MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

TikTok: Όρια για τον χρόνο παρακολούθησης των νεαρών χρηστών

Advertisement

Sponsored by exness

Γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν να «ελέγχουν» τον χρόνο των παιδιών τους στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Το ΤikTok θα περιορίσει τον χρόνο παρακολούθησης των ανήλικων χρηστών -όσων είναι κάτω των 18 ετών- σε 60 λεπτά την ημέρα και θα τους ζητηθεί να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν να παρακολουθούν αφού συμπληρωθεί το όριο.

Advertisement

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Με τον τρόπο αυτό, γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν να οριοθετούν τον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τον χρόνο παρακολούθησής τους.

Συγκεκριμένα, οι γονείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Family Pairing» (Οικογενειακή Σύζευξη) για να προσαρμόσουν το ημερήσιο χρόνο που περνούν τα παιδιά τους μπροστά από την οθόνη.

Τι είναι η οικογενειακή σύζευξη στο TikTok

Είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει σε έναν γονέα να συνδέσει τον λογαριασμό του TikTok με αυτόν του εφήβου του, ώστε να μπορεί να θέσει περιορισμούς στις διάφορες δραστηριότητές του.

Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέψει στους γονείς να δίνουν στα παιδιά τους διαφορετικά χρονικά περιθώρια ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, αν δηλαδή πρόκειται για τις καθημερινές ή τις ημέρες των διακοπών.

Το TikTok δεν επιβεβαίωσε την ακριβή ημερομηνία για την εφαρμογή των νέων λειτουργιών, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα γίνει μέσα «στις επόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει μία λειτουργία με την υπενθύμιση προγράμματος ύπνου στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι χρήστες.

Για τους έφηβους, ηλικίας μεταξύ 13 και 15 ετών, θα υπάρξει η δυνατότητα να έχουν ιδιωτικούς τους λογαριασμούς τους, γεγονός που σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν τι θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους τους.

Επιπλέον, η άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων θα είναι διαθέσιμη μόνο σε άτομα άνω των 16 ετών και οι χρήστες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών για να φιλοξενήσουν ένα βίντεο σε απευθείας μετάδοση.

Οι νέες ρυθμίσεις θα επιτρέψουν επίσης στους γονείς να κάνουν «σίγαση» ειδοποιήσεων από την εφαρμογή: για παράδειγμα, οι χρήστες ηλικίας 13 έως 15 ετών δεν θα λαμβάνουν κανένα μήνυμα μετά τις 21:00 το βράδυ και όσοι είναι 16 έως 17 ετών, μετά τις 22:00μ.μ.

Ο Κόρμακ Κίναν, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο TikTok, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα ανακοινώνουμε νέες δυνατότητες για εφήβους, οικογένειες και την ευρύτερη κοινότητά μας. Πιστεύουμε ότι οι ψηφιακές εμπειρίες πρέπει να φέρνουν χαρά και να παίζουν θετικό ρόλο στον τρόπο έκφρασης των ανθρώπων, ανακάλυψης ιδεών και επικοινωνίας. Βελτιώνουμε το εργαλείο χρόνου παρακολούθησης στις οθόνης με περισσότερες προσαρμοσμένες επιλογές, εισάγοντας νέες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για λογαριασμούς εφήβων και επεκτείνουμε την «Οικογενειακή σύζευξη» με περισσότερους γονικούς ελέγχους.

Τα στελέχη του ΤikTok συμβουλεύτηκαν εμπειρογνώμονες, όπως το «Digital Wellness Lab» στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης για την επιλογή του χρονικού ορίου παρακολούθησης της οθόνης που αφορά έφηβους.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν αφότου τόσο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισαν την απαγόρευση της εφαρμογής TikTok στα υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα για λόγους ασφαλείας. Οι Καναδοί εφάρμοσαν ήδη την απαγόρευση, ενώ στους Αμερικανούς κυβερνητικούς υπαλλήλους δόθηκε προθεσμία 30 ημερών για τη διαγραφή της εφαρμογής από τα υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών ωστόσο η Γερμανία δεν θα ακολουθήσει μία αντίστοιχη πρακτική, καθώς η εφαρμογή δεν είναι καν εγκατεστημένη στις συσκευές των κυβερνητικών υπαλλήλων της.

Το TikTok, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη νέα γενιά, δημιουργεί τεράστιες ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της προστασίας των δεδομένων των χρηστών, ενώ εντείνονται κυρίως οι φόβοι σχετικά με την πιθανή πρόσβαση του κινεζικού κράτους στη μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDan.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τέως πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει να απαγορεύσει την εφαρμογή πριν από μερικά χρόνια, επισημαίνοντας ότι οι κινεζικές αρχές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα του TikTok για να συλλέξουν πληροφορίες για τους πολίτες των ΗΠΑ.

Τώρα, το TikTok έχει υποβάλει σχέδιο στην αμερικανική κυβέρνηση για μια εκτεταμένη αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει ενεργό στη χώρα»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network