!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

MC MEDIA NETWORK

26 Νοεμβρίου, 2020 Πέμπτη 12:04:18

Εγγραφή στο
Newsletter

!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Κλείνουν «ρόστερ» τα κόμματα. Οι σίγουροι και οι εκκρεμότητες

Η αυτοδιάλυση της Βουλής δεν ψηφίστηκε και ξανά με το βλέμμα στις Βουλευτικές του 2021.

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Έστησαν τον βασικό κορμό και συνεχίζουν τις διεργασίες έως ότου τα ψηφοδέλτια τους λάβουν τελική μορφή για τις βουλευτικές εκλογές του 2021 τα κόμματα, μετά και την απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης για αυτοδιάλυση του σώματος και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Αν και στη σκιά του σκανδάλου που αποκάλυψε το Al Jazeera, το οποίο θέτει την Κύπρο στο επίκεντρο, τα κόμματα βρίσκονται ήδη σε ρυθμούς προεκλογικούς, με τις διαβουλεύσεις των πλείστων να είναι στο τελικό στάδιο. Κάποιοι έδωσαν ήδη τα χέρια και άρχισαν να εργάζονται κανονικά για την υποψηφιότητα τους και κάποιοι άλλοι αναμένουν και εργάζονται… ανεπίσημα.

ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα της Cyprus Times, έχουν ήδη στήσει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων τους. Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκονται και τα μικρότερα κόμματα.

ΔΗΣΥ

Στην επαρχία Λευκωσίας της οποίας θα ηγηθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη ως επίσης και των σημερινών βουλευτών του κόμματος. Δηλαδή του Νίκου Τορναρίτη -Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ- του Δημήτρη Δημητρίου -Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος- καθώς και των βουλευτών Μιχάλη Σοφοκλέους, Ξένιας Κωνσταντίνου και Σάββιας Ορφανίδου. Όπως και αυτή του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ Χρίστου Πάλλη.

Επίσης το όνομα του προέδρου της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ (ΟΝΕΔ) Μάριου Πελεκάνου, καθώς και του δημοτικού συμβούλου Λευκωσίας Χρύσανθου Φάκκα, η υποψηφιότητα του οποίου θεωρείται επίσης δεδομένη.

Όσον αφορά την επαρχία Λεμεσού, δεδομένη είναι η υποψηφιότητα των τριών βουλευτών, του Αντιπροέδρου του κόμματος Ευθύμιου Δίπλαρου, Ανδρέα Κυπριανού και Ελένης Σταύρου που διεκδικούν ξανά την έδρα τους. Στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης Πρόεδρος του ΚΟΑ. Ο Αντιδήμαρχος και Επαρχιακός Λεμεσού Νίκος Σύκας μελετά ακόμη τα δεδομένα και αποφασίζει. «Κλείδωσε» και η υποψηφιότητα της Νομικού Φωτεινής Τσιρίδου. Περαιτέρω, στο ψηφοδέλτιο αναμένεται ότι θα βρίσκονται ο Κοινοτάρχης Λόφου Νίκος Σπύρου και ο Αντιδήμαρχος Ύψωνα Κλεάνθης Καραμανίδης. Η Δημοτική Σύμβουλος Μαρίνα Χατζημανώλη «κλείδωσε» τελικά μία θέση στο ψηφοδέλτιο Λεμεσού παρόλο που γίνονταν συζητήσεις και για την επαρχία Αμμοχώστου. Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Βασιλείου. Επίσης σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα του δικηγόρου και αναπληρωτή προέδρου της ΟΝΕΔ Γιώργου Διογένους, του Ηρακλή Αγαθοκλέους δικηγόρου μέλους του ΔΣ της Cyta, καθώς και των ακαδημαϊκών Ονησίφορου Ιροδάνους και Αντώνη Στυλιανού.

Στην Πάφο ο βουλευτής Κώστας Κωνσταντίνου δεν επαναδικδικεί. Στη λίστα με τα ονόματα οι Λεωνίδας Τσοκκάς, Γιώργος Δημητριάδης, Χαράλαμπος Πάζαρος και Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Στη Λάρνακα η Αννίτα Δημητρίου που διεκδικεί μία δεύτερη θητεία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε αντίθεση με τον Ζαχαρία Ζαχαρίου. Πέραν τούτων, στη λίστα το όνομα του Θεολόγου Μανώλη επαρχιακού γραμματέα και δημοτικού συμβούλου Λάρνακας, του οικονομολόγου Μάκη Γεωργίου και του επίσης δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Τταουξιής. Τη λίστα με ονόματα συμπληρώνουν οι Παντελής Ποιητής, Πρόδρομος Αλαμπρίτης και Άννα Κοσμά.

