!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

MC MEDIA NETWORK

24 Οκτωβρίου, 2020 Σάββατο 14:51:19

Όλες οι Ειδήσεις

Εγγραφή στο
Newsletter

!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Καθημερινή ταλαιπωρία πίσω από το τιμόνι. Οι δρόμοι με το σοβαρότερο πρόβλημα… οι ώρες αιχμής και οι λύσεις που προωθούνται (pics)

Κατακόρυφη αύξηση οχημάτων στους δρόμους της Κύπρου – Ποιες οι ώρες αιχμής και οι δρόμοι ανά το Παγκύπριο που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα – Στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου – Οι προθέσεις του Υπουργείου Μεταφορών και οι δράσεις που έρχονται για απάμβλυνση του προβλήματος – Park-and-Ride στη Λεμεσό

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς καθημερινά σε συγκεκριμένους δρόμους της Κύπρου, όπου παρατηρείται πυκνή τροχαία κίνηση και σε κάποιες περιπτώσεις κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σύμφωνα με την Τροχαία και το Υπουργείο Μεταφορών, οι πόλεις που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι η Λευκωσία και η Λεμεσός.

Όπως αναφέρει στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν τοποθετηθεί τροχονόμοι σε συγκεκριμένους δρόμους και κύριες διασταυρώσεις και ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι μοτοσικλετιστές της αστυνομίας για ρύθμισή της κυκλοφορίας.

Οι δρόμοι που παρουσιάζουν το σοβαρότερο πρόβλημα είναι :

Λευκωσία: Λεωφόρος Λεμεσού – Φώτα «καλησπέρα», Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού, Τσερίου και Λεωφόρος Αθαλάσσας.

Λεμεσός: Αγίας Φυλάξεως, Δρόμος Πολεμιδιών, Λεωφόρος Μακαρίου και Κολωνακίου. Επίσης στους κυκλικούς κόμβους Πολεμιδιών, Αγίας Φύλας και Μέσα Γειτονιάς.

Λάρνακα: Λεωφόρος Στρατηγού Τιμάγια

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις επαρχίες, ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και Πάφου, δεν φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε κάποιο συγκεκριμένο δρόμο.

Αύξηση οχημάτων στους δρόμους και «αγκάθι» τα οδικά έργα…

Τρομακτική χαρακτηρίζει την αύξηση οχημάτων στην είσοδο της Λευκωσίας κάθε πρωί, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου.

Στη Λευκωσία σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος στις τέσσερις λωρίδες εισόδου της Λευκωσίας στα φώτα του «Καλησπέρα» διακινούνται 56 χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι ήταν 38 χιλιάδες.

Όπως λέει ο κ. Γεωργίου, η ώρα αιχμής είναι μεταξύ των ωρών 07:00-08:00, τόσο στην είσοδο της Λευκωσίας, όσο και στους κυκλικούς κόμβους στη Λεμεσό.

Υπογραμμίζει επίσης ότι «έχει γίνει μελέτη από την Αστυνομία, η οποία έχει παραδοθεί στον Δήμο Λευκωσίας και το Υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου ο κόσμος να αφήνει τα αυτοκίνητα στην περιοχή του ΓΣΠ ή στο Πέρα Χωριό και να εισέρχονται στη Λευκωσία με μικρά λεωφορεία. Έχουμε κάνει επίσης εισήγηση να γίνουν κλιμακωτά ωράρια»

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργίου, εάν τα οδικά έργα που γίνονται σε διάφορους δρόμους συντείνουν στην κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται, απαντά θετικά. «Αυτό σίγουρα προσθέτει ακόμη ένα πρόβλημα στη καθημερινότητα των οδηγών».

Καταλήγοντας ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου τονίζει ότι οι οδηγοί στην Κύπρο είναι ανυπόμονοι και επιθετικοί πίσω από το τιμόνι. Και συστήνει όπως μάθουν να επιδεικνύουν ηρεμία κατά την οδήγηση και να είναι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε αυτή και όχι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Εικόνες από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Λευκωσία

Εικόνες από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Λεμεσό

«Από τη Δευτέρα 14/9, ημέρα έναρξης λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, στους δρόμους της Λευκωσίας παρατηρείται αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση η οποία, όπως δεικνύει και η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, ρυθμίζεται μερικώς τις εβδομάδες που ακολουθούν.

