MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το success story της Property Gallery, τα βραβεία και οι επερχόμενες αναπτύξεις

Advertisement

Sponsored by exness

Το μυστικό επιτυχίας της Property Gallery – Οι διακρίσεις, οι αναπτύξεις στις Πλάτρες και οι στόχοι για την τρέχουσα χρονιά – Η CEO της Λύρας Αμβροσίδου μιλά στη Cyprus Times

Σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στην Cyprus Times η CEO της Property Gallery Λύρα Αμβροσίδου αναλύει το μυστικό επιτυχίας της εταιρίας και εξηγεί πως σημαντικά έργα της κατάφεραν να κατακτήσουν διεθνείς διακρίσεις.

Advertisement

Αναφέρεται στους στόχους της Property Gallery για το 2023 και πως ανταποκρίνεται στην υφιστάμενη ζήτηση εμπορικών και οικιστικών ακινήτων.

Μετά την μεγάλη «κατάκτηση» των European Property Awards με πέντε βραβεία σε πέντε υποψηφιότητες τον Οκτώβριο του 2022, το έργο YOO Limassol Inspired by Starck έχει κατακτήσει και τα International Property Awards με 4 νέα βραβεία. Ποια τα στοιχεία του έργου και ποιες είναι οι καινοτομίες που αναδείχθηκαν, έτσι ώστε η εταιρεία να κατακτήσει τις συγκεκριμένες διακρίσεις;

Καταρχάς, το YOO Limassol Inspired by Starck αποτελεί το έργο-ναυαρχίδα της εταιρείας μας και είμαστε πολύ περήφανοι που η ποιοτική αυτή δουλειά έχει ήδη αναγνωριστεί και γίνεται ευρέως γνωστή πριν καν ξεκινήσουν οι εργασίες οικοδόμησης.
Η πρώτη, λοιπόν, και ίσως η σημαντικότερη καινοτομία του έργου είναι ότι το YOO Limassol Inspired by Starck ανήκει στη διεθνώς αναγνωρισμένη επωνυμία ΥΟΟ, που διαθέτει ένα καινοτόμο όραμα, το οποίο υλοποιείται από το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του επιχειρηματία John Hitchcox και του πιο διάσημου σχεδιαστή διεθνούς εμβέλειας Philippe Starck. Από το 1999, η YOO έχει δουλέψει με τις πιο διορατικές εταιρείες ανάπτυξης γης για τον σχεδιασμό οικιστικών και ξενοδοχειακών έργων ανά το παγκόσμιο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η διεθνής επωνυμία έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια επωνυμία οικιστικών έργων με 52 ολοκληρωμένα έργα ανά το παγκόσμιο και περισσότερα από 30 έργα υπό κατασκευή, που φέρει το όνομα YOO. Σ’ ένα από αυτά τα υπό κατασκευή έργα συγκαταλέγεται και το YOO Limassol Inspired by Starck. Αυτή η σύντομη επεξήγηση της διεθνούς επωνυμίας YOO, προβάλλει και τη μεγάλη σημασία που έχει το έργο για την Κύπρο, αφού αποτελεί το πρώτο έργο του Philippe Starck τα τελευταία 15 χρόνια στην Ευρώπη που φέρει το όνομα “YOO Inspired by Starck”. Επιπρόσθετα, η Property Gallery σε συνεργασία με τη Sarels E.P.C.M. είναι η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο και σ’ ολόκληρη τη Μεσόγειο που ο Philippe Starck επέλεξε ως συνεργάτες για το παραθαλάσσιο αυτό έργο.