Στην επαρχία Αμμοχώστου βουλευτική έδρα θα επαναδιεκδικήσουν οι υφιστάμενοι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης, Γιώργος Κάρουλας και Ονούφριος Κουλλά, όχι όμως ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος θα παραδώσει τη σκυτάλη στον γιο του Νίκο ο οποίος είναι δικηγόρος, επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου και δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας. Επίσης, ο διευθυντής διοίκησης και οργανωτικού ΔΗΣΥ Γιώργος Λυσανδρίδης, ο Κλεάνθης Κουτσόφτας δικηγόρος και στέλεχος της ΝΕΔΗΣΥ καθώς και ο δημοσιογράφος Νίκος Συμεού και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ Παναγιώτης Τρισόκκας.

Για την Κερύνεια θα διεκδικήσουν μία νέα θητεία στη Βουλή οι Μάριος Μαυρίδης και Μαριέλλα Αριστείδου, ενώ στα ονόματα που κερδίζουν όπως όλα δείχνουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και αυτό του Κλεάνθη Γεωργιάδη, πρώην Προέδρου του ΚΟΑ.

ΑΚΕΛ

Άντρος Κυπριανού, Στέφανος Στεφάνου, Γιώργος Λουκαΐδης, Άριστος Δαμιανού και Ειρήνη Χαραλαμπίδου επαναδιεκδικούν την έδρα τους, ενώ στη μάχη φαίνεται πως είναι έτοιμοι να ριχθούν ο Χρίστος Χριστοφίδης, Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία και ο Χάρης Πολυκάρπου, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Στη Λεμεσό ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, δεδομένου μάλιστα ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει θέση στα βουλευτικά έδρανα ο Πρόεδρος της Βουλής, πλέον, Αδάμος Αδάμου. Πέραν των Γιώργου Γεωργίου, Κώστα Κώστα και Άντρου Καυκαλιά, που θα βρίσκονται ξανά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, μία θέση φαίνεται πως θα διεκδικήσει και η δικηγόρος Αργεντούλα Ιωάννου, επιλαχούσα στις προηγούμενες εκλογές. Έντονα συζητείται και το όνομα της Μαρίνας Νικολάου.

Στη Λάρνακα εκλογή όπως όλα δείχνουν θα επαναδιεκδικήσουν οι Ανδρέας Πασιουρτίδης και Ευανθία Σάββα. Οι πληροφορίες που εδώ και καιρό ήρθαν στο φως και θέλουν τον πρώην ποδοσφαιριστή Πανίκο Ξιούρουπα να διεκδικεί μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, ενισχύονται. Το ίδιο δυνατά «παίζει» και το όνομα της Χρυστάλλας Αντωνίου, Επικεφαλής Επαρχιακής Επιτροπής.

Στην Πάφο, ακούγονται τα ονόματα των Κώστα Δίπλαρου και Μάριου Ιγνατίου, με τον Ανδρέα Φακοντή να μην επαναδιεκδικεί έδρα.

Εντατικές οι διεργασίες και στην επαρχία Αμμοχώστου, με τον Νίκο Κέττηρο να θεωρείται δεδομένο ότι θα επαναδιεκδικήσει την βουλευτική έδρα. Η Σκεύη Κουκουμά δε θα επαναδιεκδικήσει, ωστόσο στο ψηφοδέλτιο δεν αποκλείεται να δούμε το όνομα του γιου της Γιώργου. Για μία θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην επαρχία Αμμοχώστου ακούγονται έντονα τα ονόματα των Χρύσανθου Ζαννέτου, Επαρχιακός Γραμματέας, Πάμπου Χρυσοστόμου, Διεθνολόγος, Κυριάκου Χατζηττοφή, Πρώην Δημάρχος Αγίου Αθανασίου και Γιώργου Καζαμία, γιου του πρώην Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Στην Κερύνεια όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μάχη μεταξύ Ελένης Μαύρου και Χρίστου Χριστόφια.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία για επικύρωση των ψηφοδελτίων βάσει του καταστατικού του κόμματος της αριστεράς, είναι μακρά.

ΔΗΚΟ

Του ψηφοδελτίου θα ηγηθεί ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος και θα πλαισιώνεται στην επαρχία Λευκωσίας από τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου Αναπληρώτρια Πρόεδρο του κόμματος, τον Χρύση Παντελίδη μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ και στενό συνεργάτη του, τον Μιχάλη Δαμιανό εκ των αντιπροέδρων του κόμματος, τον Ανδρέα Γεωργιάδη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, τον Γιάννη Λαζάρου εκπαιδευτικό, τη Θεοδώρα Θεοδώρου στέλεχος της ΓΟΔΗΚ και τον Μάριο Μούγη πρόεδρο της ΝΕΔΗΚ. Έχουν βολιδοσκοπηθεί βεβαίως και άλλα πρόσωπα, χωρίς να υπάρχει για την ώρα κάτι δεδομένο. Μεταξύ αυτών και ο Χρίστος Ροδιάς.