Τα υπό εκτέλεση έργα σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ενδέχεται να προκαλούν επιπρόσθετη ταλαιπωρία στο κοινό. Θεωρούμε ωστόσο πως κύρια πηγή του προβλήματος παραμένει η μεγάλη εξάρτηση από το ιδιωτικό αυτοκίνητο και αυτό γιατί εδώ και δεκαετίες η πολιτική μεταφορών είχε επικεντρωθεί μονόπλευρα σε αυτό» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

«Η προώθηση του περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας θα βοηθήσει μεσοπρόθεσμα, ωστόσο δεν θα επιφέρει ριζική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Από το 2011 υπάρχει σχέδιο επίλυσης, το οποίο ονομάζεται Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας. Ως Δήμος Λευκωσίας και βάσει του ΟΣΚΛ, έχουμε υποβάλει επανειλημμένα συγκεκριμένες εισηγήσεις προς το κράτος, οι οποίες κινούνται σε τέσσερις άξονες:

  • Δημιουργία υποδομών μονοδρόμησης κύριων αξόνων και λεωφορειολωρίδων.
  • Αύξηση συχνότητας και δρομολογίων των λεωφορείων.
  • Δωρεάν χρήση των δημόσιων μεταφορών για κάποιο διάστημα (ένα ή δύο χρόνια).
  • Λειτουργία δικτύου Τραμ.

Θα βοηθούσε επίσης η επαναξιολόγηση των ωραρίων προσέλευσης των εργαζομένων, ώστε να μη βρισκόμαστε όλοι στο δρόμο την ίδια ώρα» καταλήγει.

Περιφερειακός Λευκωσίας και έξυπνα φώτα τροχαίας μεταξύ των λύσεων του κυκλοφοριακού

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από την μία μέρα στην άλλη όμως το Υπουργείο Μεταφορών υλοποιεί μια σειρά δράσεων και έργων που τα επόμενα χρόνια θα βελτιώσουν την κατάσταση που υπάρχει, δηλώνει από την πλευρά του ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Καρούσος.

Ο Υπουργός τις προηγούμενες μέρες μίλησε για τα μεγάλα έργα προς υλοποίηση, όπως ο περιμετρικός δρόμος της Λευκωσίας που σύμφωνα με μελέτες θα αποσυμφορήσει την είσοδο της Λευκωσίας κατά 25% τουλάχιστον την κίνηση των οχημάτων που συγκεντρώνονται κάθε μέρα στην είσοδο της Λευκωσίας. «Είναι το μεγαλύτερο έργο που υλοποιούμε σήμερα σαν Υπουργείο Μεταφορών και έχουμε εξασφαλίσει συγχρηματοδότηση για την β’ φάση του περιμετρικού. Η α’ φάση είναι στα 72 εκ ευρώ, η β’ φάση στα 20 εκ ευρώ».

Ετοιμάζουν, πρόσθεσε, να προκηρύξουν τη β’ φάση του έργου αυτού, σημειώνοντας ότι και οι δύο φάσεις του έργου θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2023 καθώς πρόκειται για συγχηματοδοτούμενο έργο. Ταυτόχρονα, ανάφερε, έχουν εξασφαλίσει και την έγκριση της ΕΕ για την γ’ φάση του περιμετρικού, την επόμενη προγραμματική περίοδο, ένα έργο πέραν των 70 εκ ευρώ το οποίο θα υλοποιηθεί αμέσως μόλις τελειώσει η β’ φάση. Η α’ φάση του περιμετρικού Λευκωσίας, πρόσθεσε, υλοποιείται με αρκετά γοργούς ρυθμούς.