Παράλληλα, το YOO LIMASSOL Inspired by Starck αποτελεί από μόνο του ένα καινοτόμο έργο, αφού αφορά ένα πολυτελές οικοδόμημα που αναπτύσσει μια πόλη μέσα στην πόλη, προβάλλοντας μια σειρά παραθαλάσσιων επώνυμων κατοικιών με πλήρη και αποκλειστική κυριότητα, καθώς και μια πληθώρα ανέσεων που εξασφαλίζουν ένα αναβαθμισμένο και ποικίλο τρόπο ζωής για τους κατοίκους. Το έργο περιλαμβάνει 81 επαύλεις και 86 διαμερίσματα με θέα τη Μεσόγειο, με το εγκεκριμένο του masterplan να περιλαμβάνει πλούσιους χώρους πρασίνου για ξεκούραση και χαλάρωση, υπερσύγχρονο γυμναστήριο, χώρο ευεξίας, clubhouse, cigar club, προηγμένης τεχνολογίας κινηματογράφο, ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία και πολλές άλλες υπηρεσίες που θα φροντίζουν τη συνολική ευημερία και ψυχαγωγία των κατοίκων.
Ακόμα μια καινοτομία αποτελούν οι επιπρόσθετες υπηρεσίες στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι και θεωρούνται από μόνες τους πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του νησιού. Οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και ανέσεις ισοδύναμες ενός 7άστερου ξενοδοχείου με πολλές επιπρόσθετες επιλογές όπως σκάφη αναψυχής και πολυτελή οχήματα.

Τέλος, η μεγαλύτερη καινοτομία του έργου είναι η επιλογή του διάσημου σχεδιαστή του, Philippe Starck, που είναι και ο Creative Director της YOO. Είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σχεδιαστές στον κόσμο, μια λαμπερή προσωπικότητα και ένας από τους πιο ταλαντούχους γκουρού της παγκόσμιας σκηνής σ’ ότι αφορά τον σχεδιασμό, σύμφωνα με τους ειδικούς και τους θαυμαστές του. Στην πραγματικότητα ο Philippe Starck, που όπως είπαμε υπογράφει και το έργο της Λεμεσού, δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο αξιοθαύμαστος εν-ζωή σχεδιαστής. Η επιρροή του Philippe Starck στον τρόπο που ζούμε τώρα είναι παντού – στην επιλογή των χρωμάτων, στα υλικά που χρησιμοποιούμε, στον χώρο μέσα στον οποίο ζούμε, αλλά και στην επιθυμία μας για έναν όμορφο σχεδιασμό σε κάθε περίσταση.
Πέρα, λοιπόν, από τα βραβεία με τα οποία έχει τιμηθεί η εταιρεία μας για το έργο αυτό, είναι πραγματικά τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα, αφού η εμπειρία που έχουμε όλοι αποκομίσει απ’ αυτόν δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

Ποιο το μυστικό της επιτυχίας της εταιρίας αφού για αρκετά χρονιά συνεχόμενα έχει καταφέρει να κερδίσει διεθνούς φήμης βραβεία;

Εκτός από τα 21 χρόνια επιτυχούς εμπειρίας στον χώρο του real estate στην Κύπρο, η Property Gallery προσφέρει στους πελάτες της μια ευρεία γκάμα επιλογών από οικιστικά και εμπορικά ακίνητα στις πιο δημοφιλείς περιοχές της Κύπρου.
Η αψεγάδιαστη επιχειρηματική φήμη της εταιρείας μας έχει κτιστεί πάνω σε τρεις πολύ σημαντικούς πυλώνες επιτυχίας: την ποιότητα, την καινοτομία και τον αψεγάδιαστο σχεδιασμό.

Αποκτώντας ένα ακίνητο στην Κύπρο από την εταιρεία μας, οι αγοραστές απολαμβάνουν έναν καθόλα άνετο χώρο που ακολουθεί όλες τις προδιαγραφές ενός μοντέρνου εργονομικού χώρου. Οι λύσεις καινοτομίας αλλά και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε μας επιτρέπουν να πετύχουμε τον ιδανικότερο συνδυασμό μεταξύ του χρόνου ολοκλήρωσης του έργου, του κόστους αλλά και της ευκολίας.