Στη Λεμεσό, Παύλος Μυλωνάς και Πανίκος Λεωνίδου έχουν «κλειδώσει» θέσεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ενώ ένα βήμα πριν «κλείσουν» υποψηφιότητα βρίσκονται ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ Λεμεσού και ο Μάριος Ορφανός. Πολύ «δυνατά» ακούγεται και το όνομα της Προέδρου της ΓΟΔΗΚ Μαρίας Συκοπετρίτου, ενώ «παίζει» το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Κατερίνας Χριστοφίδου. Πάντως στο Δημοκρατικό Κόμμα επιθυμούν να υπάρχει άρωμα γυναίκας στο ψηφοδέλτιο.

Στη Λάρνακα δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του βουλευτή του κόμματος Χρίστου Ορφανίδη και του Νικόλα Διομήδους.

Όσον αφορά την Πάφο, θέση στο ψηφοδέλτιο, ως γνωστόν, έχουν κλειδώσει Πάμπος Πιττοκοπίτης νυν βουλευτής του κόμματος, Χρύσανθος Σαββίδης εκπαιδευτικός, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και Δημοτικός Σύμβουλος καθώς επίσης ο Γιαννάκης Παπαζαχαρίας, δικηγόρος. Ερωτηματικό αποτελεί για την ώρα το όνομα του 4ου υποψηφίου.

Στην Αμμόχωστο, επανεκλογή διεκδικεί ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Υποψήφιοι θα είναι επίσης οι Χρίστος Σενέκκης μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας Πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος.

Όσον αφορά την Κερύνεια, σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του διευθυντή του Γραφείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώργου Σολωμού, ενώ συζητείται το όνομα του Μάκη Τσουλούπα. Παράλληλα γίνεται συζήτηση και δύο μέλη της μαρωνίτικης κοινότητας.

ΕΔΕΚ

Στη Λευκωσία θέση στα έδρανα της Βουλής επαναδιεκδικεί ο Κωστής Ευσταθίου, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν κλειδώσει και οι Μάριος Χαννίδης και Στέλιος Γεωργίου, μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου με το Δημοκρατικό Κόμμα. Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα από τη Μαρία Βασιλειάδου ενώ ούτε η υποψηφιότητα του Μαρίνου Θεοδώρου θεωρείται δεδομένη. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι και η Αντιπρόεδρος του Κινήματος Έλενα Περικλέους καθώς και η Δημοσιογράφος Νατάσα Ιωάννου.

Στη Λεμεσό πέραν του Προέδρου Μαρίνου Σιζόπουλου, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Χρίστου Ιακώβου, σύμβουλου του Προέδρου του Κινήματος για θέματα Κυπριακού. Για την επαρχία της Λεμεσού υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα πρόσωπα, τόσο στελέχη του κόμματος που κατήλθαν ξανά ως υποψήφιοι σε εκλογές, όσο και από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο.

Στη Λάρνακα ακούγεται δυνατά το όνομα του Αντρέα Αποστόλου που θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, ενώ μια θέση στη Βουλή θα διεκδικήσουν οι Αντρέας Χριστοφόρου Δημοτικός Σύμβουλος και Γιώργος Χαρή. Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους νυν Δήμαρχος Λευκάρων δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» όμως η πλάστιγγα γέρνει προς την υποψηφιότητα του.

Στην επαρχία Πάφου o Βουλευτής Ηλίας Μυριάνθους θα επαναδιεκδηκήσει θέση στη Βουλή, ενώ στη «μάχη» θα ριχθούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάσος Δημητρίου και Παναγιώτης Βορκάς. Το τέταρτο όνομα που θα συμπληρώσει τις υποψηφιότητες της ΕΔΕΚ για την Πάφο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Αμμοχώστου και της Κερύνειας δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Στην Αμμόχωστο επικεφαλής του Επαρχιακού Εκλογικού επιτελείου θα είναι ο πρώην βουλευτής Γιώργος Βαρνάβα. Από εκεί και πέρα, για τις υποψηφιότητες ακούγονται έντονα τα ονόματα των Νίκου Άστρα και Λευτέρη Αντρέου.