Ο Υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε σε έργα που αφορούν την αξιοποίηση της τεχνολογίας «όπως θα έπρεπε και όπως γίνεται σε άλλες χώρες στον κόσμο, όπου η διαχείριση της τροχαίας κίνησης γίνεται με έξυπνα συστήματα, με τεχνητή νοημοσύνη όπου αναλύονται όλα τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή και δίδεται η ανάλογη προτεραιότητα».

Αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Καρούσος, ετοιμάζονται οι όροι προσφοράς για την προκήρυξη αγοράς ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης της τροχαίας κίνησης μέσω των φώτων τροχαίας τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Θα βελτιώσει σημαντικά και θα λύσει προβλήματα του κυκλοφοριακού, σημείωσε, λέγοντας ότι το σύστημα αυτό θα εγκατασταθεί σε 160 σημεία φώτων τροχαίας στη Λευκωσία και θα τυγχάνει διαχείρισης κεντρικά από ένα έξυπνο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης δίδοντας προτεραιότητας εκεί και όπου πρέπει για βελτίωση της κίνησης κυρίως τις πρωϊνές και απογευματινές ώρες όπου υπάρχει πρόβλημα.

Τις επόμενες ημέρες, συνέχισε ο κ. Καρούσος, θα προκηρύξουν επίσης τις προσφορές για την επικαιροποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου κινητικότητας Λευκωσίας με πρώτο παραδοτέο τη μελέτη για την κατασκευή των λεωφορειολωρίδων τις οποίες «θεωρούμε προτεραιότητα για την ενίσχυση χρήσης του λεωφορείου».

Μια άλλη μελέτη που θα παραδοθεί στο πλαίσιο του σχεδίου κινητικότητας, συνέχισε, είναι η αλλαγή του ωραρίου εργασίας σε κάποιες υπηρεσίες ή σχολεία και θα δείξει κατά πόσο θα βελτιώσει, θα επηρεάσει το κυκλοφοριακό. Στο Υπουργείο Μεταφορών τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο κ. Καρούσος, θα συζητήσουν την δημιουργία ενός park & ride στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ, ώστε κάποιοι να μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους εκεί και με μικρά λεωφορεία να μπορούν να μεταβαίνουν στην εργασία τους.

Αυτή τη στιγμή, είπε, είναι σε προσφορά το πρώτο έργο επίλυσης κυκλοφοριακού για την λεωφόρο Αγίας Φύλας όπου μετά τη μελέτη διαπίστωσαν πως αν τοποθετηθούν έξυπνα φώτα τροχαίας στον κυκλικό κόμβο θα βελτιωθεί το κυκλοφοριακό κατά 57% περίπου. Προκήρυξαν, είπε, το έργο και θα είναι το πρώτο που θα υλοποιηθεί όσον αφορά την επίλυση του κυκλοφοριακού. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δείχνουμε ότι με μια μικρή δράση με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 300.000 ευρώ θα έχουμε τόση μεγάλη βελτίωση στο κυκλοφοριακό», είπε. Σημείωσε ότι τα στατιστικά αυτά προέκυψαν μετά από προσομοίωση στην συγκεκριμένη λύση.

Και άλλα τέτοια έξυπνα φώτα τροχαίας έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου μέσω του Τμήματος Δημοσίων Έργων για να επιλυθούν κι άλλα προβλήματα στο κυκλοφοριακό σε κυκλικούς κόμβους στη Λεμεσό, πρόσθεσε ο Υπουργός Μεταφορών. Ερωτηθείς για το θέμα των αλλαγών στα ωράρια εργασίας, ο κ. Καρούσος είπε ότι πρέπει να γίνει η μελέτη και μα βάση τα επιστημονικά κριτήρια και τις επιπτώσεις που θα έχουν τυχόν αλλαγές σε αυτά, να γίνει η συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους αν θα βρουν την χρυσή τομή, όπως είπε. Σημείωσε ότι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν συνδυάσει το ωράριο εργασίας τους με το ωράριο λειτουργίας των σχολείων και μέσω της συγκεκριμένης μελέτης θα δουν μέσω και προσομοίωσης, τί όφελος θα υπάρχει από τυχόν αλλαγή.

