγγέλλουν οι νοσηλευτές, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν ότι έχασαν την εμπιστοσύνη τους, τόσο στον εκτελεστικό διευθυντή του ΟΚΥπΥ, όσο και στο διοικητικό συμβούλιο.

«Για άλλη μία φορά μας αποδεικνύουν αυτοί οι κύριοι ότι είναι ανίκανοι και ακατάλληλοι για αυτές τις θέσεις. Αθέτησαν κατ΄ αρχήν συμφωνία που είχαμε στις 24 Φεβρουαρίου με την οποία θα προσλαμβάνονταν 140 νοσηλευτές εφόσον εντοπίστηκε από όλες τις πλευρές αδυναμία στα Δημόσια Νοσοκομεία» τονίζει ο κ.Πετέλης,

Όπως εξήγησε, οι νοσηλευτές ζήτησαν αυτή η συμφωνία να επικαιροποιηθεί και να δοθούν χρονοδιαγράμματα για σταδιακή ενίσχυση των νοσηλευτηρίων, κάτι που αρνήθηκε εν τέλει ο ΟΚΥπΥ παρά την κατ’ αρχήν συμφωνία.

Διαμαρτυρόμενοι οι νοσηλευτές απέστειλαν, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ επιστολή στον ΟΚΥπΥ από τις 30 Μαρτίου, ωστόσο δεν έλαβαν ποτέ απάντηση από τον Οργανισμό. «Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί συμφώνησαν στα λόγια ότι χρειάζονται νοσηλευτές και όταν πήγε το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο απέρριψε προσλήψεις νοσηλευτών. Διερωτόμαστε τι επικοινωνία έχουν μεταξύ τους» είπε ο κ.Πετέλης.

Την ίδια ώρα οι νοσηλευτές καταγγέλλουν επίσης σοβαρό πρόβλημα και στις αντικαταστάσεις των αφυπηρετούντων νοσηλευτών, με αποτέλεσμα αρκετοί θάλαμοι να υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Στον ανταγωνισμό χιλιάδες ευρώ καθημερινά…

Λόγω της υποστελέχωσης θαλάμων με νοσηλευτικό προσωπικό η ΠΑΣΥΝΟ εκτιμά ότι χιλιάδες ευρώ ημερησίως καταλήγουν στις τσέπες του ανταγωνισμού, δηλαδή του ιδιωτικού τομέα, καθώς δεν μπορούν οι ασθενείς να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο.

«Υπάρχουν ενδεικτικά αυτή την ώρα που μιλάμε 100 κλίνες σε δημόσια νοσηλευτήρια που παραμένουν ανεκμετάλλευτες, καθώς υπάρχει ιατρικό παραϊατρικό προσωπικό και άλλο προσωπικό για να λειτουργήσουν, ωστόσο δεν υπάρχουν νοσηλευτές. Καταλαβαίνεται ότι αυτά τα χρήματα που είναι χιλιάδες ευρώ την ημέρα πάνε στον ανταγωνισμό» τονίζει ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ.

Ταυτόχρονα, διερωτήθηκε εάν κάποιοι λειτουργούν υπέρ του δημοσίου ή υπέρ του ιδιωτικού τομέα και εάν τελικά θέλουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια ανταγωνιστικά.

Το θέμα της υποστελέχωσης αναμένεται να απασχολήσει με το «καλημέρα» το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ που θα διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Οι νοσηλευτές πάντως, καλούν το Υπουργικό να επιλέξει τα σωστά άτομα, όπως μας λέχθηκε, ώστε να γίνουν και οι τομές που πρέπει στα νοσηλευτήρια.

Τέλος, οι νοσηλευτές τόσο της ΠΑΣΥΝΟ όσο και της ΠΑΣΥΔΥ είναι έτοιμοι για λήψη μέτρων, τα οποία και εξετάζουν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network