Για την Κερύνεια οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι των συζητήσεων «κυριαρχούν» 4 με 5 ονόματα.

Ο Νομικός Βίκτωρας Ακάμας, ο Οδοντίατρος Ξένιος Κυριακίδης, και ο Γιατρός και Ειδικός Ακτινολόγος Δημήτρης Σοφοκλέους έχουν εξαγγείλει τη συμπόρευσή τους με την ΕΔΕΚ στη βάση της Πολιτικής Διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής και έχουν θέσει τον εαυτό τους στην διάθεση του κόμματος. Λίγες μέρες πριν στη βάση της ίδιας Διακήρυξης, ο Μαρίνος Σιζόπουλος καλωσόρισε και επίσημα στην ΕΔΕΚ τους Στέλιο Γεωργίου αρχιτέκτονα και δημοτικός σύμβουλο Στροβόλου που αναφέρθηκε πιο πάνω και τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργίου.

ΕΛΑΜ

Στη Λευκωσία κατέρχονται ως υποψήφιοι ο Πρόεδρος του Κόμματος Χρίστος Χρίστου και ο Εκπρόσωπος Τύπου Γεάδης Γεάδη, ενώ οι διεργασίες και συζητήσεις για τελικό καταρτισμό του ψηφοδελτίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όπως και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Δεδομένες θεωρούνται και οι υποψηφιότητες του επιχειρηματία Πόλυ Ανωγυριάτη στη Λεμεσό και Λίνου Παπαγιάννη ο οποίος επαναδιεκδικεί την έδρα του στην Αμμόχωστο.

Η προσπάθεια στο ΕΛΑΜ εστιάζεται στο να υπάρξει κατάληξη σε άτομα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο από τα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, νομικούς, ιατρούς, αθλητές και επιχειρηματίες.

Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων

Η νεοσυσταθείσα Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων των αποχωρούντων του ΔΗΚΟ, βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για να «κλειδώσουν» συνεργασίες, με την προοπτική αυτό να γίνει με την ΔΗΠΑ του Μάριου Καρογιάν να επικρατεί. Βότσης, Μουσιούτας, Προκοπίου και Τρυφωνίδης θα ριχθούν στην μάχη των βουλευτικών. Έτοιμοι να μπουν μαζί τους στο ψηφοδέλτιο για την επαρχία Αμμοχώστου οι Σταύρος Παπαδούρης και Μιχάλης Γιακουμή.

ΔΗΠΑ

Στην ΔΗΠΑ προχωρούν με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου. Επί του παρόντος δεν έχει ξεκαθαρίσει 100% αν ο Μάριος Καρογιάν θα διεκδικήσει στην Πάφο, αφήνοντας «χώρο» σε άλλους συναγωνιστές του στο ψηφοδέλτιο Λευκωσίας.

Στη Λευκωσία «κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Θέας Νικολάου η οποία αφήνει την ΕΔΕΚ με την οποία κατήλθε υποψήφια στις Ευρωεκλογές, ενώ όπως όλα δείχνουν στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται  ο Γιάννος Λακκοτρύπης, ενώ πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Μάριου Πρίαμου, γνωστού από τη συμμετοχή του στο Survivor.

Στη Λεμεσό ο Γιάννος Τσάπας, ενώ για την Αμμόχωστο «κλείδωσαν»  ο πρώην Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας που εδώ και καιρό εξήγγειλε την υποψηφιότητα του και Ανδρέας Θεμιστοκλέους πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται επίσης Οικολόγοι, Συμμαχία Πολιτών και Αλληλεγγύη, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής δεδομένα προς ανακοίνωση. Όσον αφορά το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης δήλωσε ήδη εδώ και καιρό ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Η αυτοδιάλυση της Βουλής δεν ψηφίστηκε και ξανά με το βλέμμα στις Βουλευτικές του 2021.

Έστησαν τον βασικό κορμό και συνεχίζουν τις διεργασίες έως ότου τα ψηφοδέλτια τους λάβουν τελική μορφή για τις βουλευτικές εκλογές του 2021 τα κόμματα, μετά και την απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης για αυτοδιάλυση του σώματος και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Αν και στη σκιά του σκανδάλου που αποκάλυψε το Al Jazeera, το οποίο θέτει την Κύπρο στο επίκεντρο, τα κόμματα βρίσκονται ήδη σε ρυθμούς προεκλογικούς, με τις διαβουλεύσεις των πλείστων να είναι στο τελικό στάδιο. Κάποιοι έδωσαν ήδη τα χέρια και άρχισαν να εργάζονται κανονικά για την υποψηφιότητα τους και κάποιοι άλλοι αναμένουν και εργάζονται… ανεπίσημα.

ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα της Cyprus Times, έχουν ήδη στήσει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων τους. Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκονται και τα μικρότερα κόμματα.

ΔΗΣΥ

Στην επαρχία Λευκωσίας της οποίας θα ηγηθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη ως επίσης και των σημερινών βουλευτών του κόμματος. Δηλαδή του Νίκου Τορναρίτη -Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ- του Δημήτρη Δημητρίου -Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος- καθώς και των βουλευτών Μιχάλη Σοφοκλέους, Ξένιας Κωνσταντίνου και Σάββιας Ορφανίδου. Όπως και αυτή του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ Χρίστου Πάλλη.

Επίσης το όνομα του προέδρου της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ (ΟΝΕΔ) Μάριου Πελεκάνου, καθώς και του δημοτικού συμβούλου Λευκωσίας Χρύσανθου Φάκκα, η υποψηφιότητα του οποίου θεωρείται επίσης δεδομένη.

Όσον αφορά την επαρχία Λεμεσού, δεδομένη είναι η υποψηφιότητα των τριών βουλευτών, του Αντιπροέδρου του κόμματος Ευθύμιου Δίπλαρου, Ανδρέα Κυπριανού και Ελένης Σταύρου που διεκδικούν ξανά την έδρα τους. Στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης Πρόεδρος του ΚΟΑ. Ο Αντιδήμαρχος και Επαρχιακός Λεμεσού Νίκος Σύκας μελετά ακόμη τα δεδομένα και αποφασίζει. «Κλείδωσε» και η υποψηφιότητα της Νομικού Φωτεινής Τσιρίδου. Περαιτέρω, στο ψηφοδέλτιο αναμένεται ότι θα βρίσκονται ο Κοινοτάρχης Λόφου Νίκος Σπύρου και ο Αντιδήμαρχος Ύψωνα Κλεάνθης Καραμανίδης. Η Δημοτική Σύμβουλος Μαρίνα Χατζημανώλη «κλείδωσε» τελικά μία θέση στο ψηφοδέλτιο Λεμεσού παρόλο που γίνονταν συζητήσεις και για την επαρχία Αμμοχώστου. Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Βασιλείου. Επίσης σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα του δικηγόρου και αναπληρωτή προέδρου της ΟΝΕΔ Γιώργου Διογένους, του Ηρακλή Αγαθοκλέους δικηγόρου μέλους του ΔΣ της Cyta, καθώς και των ακαδημαϊκών Ονησίφορου Ιροδάνους και Αντώνη Στυλιανού.

Στην Πάφο ο βουλευτής Κώστας Κωνσταντίνου δεν επαναδικδικεί. Στη λίστα με τα ονόματα οι Λεωνίδας Τσοκκάς, Γιώργος Δημητριάδης, Χαράλαμπος Πάζαρος και Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Στη Λάρνακα η Αννίτα Δημητρίου που διεκδικεί μία δεύτερη θητεία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε αντίθεση με τον Ζαχαρία Ζαχαρίου. Πέραν τούτων, στη λίστα το όνομα του Θεολόγου Μανώλη επαρχιακού γραμματέα και δημοτικού συμβούλου Λάρνακας, του οικονομολόγου Μάκη Γεωργίου και του επίσης δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Τταουξιής. Τη λίστα με ονόματα συμπληρώνουν οι Παντελής Ποιητής, Πρόδρομος Αλαμπρίτης και Άννα Κοσμά.

Στην επαρχία Αμμοχώστου βουλευτική έδρα θα επαναδιεκδικήσουν οι υφιστάμενοι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης, Γιώργος Κάρουλας και Ονούφριος Κουλλά, όχι όμως ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος θα παραδώσει τη σκυτάλη στον γιο του Νίκο ο οποίος είναι δικηγόρος, επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου και δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας. Επίσης, ο διευθυντής διοίκησης και οργανωτικού ΔΗΣΥ Γιώργος Λυσανδρίδης, ο Κλεάνθης Κουτσόφτας δικηγόρος και στέλεχος της ΝΕΔΗΣΥ καθώς και ο δημοσιογράφος Νίκος Συμεού και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ Παναγιώτης Τρισόκκας.

Για την Κερύνεια θα διεκδικήσουν μία νέα θητεία στη Βουλή οι Μάριος Μαυρίδης και Μαριέλλα Αριστείδου, ενώ στα ονόματα που κερδίζουν όπως όλα δείχνουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και αυτό του Κλεάνθη Γεωργιάδη, πρώην Προέδρου του ΚΟΑ.

