MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι ειδικοί της ΙΚΕΑ σε βοηθούν να σχεδιάσεις την κουζίνα των ονείρων σου

Advertisement

Sponsored by exness

Πως θα σχεδιάσεις την κουζίνα των ονείρων σου – Απαντούν σε ερωτήσεις οι ειδικοί της ΙΚΕΑ

Η κουζίνα ως ένα από τα πιο πολυσύχναστα δωμάτια του σπιτιού απαιτεί ιδιαίτερο σχεδιασμό για να ικανοποιεί όλα τα μέλη της οικογένειας και να αντέχει στο χρόνο. Όταν ξεκινά ο σχεδιασμός μιας κουζίνας δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και το στυλ που πρέπει να ακολουθηθεί.

Advertisement

Σε κοινή τους συνέντευξη στην Cyprus Times, o Παναγιώτης Ελευθερίου Sales Showroom Coordinator και η Έλενα Καραστογιάνοβα Kitchen Home Furnishing Business Shopkeeper της ΙΚΕΑ, απαντούν σε ερωτήματα για τον σχεδιασμό της ιδανικής κουζίνας.

Πολλοί θεωρούν την κουζίνα ως ένα από τα βασικότερα δωμάτια μιας κατοικίας αλλά και το πιο δύσκολο όσον αφορά το σχεδιασμό. Έχετε κι εσείς αυτή την αντίληψη;
Παναγιώτης Ελευθερίου:
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ναι, η κουζίνα είναι από τα πιο νευραλγικά σημεία ενός σπιτιού. Είναι εκεί που περνάς πολύ χρόνο στην καθημερινότητα σου, για την προετοιμασία των γευμάτων, για φαγητό με την οικογένεια και τους φίλους σου μπορεί ακόμα και να γίνει μια ήσυχη γωνιά για ένα ζεστό ρόφημα. Με μια οργανωμένη και όμορφη κουζίνα μπορεί ο καθένας από εμάς να προσαρμόσει τις καθημερινές ρουτίνες στον δικό του τρόπο ζωής. Επειδή λοιπόν έχει πολλές χρήσεις ο σχεδιασμός της πρέπει να είναι πολύπλευρος και σχολαστικός, ευτυχώς η ΙΚΕΑ έχει και τα εργαλεία και τις λύσεις για να τον κάνει ευκολότερο.

Ποια είναι τα στάδια σχεδιασμού για την δημιουργία μιας κουζίνας στην IKEA;

Έλενα Καραστογιάνοβα:
1ο βήμα είναι η Έμπνευση και η αναζήτηση
Ο πελάτης καλό είναι να κάνει μια βόλτα στην ΙΚΕΑ ή στην ιστοσελίδα μας να δει τις κουζίνες για να πάρει ιδέες και έμπνευση.
2ο βήμα είναι η Μέτρηση του χώρου
Για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα είναι σημαντικό να έχουμε σωστά τα μέτρα της κουζίνας μας.
Σε περίπτωση που δεν μπορεί κάποιος να μετρήσει μόνος την κουζίνα του ή έχει αμφιβολίες για το αποτέλεσμα,η ΙΚΕΑ προσφέρει την υπηρεσία μέτρησης.
Κλείνετε ραντεβού είτε στο κατάστημα είτε από την ιστοσελίδα, κι ένας επαγγελματίας θα έρθει και θα μετρήσει τον χώρο σας.

3ο βήμα αποτελεί ο Σχεδιασμός
Και φτάνει η ώρα που ο πελάτης έχει τα μέτρα και θέλει να προχωρήσει στον σχεδιασμό της κουζίνας. Στην ΙΚΕΑ αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό της κουζίνας σας χωρίς καμία χρέωση αφού κλείσετε ραντεβού με τους έμπειρους σχεδιαστές μας. Το ραντεβού μπορεί να γίνει είτε προσωπικά ή με βιντεοκλίση. Βεβαίως αν θέλει κάποιος, να σχεδιάσει μόνος του την κουζίνας του μπορεί με τη βοήθεια των δωρεάν Σχεδιαστικών Προγράμματων Κουζίνας που βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας. Να αναφέρουμε εδώ ότι ένα σημαντικό προτέρημα των σχεδιαστικών προγραμμάτων της ΙΚΕΑ είναι ότι επιτρέπουν στο σχέδιο της κουζίνας να προστίθενται και τραπεζαρία με καρέκλες για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
4ο βήμα είναι φυσικά η Αγορά
Αφού ο πελάτης καταλήξει στο σχέδιο που του ταιριάζει, η ομάδα της ΙΚΕΑ θα ελέγξει μαζί με τον πελάτη το κάθε στάδιο του σχεδιασμού θα λυθεί κάθε πιθανή απορία και θα ετοιμαστεί η παραγγελία της νέας κουζίνας.
5ο και τελευταίο βήμα αποτελεί η Εγκατάσταση
Οι κουζίνες IKEA είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε ακολουθούν και αυτές τη φιλοσοφία του να
μπορεί κάποιος να τις εγκαταστήσει και μόνος του, Αν χρειάζεται λίγη καθοδήγηση,
δημιουργήσαμε ένα βίντεο με οδηγίες και συμβουλές βήμα προς βήμα για το πως μπορεί να
εγκατασταθεί σωστά μια νέα κουζίνα. Αν όμως κάποιοι χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια,
οι έμπειροι συνεργάτες μας μπορούν να αναλάβουν την εγκατάσταση εξ’ ολοκλήρου.

Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον καταναλωτή πριν ξεκινήσει με τον σχεδιασμό της κουζίνας του;
Έλενα Καραστογιάνοβα:
Η βασική συμβουλή είναι να αφιερώσει χρόνο στην έμπνευση και στην ενημέρωση για να είναι σίγουρος ότι αυτό που θα φτιάξει θα είναι η ιδανική για αυτόν κουζίνα.
Για να εξασφαλιστεί ότι αυτή θα είναι πράγματι η κουζίνα των ονείρων του καλό είναι να σκεφτεί καλά πώς θα χρησιμοποιεί την κουζίνας για να βρεθεί η σωστή διάταξη του χώρου, ποια χρώματα του αρέσουν ακόμα και πόσο χώρο σε ντουλαπια και γενικά αποθηκευτικούς χώρους θα χρειαστεί. Τέλος είναι σημαντικό να μετρηθούν οι ηλεκτρικές συσκευές για να μπορέσουν να προβλεφθούν οι χώροι που θα μπουν.

Ο αποθηκευτικός χώρος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για να είναι εργονομική η κουζίνα. Πως ανταποκρίνεται η ΙΚΕΑ σε αυτή την πρόκληση;
Παναγιώτης Ελευθερίου:
Για την ΙΚΕΑ οι αποθηκευτικοί χώροι είναι πολύ σημαντικοί για τη σωστή εργονομία μιας κουζίνας γι’αυτό και προσπαθεί να τους βελτιώνει συνεχώς. Θεωρούμε ότι η οργάνωση των συρταριών βοηθάει στην πιο ομαλή λειτουργία της κουζίνας επειδή όλα είναι στη θέση τους και τα βρίσκουμε πιο εύκολα. Τα συρτάρια διατίθενται σε διαφορετικα βάθη και ύψη για να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες σε κάθε μεγέθους κουζίνα και όπως και τα συρτάρια MAXIMERA έχουν απαλό και αθόρυβο κλείσιμο.
Σε ό,τι αφορά στα ντουλάπια προσφέρουμε ρυθμιζόμενα ράφια που ο καθένας μπορεί εύκολα να τα μετακινεί ανάλογα με το τι θέλει να αποθηκεύσει. Παράλληλα αξιοποιούμε κάθε γωνία της κουζίνας με διάφορους μηχανισμούς όπως τον καρουζέλ μηχανισμό για γωνιακά ντουλάπια που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ως αποθηκευτικούς χώρους, σημεία που αλλιώς δεν θα ήταν εύκολα προσβάσιμα. Στην ΙΚΕΑ προσφέρουμε ακόμα και τη συρόμενη τροφοθήκη που μπορεί να μπαίνει στα ντουλάπια (Σουπερμάρκετ) για να τακτοποιούνται καλύτερα τα ψώνια.
Πέρα όμως από τα συρτάρια και τα ντουλάπια η ΙΚΕΑ έχει προτάσεις και για συνθέσεις ανοιχτής αποθήκευσης όπως η ENHET που διευκολύνει την τακτοποίηση της κουζίνας σας
Μια άλλη λύση είναι τα ευέλικτα τρόλεϊ όπως το FÖRHÖJA που προσφέρει επιπλέον αποθήκευση στην κουζίνα με συρτάρια που ανοίγουν από δύο πλευρές. Και φυσικά πρέπει να αναφερθούμε και στα αξεσουάρ τοίχου KUNGSFORS που αξιοποιούν τους τοίχους για αποθήκευση εργαλείων που χρησιμοποιούμε συχνά.