Παράλληλα, όταν κατασκευάζουμε ένα ακίνητο στην Κύπρο, δεν παραβλέπουμε ποτέ λύσεις που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές και αποδοτικές. Για την εταιρεία μας κάθε λεπτομέρεια λαμβάνεται υπόψη σε όλα τα στάδια της οικοδομικής διαδικασίας, ενώ επιλέγουμε με προσοχή οικοδομικά υλικά, φροντίζοντας να είναι τα πιο ποιοτικά. Επίσης, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και σημασία στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, θέτοντας τον πήχη ψηλά, για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα καλύτερα ακίνητα της αγοράς στην Κύπρο.
Αυτά θεωρώ ότι είναι τα μυστικά της επιτυχίας της εταιρείας μας.

Ως γνωστόν η PG επενδύει στις Πλάτρες δημιουργώντας στην περιοχή νέες κατοικίες, χώρους εστίασης και το Platres Arena. Ποιος είναι ο αριθμός των νέων υποστατικών που θα αναπτυχθούν ή αναπτύχθηκαν ήδη στην περιοχή και ποιος ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης τους;

Καταρχάς πρέπει να αναφερθεί ότι έχουμε επιλέξει να κάνουμε μια τεράστια επένδυση στις Πλάτρες, αφού είμαστε ως εταιρεία ένας σοβαρός και ενεργός κοινωνικός παίκτης στην αγορά της Κύπρου, στηρίζοντας περιοχές με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Μια απ’ αυτές τις περιοχές είναι και το χωριό Πλάτρες, γι’ αυτό και έχουμε αναμειχθεί σε μια σειρά από μοναδικά έργα της περιοχής που αφορούν είτε στην ανακαίνιση ήδη υφιστάμενων αναπτύξεων, όπως το ξενοδοχείο Petit Palais, είτε στην ανέγερση νέων.

Μέχρι στιγμής η Property Gallery έχει ήδη ολοκληρώσει και λειτουργήσει, το ανακαινισμένο Αθλητικό Κέντρο των Πλατρών, με τη νέα ονομασία Platres Arena, το οποίο περιλαμβάνει ένα πραγματικών διαστάσεων γήπεδο ποδοσφαίρου με χωρητικότητα 1500 θεατών, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, γήπεδα καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας, καθώς επίσης και δύο γήπεδα τένις με σκληρό ακρυλικό δάπεδο που ακολουθεί τις προδιαγραφές του Αυστραλιανού open.

Παράλληλα, με την ανακαίνιση του Platres Arena, έχει ήδη ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση του ήδη πασίγνωστου ξενοδοχείου Petit Palais, ένα ξενοδοχείο ορόσημο που βρίσκεται στην καρδιά της πλατείας του χωριού. Ταυτόχρονα η Property Gallery έχει αναλάβει την ανακαίνιση ακόμα δύο ιστορικών ξενοδοχείων – του Pendeli Hotel και Splendid Hotel.
Επίσης, αυτή τη στιγμή η εταιρεία προγραμματίζει να κατασκευάσει έξι ξεχωριστές εξοχικές κατοικίες 3ών με 4ων υπνοδωματίων, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στον πασίγνωστο καταρράκτη του Μυλλομέρη. Το συγκρότημα κατοικιών Greenwood είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει φρεσκάδα το καλοκαίρι και μια ζεστή ατμόσφαιρα με τζάκι το χειμώνα. Βρίσκονται μόνο 5 λεπτά οδικώς από το χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του χειμερινού αθλήματος. Επιπρόσθετα με το αρχιτεκτονικό του στυλ που θυμίζει σαλέ, το έργο ενσωματώνεται απόλυτα με την ευρύτερη περιοχή, προσδίδοντας έμφαση στη σημαντικότητα της αρχιτεκτονικής που είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Τέλος, η εταιρεία μας έχει αναλάβει την ανακαίνιση και λειτουργία του Cleopatra Le Bistro, που θα αποτελέσει έναν νέο προορισμό εστίασης. Το καφέ, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας, θα προσφέρει επιλογές από εύγευστα πιάτα και εξαιρετικά κοκτέιλ υπό τη συνοδεία DJ για χορό και ξεκούραση.