ΑΚΕΛ

Άντρος Κυπριανού, Στέφανος Στεφάνου, Γιώργος Λουκαΐδης, Άριστος Δαμιανού και Ειρήνη Χαραλαμπίδου επαναδιεκδικούν την έδρα τους, ενώ στη μάχη φαίνεται πως είναι έτοιμοι να ριχθούν ο Χρίστος Χριστοφίδης, Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία και ο Χάρης Πολυκάρπου, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Στη Λεμεσό ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, δεδομένου μάλιστα ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει θέση στα βουλευτικά έδρανα ο Πρόεδρος της Βουλής, πλέον, Αδάμος Αδάμου. Πέραν των Γιώργου Γεωργίου, Κώστα Κώστα και Άντρου Καυκαλιά, που θα βρίσκονται ξανά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, μία θέση φαίνεται πως θα διεκδικήσει και η δικηγόρος Αργεντούλα Ιωάννου, επιλαχούσα στις προηγούμενες εκλογές. Έντονα συζητείται και το όνομα της Μαρίνας Νικολάου.

Στη Λάρνακα εκλογή όπως όλα δείχνουν θα επαναδιεκδικήσουν οι Ανδρέας Πασιουρτίδης και Ευανθία Σάββα. Οι πληροφορίες που εδώ και καιρό ήρθαν στο φως και θέλουν τον πρώην ποδοσφαιριστή Πανίκο Ξιούρουπα να διεκδικεί μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, ενισχύονται. Το ίδιο δυνατά «παίζει» και το όνομα της Χρυστάλλας Αντωνίου, Επικεφαλής Επαρχιακής Επιτροπής.

Στην Πάφο, ακούγονται τα ονόματα των Κώστα Δίπλαρου και Μάριου Ιγνατίου, με τον Ανδρέα Φακοντή να μην επαναδιεκδικεί έδρα.

Εντατικές οι διεργασίες και στην επαρχία Αμμοχώστου, με τον Νίκο Κέττηρο να θεωρείται δεδομένο ότι θα επαναδιεκδικήσει την βουλευτική έδρα. Η Σκεύη Κουκουμά δε θα επαναδιεκδικήσει, ωστόσο στο ψηφοδέλτιο δεν αποκλείεται να δούμε το όνομα του γιου της Γιώργου. Για μία θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην επαρχία Αμμοχώστου ακούγονται έντονα τα ονόματα των Χρύσανθου Ζαννέτου, Επαρχιακός Γραμματέας, Πάμπου Χρυσοστόμου, Διεθνολόγος, Κυριάκου Χατζηττοφή, Πρώην Δημάρχος Αγίου Αθανασίου και Γιώργου Καζαμία, γιου του πρώην Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Στην Κερύνεια όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μάχη μεταξύ Ελένης Μαύρου και Χρίστου Χριστόφια.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία για επικύρωση των ψηφοδελτίων βάσει του καταστατικού του κόμματος της αριστεράς, είναι μακρά.

ΔΗΚΟ

Του ψηφοδελτίου θα ηγηθεί ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος και θα πλαισιώνεται στην επαρχία Λευκωσίας από τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου Αναπληρώτρια Πρόεδρο του κόμματος, τον Χρύση Παντελίδη μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ και στενό συνεργάτη του, τον Μιχάλη Δαμιανό εκ των αντιπροέδρων του κόμματος, τον Ανδρέα Γεωργιάδη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, τον Γιάννη Λαζάρου εκπαιδευτικό, τη Θεοδώρα Θεοδώρου στέλεχος της ΓΟΔΗΚ και τον Μάριο Μούγη πρόεδρο της ΝΕΔΗΚ. Έχουν βολιδοσκοπηθεί βεβαίως και άλλα πρόσωπα, χωρίς να υπάρχει για την ώρα κάτι δεδομένο. Μεταξύ αυτών και ο Χρίστος Ροδιάς.

Στη Λεμεσό, Παύλος Μυλωνάς και Πανίκος Λεωνίδου έχουν «κλειδώσει» θέσεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ενώ ένα βήμα πριν «κλείσουν» υποψηφιότητα βρίσκονται ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ Λεμεσού και ο Μάριος Ορφανός. Πολύ «δυνατά» ακούγεται και το όνομα της Προέδρου της ΓΟΔΗΚ Μαρίας Συκοπετρίτου, ενώ «παίζει» το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Κατερίνας Χριστοφίδου. Πάντως στο Δημοκρατικό Κόμμα επιθυμούν να υπάρχει άρωμα γυναίκας στο ψηφοδέλτιο.

Στη Λάρνακα δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του βουλευτή του κόμματος Χρίστου Ορφανίδη και του Νικόλα Διομήδους.