Park-and-Ride στη Λεμεσό που δίνει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα

Στη Λεμεσό έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία Park-and-Ride, ως μέρος της κυκλικής διαδρομής μικρών λεωφορείων του κέντρου πόλης (Shuttle-Bus-Servive).

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή στο κέντρο της πόλης, που δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να σταθμεύουν δωρεάν στον δημοτικό χώρο στάθμευσης δυτικά της οδού Βορείου Ηπείρου και να επιβιβάζονται σε λεωφορείο, για να μεταβούν στο κέντρο της πόλης.

«Είναι μια μικρή, απλή κίνηση, αλλά δυνητικά μπορεί να αποβεί ένα μεγάλο άλμα για τη λύση του κυκλοφοριακού στην πόλη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού προ ημερών, προσθέτοντας ότι ο Δήμος επιχειρεί μέσα από αυτήν την υπηρεσία, να επιλύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο κέντρο πόλης.

«Πιστεύω ότι αυτό το σύστημα – μαζί με δυο άλλες επιπρόσθετες στάσεις στον Εναέριο και στον Άγιο Αντώνιο αλλά και με δυο στάσεις πιο μακριά, στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου –  μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό βήμα για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Λεμεσού», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Νίκος Νικολαϊδης είπε πως προτίθεται να ζητήσει από τον Υπουργό Μεταφορών όπως για τους φοιτητές υπάρξει δωρεάν χρήση των λεωφορείων της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις ισχύουσες τιμές, το εισιτήριο για κάθε διαδρομή κοστίζει €1.50 για το κοινό και €0.75 για μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους, η δε μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών κοστίζει €40.00 για το κοινό, €10.00 για μαθητές και €20.00 για φοιτητές και συνταξιούχους.

Κατακόρυφη αύξηση οχημάτων στους δρόμους της Κύπρου – Ποιες οι ώρες αιχμής και οι δρόμοι ανά το Παγκύπριο που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα – Στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου – Οι προθέσεις του Υπουργείου Μεταφορών και οι δράσεις που έρχονται για απάμβλυνση του προβλήματος – Park-and-Ride στη Λεμεσό

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς καθημερινά σε συγκεκριμένους δρόμους της Κύπρου, όπου παρατηρείται πυκνή τροχαία κίνηση και σε κάποιες περιπτώσεις κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σύμφωνα με την Τροχαία και το Υπουργείο Μεταφορών, οι πόλεις που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι η Λευκωσία και η Λεμεσός.

Όπως αναφέρει στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν τοποθετηθεί τροχονόμοι σε συγκεκριμένους δρόμους και κύριες διασταυρώσεις και ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι μοτοσικλετιστές της αστυνομίας για ρύθμισή της κυκλοφορίας.

Οι δρόμοι που παρουσιάζουν το σοβαρότερο πρόβλημα είναι :

Λευκωσία: Λεωφόρος Λεμεσού – Φώτα «καλησπέρα», Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού, Τσερίου και Λεωφόρος Αθαλάσσας.

Λεμεσός: Αγίας Φυλάξεως, Δρόμος Πολεμιδιών, Λεωφόρος Μακαρίου και Κολωνακίου. Επίσης στους κυκλικούς κόμβους Πολεμιδιών, Αγίας Φύλας και Μέσα Γειτονιάς.

Λάρνακα: Λεωφόρος Στρατηγού Τιμάγια

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις επαρχίες, ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και Πάφου, δεν φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε κάποιο συγκεκριμένο δρόμο.

Αύξηση οχημάτων στους δρόμους και «αγκάθι» τα οδικά έργα…

Τρομακτική χαρακτηρίζει την αύξηση οχημάτων στην είσοδο της Λευκωσίας κάθε πρωί, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου.

Στη Λευκωσία σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος στις τέσσερις λωρίδες εισόδου της Λευκωσίας στα φώτα του «Καλησπέρα» διακινούνται 56 χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι ήταν 38 χιλιάδες.