Όπως είναι λοιπόν εμφανές, με επενδύσεις πέραν των €50,000,000 που γίνονται στις Πλάτρες, αναμένεται το αγαπημένο ορεινό χωριό να γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις των ορεινών διακοπών και όχι μόνο, αφού με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αποκτήσει μια ανανεωμένη όψη, χωρίς να αλλοιώνεται στο ελάχιστο η ομορφιά και η ιστορία του.

Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί από ξένους επενδυτές η ζήτηση για εμπορικά ακίνητα και ακίνητα στέγασης γραφείων στην Κύπρο. Πως ανταποκρίνεται στην ζήτηση η PG;

Πράγματι υπάρχει αυξημένη ζήτηση και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, όπου και δραστηριοποιούμαστε. Η εταιρεία μας διαθέτει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά της Λεμεσού, αφού προσφέρουμε μια μεγάλη σειρά από εμπορικά ακίνητα και γραφειακές εγκαταστάσεις στις πιο προνομιούχες περιοχές της πόλης και στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου της. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει άμεση και εύκολη πρόσβαση καθώς επίσης εύκολη και γρήγορη μετακίνηση από και προς το εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο.
Παράλληλα, εδώ και καιρό ασχολούμαστε με τον σχεδιασμό και την ανέγερση εμπορικών κτηρίων και γραφειακών εγκαταστάσεων που αποτελούν πρότυπα στην αγορά του real estate, ενώ επικεντρωνόμαστε πάντα στον άψογο εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό, προσφέροντας παράλληλα λειτουργικούς χώρους, απόλυτα εξοπλισμένους για να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη.

Ποια στρατηγική ακολουθεί η εταιρεία για να ανταποκριθεί στην ζήτηση μόνιμης κατοικίας στην Κύπρο;

Ως οργανισμός ανάπτυξης γης και ακινήτων είμαστε ευέλικτοι να αφουγκραζόμαστε τις τάσεις στον τομέα προσφοράς και ζήτησης μόνιμης κατοικίας. Η ευελιξία θεωρούμε οτι είναι συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα από τα χρόνια εμπειρίας μας, γεγονός το οποίο μας βοηθά να αναπροσαρμόζουμε τα διαθέσιμα μας έργα ανάλογα με τις ανάγκες και την αγοραστική δύναμη της αγοράς. Θεωρούμε ότι ο πρωτοποριακός σχεδιασμός μόνιμης κατοικίας με καινοτόμες ιδέες για βιωσιμότητα συμβάλει στην προτίμηση των ενδιαφερομένων αγοραστών, κάτι το οποίο μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, λαμβάνοντας υπόψη ότι συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών και δημιουργούμε μια καλύτερη δομημένη κοινωνία πολιτών.

Ποιοι οι στόχοι της εταιρείας για το 2023;

Στόχος της εταιρείας μας είναι να τοποθετήσουμε τη Λεμεσό στον Παγκόσμιο Χάρτη μέσω του YOO LIMASSOL Inspired by Philippe Starck, στο οποίο ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής αφοσιώθηκε με αγάπη και σεβασμό και μπόρεσε να αναγνωρίσει και να μετατρέψει τον πολιτισμικό κώδικα της Κύπρου σ’ ότι αφορά στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.
Επιπρόσθετα θέλουμε να αναδείξουμε περιοχές του τόπου μας, οι οποίες έχουν μεγάλη ιστορική αξία, να επαναφέρουμε τη χαμένη αίγλη τους και να τους ξαναδώσουμε ζωή. Εκσυγχρονίζοντας τις υφιστάμενες υποδομές, αναγνωρίζουμε την κοινωνική ευθύνη, αναδεικνύοντας ιστορικούς θησαυρούς, προσελκύουμε το ενδιαφέρον των ξένων να επισκεφτούν τον τόπο μας και παράλληλα επαναφέρουμε στους ντόπιους την υπερηφάνεια για τον τόπο και την ιστορία τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network