Όσον αφορά την Πάφο, θέση στο ψηφοδέλτιο, ως γνωστόν, έχουν κλειδώσει Πάμπος Πιττοκοπίτης νυν βουλευτής του κόμματος, Χρύσανθος Σαββίδης εκπαιδευτικός, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και Δημοτικός Σύμβουλος καθώς επίσης ο Γιαννάκης Παπαζαχαρίας, δικηγόρος. Ερωτηματικό αποτελεί για την ώρα το όνομα του 4ου υποψηφίου.

Στην Αμμόχωστο, επανεκλογή διεκδικεί ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Υποψήφιοι θα είναι επίσης οι Χρίστος Σενέκκης μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας Πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος.

Όσον αφορά την Κερύνεια, σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του διευθυντή του Γραφείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώργου Σολωμού, ενώ συζητείται το όνομα του Μάκη Τσουλούπα. Παράλληλα γίνεται συζήτηση και δύο μέλη της μαρωνίτικης κοινότητας.

ΕΔΕΚ

Στη Λευκωσία θέση στα έδρανα της Βουλής επαναδιεκδικεί ο Κωστής Ευσταθίου, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν κλειδώσει και οι Μάριος Χαννίδης και Στέλιος Γεωργίου, μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου με το Δημοκρατικό Κόμμα. Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα από τη Μαρία Βασιλειάδου ενώ ούτε η υποψηφιότητα του Μαρίνου Θεοδώρου θεωρείται δεδομένη. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι και η Αντιπρόεδρος του Κινήματος Έλενα Περικλέους καθώς και η Δημοσιογράφος Νατάσα Ιωάννου.

Στη Λεμεσό πέραν του Προέδρου Μαρίνου Σιζόπουλου, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Χρίστου Ιακώβου, σύμβουλου του Προέδρου του Κινήματος για θέματα Κυπριακού. Για την επαρχία της Λεμεσού υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα πρόσωπα, τόσο στελέχη του κόμματος που κατήλθαν ξανά ως υποψήφιοι σε εκλογές, όσο και από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο.

Στη Λάρνακα ακούγεται δυνατά το όνομα του Αντρέα Αποστόλου που θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, ενώ μια θέση στη Βουλή θα διεκδικήσουν οι Αντρέας Χριστοφόρου Δημοτικός Σύμβουλος και Γιώργος Χαρή. Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους νυν Δήμαρχος Λευκάρων δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» όμως η πλάστιγγα γέρνει προς την υποψηφιότητα του.

Στην επαρχία Πάφου o Βουλευτής Ηλίας Μυριάνθους θα επαναδιεκδηκήσει θέση στη Βουλή, ενώ στη «μάχη» θα ριχθούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάσος Δημητρίου και Παναγιώτης Βορκάς. Το τέταρτο όνομα που θα συμπληρώσει τις υποψηφιότητες της ΕΔΕΚ για την Πάφο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Αμμοχώστου και της Κερύνειας δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Στην Αμμόχωστο επικεφαλής του Επαρχιακού Εκλογικού επιτελείου θα είναι ο πρώην βουλευτής Γιώργος Βαρνάβα. Από εκεί και πέρα, για τις υποψηφιότητες ακούγονται έντονα τα ονόματα των Νίκου Άστρα και Λευτέρη Αντρέου.

Για την Κερύνεια οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι των συζητήσεων «κυριαρχούν» 4 με 5 ονόματα.

Ο Νομικός Βίκτωρας Ακάμας, ο Οδοντίατρος Ξένιος Κυριακίδης, και ο Γιατρός και Ειδικός Ακτινολόγος Δημήτρης Σοφοκλέους έχουν εξαγγείλει τη συμπόρευσή τους με την ΕΔΕΚ στη βάση της Πολιτικής Διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής και έχουν θέσει τον εαυτό τους στην διάθεση του κόμματος. Λίγες μέρες πριν στη βάση της ίδιας Διακήρυξης, ο Μαρίνος Σιζόπουλος καλωσόρισε και επίσημα στην ΕΔΕΚ τους Στέλιο Γεωργίου αρχιτέκτονα και δημοτικός σύμβουλο Στροβόλου που αναφέρθηκε πιο πάνω και τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργίου.

ΕΛΑΜ

Στη Λευκωσία κατέρχονται ως υποψήφιοι ο Πρόεδρος του Κόμματος Χρίστος Χρίστου και ο Εκπρόσωπος Τύπου Γεάδης Γεάδη, ενώ οι διεργασίες και συζητήσεις για τελικό καταρτισμό του ψηφοδελτίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όπως και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Δεδομένες θεωρούνται και οι υποψηφιότητες του επιχειρηματία Πόλυ Ανωγυριάτη στη Λεμεσό και Λίνου Παπαγιάννη ο οποίος επαναδιεκδικεί την έδρα του στην Αμμόχωστο.