Όπως λέει ο κ. Γεωργίου, η ώρα αιχμής είναι μεταξύ των ωρών 07:00-08:00, τόσο στην είσοδο της Λευκωσίας, όσο και στους κυκλικούς κόμβους στη Λεμεσό.

Υπογραμμίζει επίσης ότι «έχει γίνει μελέτη από την Αστυνομία, η οποία έχει παραδοθεί στον Δήμο Λευκωσίας και το Υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου ο κόσμος να αφήνει τα αυτοκίνητα στην περιοχή του ΓΣΠ ή στο Πέρα Χωριό και να εισέρχονται στη Λευκωσία με μικρά λεωφορεία. Έχουμε κάνει επίσης εισήγηση να γίνουν κλιμακωτά ωράρια»

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργίου, εάν τα οδικά έργα που γίνονται σε διάφορους δρόμους συντείνουν στην κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται, απαντά θετικά. «Αυτό σίγουρα προσθέτει ακόμη ένα πρόβλημα στη καθημερινότητα των οδηγών».

Καταλήγοντας ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου τονίζει ότι οι οδηγοί στην Κύπρο είναι ανυπόμονοι και επιθετικοί πίσω από το τιμόνι. Και συστήνει όπως μάθουν να επιδεικνύουν ηρεμία κατά την οδήγηση και να είναι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε αυτή και όχι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Εικόνες από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Λευκωσία

Εικόνες από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Λεμεσό

«Από τη Δευτέρα 14/9, ημέρα έναρξης λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, στους δρόμους της Λευκωσίας παρατηρείται αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση η οποία, όπως δεικνύει και η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, ρυθμίζεται μερικώς τις εβδομάδες που ακολουθούν.

Τα υπό εκτέλεση έργα σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ενδέχεται να προκαλούν επιπρόσθετη ταλαιπωρία στο κοινό. Θεωρούμε ωστόσο πως κύρια πηγή του προβλήματος παραμένει η μεγάλη εξάρτηση από το ιδιωτικό αυτοκίνητο και αυτό γιατί εδώ και δεκαετίες η πολιτική μεταφορών είχε επικεντρωθεί μονόπλευρα σε αυτό» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

«Η προώθηση του περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας θα βοηθήσει μεσοπρόθεσμα, ωστόσο δεν θα επιφέρει ριζική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Από το 2011 υπάρχει σχέδιο επίλυσης, το οποίο ονομάζεται Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας. Ως Δήμος Λευκωσίας και βάσει του ΟΣΚΛ, έχουμε υποβάλει επανειλημμένα συγκεκριμένες εισηγήσεις προς το κράτος, οι οποίες κινούνται σε τέσσερις άξονες:

  • Δημιουργία υποδομών μονοδρόμησης κύριων αξόνων και λεωφορειολωρίδων.
  • Αύξηση συχνότητας και δρομολογίων των λεωφορείων.
  • Δωρεάν χρήση των δημόσιων μεταφορών για κάποιο διάστημα (ένα ή δύο χρόνια).
  • Λειτουργία δικτύου Τραμ.

Θα βοηθούσε επίσης η επαναξιολόγηση των ωραρίων προσέλευσης των εργαζομένων, ώστε να μη βρισκόμαστε όλοι στο δρόμο την ίδια ώρα» καταλήγει.

Περιφερειακός Λευκωσίας και έξυπνα φώτα τροχαίας μεταξύ των λύσεων του κυκλοφοριακού

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από την μία μέρα στην άλλη όμως το Υπουργείο Μεταφορών υλοποιεί μια σειρά δράσεων και έργων που τα επόμενα χρόνια θα βελτιώσουν την κατάσταση που υπάρχει, δηλώνει από την πλευρά του ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Καρούσος.