Τι είδους κουζίνα επιλέγουν οι Κύπριοι; Μοντέρνες, κουζίνες με εξελιγμένη τεχνολογία ή παραδοσιακές;
Έλενα Καραστογιάνοβα:
Τον τελευταίο καιρό οι Κύπριοι επιλέγουν όλο και περισσότερο πιο μοντέρνες κουζίνες και αποζητούν τους νεοτερισμούς και όλα όσα θα κάνουν την κουζίνα τους ακόμα πιο λειτουργική. Σε ποσοστό θα μπορούσαμε να πούμε ότι μιλάμε για 70% μοντέρνες κουζίνες και 30% πιο παραδοσιακές. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να βάζει νησίδα στην κουζίνα του με το μεγαλύτερο ποσοστό να την αξιοποιεί εκτός από πάγκο εργασίας και για να παίρνουν το πρωινό τους ή ένα γρήγορο σνακ.

Η ΙΚΕΑ διαθέτει και μια μεγάλη γκάμα από αξεσουάρ και σερβίτσια για την κουζίνα. Μπορείτε να μας πείτε λεπτομέρειες;
Έλενα Καραστογιάνοβα:
Στην ΙΚΕΑ υπάρχουν συμπληρωματικά με τις κουζίνες και όλα όσα χρειάζονται για να μπορεί μια κουζίνα να είναι άνετη, βολική και απόλυτα χρηστική..
Προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από νεροχύτες σε όλα τα μεγέθη, διαφορετικές μπαταρίες κουζίνας αρκετές από τις οποίες βοηθούν και στη μείωση της χρήσης νερού και ενέργειας – έτσι εξοικονομούνται και χρήματα από τους λογαριασμούς. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους φωτισμούς LED είτε για τον χώρο ή και για το εσωτερικό των ντουλαπιών για καλύτερη ορατότητα και εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης,  σημαντικό να αναφέρουμε και τις ηλεκτρικές συσκευές της ΙΚΕΑ όπως πλυντήρια πιάτων, φούρνους αποσμητήρες κλπ που ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα.
Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες αλλά περιληπτικά θα αναφέρουμε τα σκεύη μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, τα είδη κουζίνας, τα είδη σερβιρίσματος, τις λύσεις διαλογής απορριμμάτων για συρτάρι METOD με εξαερισμό και φυσικά πολλές επιλογές για διακόσμηση.

Για τον χώρο της τραπεζαρίας τι θα μας προτείνετε;
Παναγιώτης Ελευθερίου:
Η τραπεζαρία είναι επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι της κουζίνας μας. Η επιλογή της εξαρτάται από τον χώρο που διαθέτει η κάθε κουζίνα αλλά και από την προσωπικότητα και το γούστο του ιδιοκτήτη. Οι τραπεζαρίες ΙΚΕΑ έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τόσο εσείς όσο κι οι αγαπημένοι σας να θέλουν να κάθονται για πολλή ώρα. Οι καρέκλες είναι άνετες και το τραπέζι στο σωστό ύψος όποιο στιλ κι αν επιλέξετε μοντέρνο ή κλασικό. Η γκάμα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει στρογγυλά, ορθογώνια και τετράγωνα τραπέζια τα οποία προσφέρονται σε ανοιγόμενα, επίτοιχα, πτυσσόμενα κλπ. Οι καρέκλες που θα βάλετε μπορεί να είναι του ίδιου στιλ με την τραπεζαρία ή και διαφορετικού σίγουρα όμως μπορείτε να επιλέξετε από μια συλλογή που περιλαμβάνει άνετες καρέκλες με ή χωρίς χέρια. Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ΙΚΕΑ στη δημιουργία κουζίνας και γιατί κάποιος να επιλέξει την ΙΚΕΑ για να δημιουργήσει την κουζίνα των ονείρων του;
Παναγιώτης Ελευθερίου:
Η ΙΚΕΑ προσφέρει καλοσχεδιασμένες και λειτουργικές κουζίνες σε προσιτή τιμή.
Προσφέρει άμεσα διαθέσιμο απόθεμα και ολοκληρωμένες λύσεις συμπεριλαμβανόμενων και ηλεκτρικών συσκευών.
Επιπλέον οι κουζίνες μας είναι και ανθεκτικές και για να μπορείτε να τις απολαμβάνετε για πολλά χρόνια, έχουν 25 Χρόνια Δωρεάν Εγγύηση.

Με τις κουζίνες ΙΚΕΑ, έχετε την ελευθερία να δημιουργήσετε αυτήν που ταιριάζει στο δικό σας στιλ και στον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε να τη σχεδιάσετε με βάση τις δικές σας ανάγκες, αλλά και να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις προσφερόμενες υπηρεσίες σας χρειάζονται.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η ΙΚΕΑ προσφέρει την εμπειρία Feel & Touch αφού μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δει και να αγγίξει το τελικό αποτέλεσμα.
Τέλος η ΙΚΕΑ ό,τι κι αν αποφασίσετε, είναι δίπλα σας, καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά και μςτά την αγορά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network