Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS
ΗΠΑ-Ισραήλ υπογράφουν συμφωνία για τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βοήθεια σε άλλη χώρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ισραήλ κατέληξαν σε μια συμφωνία για τη χορήγηση ενός νέου πακέτου αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, δεκαετούς διάρκειας, η οποία πρόκειται να υπογραφεί σήμερα στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το μνημόνιο κατανόησης, στο οποίο κατέληξαν οι δύο στενοί σύμμαχοι, «αποτελεί τη μεγαλύτερη δέσμευση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας που έχει δοθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το νέο πακέτο προβλέπει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, ύψους-ρεκόρ τουλάχιστον 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters πηγές, που πρόσκεινται στο θέμα.
Ανάμεσα στις παραχωρήσεις είναι η συμφωνία του Ισραήλ να μην ζητήσει πρόσθετους πόρους από το Κογκρέσο πέραν αυτών που θα εξασφαλίζονται ετησίως στο νέο πακέτο βοήθειας. Επίσης καταργείται μια ειδική ρύθμιση που επέτρεπε στο Ισραήλ να δαπανά μέρος της αμερικανικής βοήθειας που λάμβανε στη δική του αμυντική βιομηχανία αντί στα αμερικανικής κατασκευής όπλα, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Πηγή: ΚΥΠΕ/ ‘Εθνος