Ο Υπουργός τις προηγούμενες μέρες μίλησε για τα μεγάλα έργα προς υλοποίηση, όπως ο περιμετρικός δρόμος της Λευκωσίας που σύμφωνα με μελέτες θα αποσυμφορήσει την είσοδο της Λευκωσίας κατά 25% τουλάχιστον την κίνηση των οχημάτων που συγκεντρώνονται κάθε μέρα στην είσοδο της Λευκωσίας. «Είναι το μεγαλύτερο έργο που υλοποιούμε σήμερα σαν Υπουργείο Μεταφορών και έχουμε εξασφαλίσει συγχρηματοδότηση για την β’ φάση του περιμετρικού. Η α’ φάση είναι στα 72 εκ ευρώ, η β’ φάση στα 20 εκ ευρώ».

Ετοιμάζουν, πρόσθεσε, να προκηρύξουν τη β’ φάση του έργου αυτού, σημειώνοντας ότι και οι δύο φάσεις του έργου θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2023 καθώς πρόκειται για συγχηματοδοτούμενο έργο. Ταυτόχρονα, ανάφερε, έχουν εξασφαλίσει και την έγκριση της ΕΕ για την γ’ φάση του περιμετρικού, την επόμενη προγραμματική περίοδο, ένα έργο πέραν των 70 εκ ευρώ το οποίο θα υλοποιηθεί αμέσως μόλις τελειώσει η β’ φάση. Η α’ φάση του περιμετρικού Λευκωσίας, πρόσθεσε, υλοποιείται με αρκετά γοργούς ρυθμούς.

Ο Υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε σε έργα που αφορούν την αξιοποίηση της τεχνολογίας «όπως θα έπρεπε και όπως γίνεται σε άλλες χώρες στον κόσμο, όπου η διαχείριση της τροχαίας κίνησης γίνεται με έξυπνα συστήματα, με τεχνητή νοημοσύνη όπου αναλύονται όλα τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή και δίδεται η ανάλογη προτεραιότητα».

Αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Καρούσος, ετοιμάζονται οι όροι προσφοράς για την προκήρυξη αγοράς ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης της τροχαίας κίνησης μέσω των φώτων τροχαίας τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Θα βελτιώσει σημαντικά και θα λύσει προβλήματα του κυκλοφοριακού, σημείωσε, λέγοντας ότι το σύστημα αυτό θα εγκατασταθεί σε 160 σημεία φώτων τροχαίας στη Λευκωσία και θα τυγχάνει διαχείρισης κεντρικά από ένα έξυπνο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης δίδοντας προτεραιότητας εκεί και όπου πρέπει για βελτίωση της κίνησης κυρίως τις πρωϊνές και απογευματινές ώρες όπου υπάρχει πρόβλημα.

Τις επόμενες ημέρες, συνέχισε ο κ. Καρούσος, θα προκηρύξουν επίσης τις προσφορές για την επικαιροποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου κινητικότητας Λευκωσίας με πρώτο παραδοτέο τη μελέτη για την κατασκευή των λεωφορειολωρίδων τις οποίες «θεωρούμε προτεραιότητα για την ενίσχυση χρήσης του λεωφορείου».

Μια άλλη μελέτη που θα παραδοθεί στο πλαίσιο του σχεδίου κινητικότητας, συνέχισε, είναι η αλλαγή του ωραρίου εργασίας σε κάποιες υπηρεσίες ή σχολεία και θα δείξει κατά πόσο θα βελτιώσει, θα επηρεάσει το κυκλοφοριακό. Στο Υπουργείο Μεταφορών τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο κ. Καρούσος, θα συζητήσουν την δημιουργία ενός park & ride στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ, ώστε κάποιοι να μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους εκεί και με μικρά λεωφορεία να μπορούν να μεταβαίνουν στην εργασία τους.

Αυτή τη στιγμή, είπε, είναι σε προσφορά το πρώτο έργο επίλυσης κυκλοφοριακού για την λεωφόρο Αγίας Φύλας όπου μετά τη μελέτη διαπίστωσαν πως αν τοποθετηθούν έξυπνα φώτα τροχαίας στον κυκλικό κόμβο θα βελτιωθεί το κυκλοφοριακό κατά 57% περίπου. Προκήρυξαν, είπε, το έργο και θα είναι το πρώτο που θα υλοποιηθεί όσον αφορά την επίλυση του κυκλοφοριακού. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δείχνουμε ότι με μια μικρή δράση με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 300.000 ευρώ θα έχουμε τόση μεγάλη βελτίωση στο κυκλοφοριακό», είπε. Σημείωσε ότι τα στατιστικά αυτά προέκυψαν μετά από προσομοίωση στην συγκεκριμένη λύση.