Η προσπάθεια στο ΕΛΑΜ εστιάζεται στο να υπάρξει κατάληξη σε άτομα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο από τα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, νομικούς, ιατρούς, αθλητές και επιχειρηματίες.

Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων

Η νεοσυσταθείσα Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων των αποχωρούντων του ΔΗΚΟ, βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για να «κλειδώσουν» συνεργασίες, με την προοπτική αυτό να γίνει με την ΔΗΠΑ του Μάριου Καρογιάν να επικρατεί. Βότσης, Μουσιούτας, Προκοπίου και Τρυφωνίδης θα ριχθούν στην μάχη των βουλευτικών. Έτοιμοι να μπουν μαζί τους στο ψηφοδέλτιο για την επαρχία Αμμοχώστου οι Σταύρος Παπαδούρης και Μιχάλης Γιακουμή.

ΔΗΠΑ

Στην ΔΗΠΑ προχωρούν με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου. Επί του παρόντος δεν έχει ξεκαθαρίσει 100% αν ο Μάριος Καρογιάν θα διεκδικήσει στην Πάφο, αφήνοντας «χώρο» σε άλλους συναγωνιστές του στο ψηφοδέλτιο Λευκωσίας.

Στη Λευκωσία «κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Θέας Νικολάου η οποία αφήνει την ΕΔΕΚ με την οποία κατήλθε υποψήφια στις Ευρωεκλογές, ενώ όπως όλα δείχνουν στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται  ο Γιάννος Λακκοτρύπης, ενώ πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Μάριου Πρίαμου, γνωστού από τη συμμετοχή του στο Survivor.

Στη Λεμεσό ο Γιάννος Τσάπας, ενώ για την Αμμόχωστο «κλείδωσαν»  ο πρώην Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας που εδώ και καιρό εξήγγειλε την υποψηφιότητα του και Ανδρέας Θεμιστοκλέους πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται επίσης Οικολόγοι, Συμμαχία Πολιτών και Αλληλεγγύη, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής δεδομένα προς ανακοίνωση. Όσον αφορά το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης δήλωσε ήδη εδώ και καιρό ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Ζέτα Αιμιλιανίδου: Το 93% των προϋπολογισμών αφορούν κοινωνικές παροχές. Τα σχέδια στήριξης αποτρέπουν την αύξηση ανεργίας

H ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας με όλες τις πληροφορίες πριν και μετά την πανδημία και πως επηρεάστηκε η εργασία στην Κύπρο

Οι εισηγήσεις για Λεμεσό: Παράταση περιορισμών… σκέψεις για κομμωτήρια-κέντρα αισθητικής

Περιθώριο για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας. Τις τελευταίες 14 μέρες 4 στα 10 άτομα που εντοπίζονται θετικά είναι από την Λεμεσό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

Η προπόνηση της Εθνικής μας και οι ευχές στην Ελένη Γιάννου

Η προπόνηση της Εθνικής μας και οι ευχές στην Ελένη Γιάννου

MC MEDIA NETWORK

Η προπόνηση της Εθνικής μας και οι ευχές στην Ελένη Γιάννου

Η προπόνηση της Εθνικής μας και οι ευχές στην Ελένη Γιάννου

Lifestyle

Lifestyle

Η Epic διευρύνει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό σε νέα αξιολόγηση της umlaut

Το δίκτυο κινητής της Epic εδραίωσε την πρώτη θέση έπειτα από αναθεωρημένη αξιολόγηση της umlaut υπερέχοντας σε όλες τις κατηγορίες και υποκατηγορίες Νέα αναγνώριση για...

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε Τ/κ που εργάζεται στις ελεύθερες περιοχές

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε Τ/κ που εργάζεται στις ελεύθερες περιοχές - 6 τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Έξι ήταν τα θετικά...

Η προπόνηση της Εθνικής μας και οι ευχές στην Ελένη Γιάννου

Η προπόνηση της Εθνικής μας και οι ευχές στην Ελένη Γιάννου

Ενημερωτική εκστρατεία για την καρδιακή ανεπάρκεια 2020

Με τη συνεργασία της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου και τη στήριξη του Συνδέσμου Καρδιοπαθών Λευκωσίας Η εταιρεία Novartis Pharma Services Inc. Κύπρου, σε συνεργασία με την...

Advertorials