Και άλλα τέτοια έξυπνα φώτα τροχαίας έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου μέσω του Τμήματος Δημοσίων Έργων για να επιλυθούν κι άλλα προβλήματα στο κυκλοφοριακό σε κυκλικούς κόμβους στη Λεμεσό, πρόσθεσε ο Υπουργός Μεταφορών. Ερωτηθείς για το θέμα των αλλαγών στα ωράρια εργασίας, ο κ. Καρούσος είπε ότι πρέπει να γίνει η μελέτη και μα βάση τα επιστημονικά κριτήρια και τις επιπτώσεις που θα έχουν τυχόν αλλαγές σε αυτά, να γίνει η συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους αν θα βρουν την χρυσή τομή, όπως είπε. Σημείωσε ότι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν συνδυάσει το ωράριο εργασίας τους με το ωράριο λειτουργίας των σχολείων και μέσω της συγκεκριμένης μελέτης θα δουν μέσω και προσομοίωσης, τί όφελος θα υπάρχει από τυχόν αλλαγή.

Park-and-Ride στη Λεμεσό που δίνει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα

Στη Λεμεσό έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία Park-and-Ride, ως μέρος της κυκλικής διαδρομής μικρών λεωφορείων του κέντρου πόλης (Shuttle-Bus-Servive).

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή στο κέντρο της πόλης, που δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να σταθμεύουν δωρεάν στον δημοτικό χώρο στάθμευσης δυτικά της οδού Βορείου Ηπείρου και να επιβιβάζονται σε λεωφορείο, για να μεταβούν στο κέντρο της πόλης.

«Είναι μια μικρή, απλή κίνηση, αλλά δυνητικά μπορεί να αποβεί ένα μεγάλο άλμα για τη λύση του κυκλοφοριακού στην πόλη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού προ ημερών, προσθέτοντας ότι ο Δήμος επιχειρεί μέσα από αυτήν την υπηρεσία, να επιλύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο κέντρο πόλης.

«Πιστεύω ότι αυτό το σύστημα – μαζί με δυο άλλες επιπρόσθετες στάσεις στον Εναέριο και στον Άγιο Αντώνιο αλλά και με δυο στάσεις πιο μακριά, στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου –  μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό βήμα για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Λεμεσού», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Νίκος Νικολαϊδης είπε πως προτίθεται να ζητήσει από τον Υπουργό Μεταφορών όπως για τους φοιτητές υπάρξει δωρεάν χρήση των λεωφορείων της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις ισχύουσες τιμές, το εισιτήριο για κάθε διαδρομή κοστίζει €1.50 για το κοινό και €0.75 για μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους, η δε μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών κοστίζει €40.00 για το κοινό, €10.00 για μαθητές και €20.00 για φοιτητές και συνταξιούχους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

Η Ομόνοια έδειξε τη διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Η Ομόνοια έδειξε τη διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

MC MEDIA NETWORK

Η Ομόνοια έδειξε τη διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Η Ομόνοια έδειξε τη διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Lifestyle

Lifestyle

Παρέμβαση Σαββίδη για διαβατήρια. «Καλώ σε τάξη τον Γενικό Ελεγκτή και την Ελεγκτική »

Καλεί «σε τάξη τον Γενικό Ελεγκτή και την Ελεκτική Υπηρεσία», τονίζοντας πως ο χειρισμός της παρούσας υπόθεσης, αποτελεί αρμοδιότητα του Γενικού Εισαγγελέα. Σε γραπτή του...

Η Ομόνοια έδειξε τη διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Η Ομόνοια έδειξε τη διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Advertorials