!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

MC MEDIA NETWORK

23 Νοεμβρίου, 2020 Δευτέρα 18:27:01

Εγγραφή στο
Newsletter

!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Δύσκολη η επόμενη διετία για τον τουρισμό, λέει ο Υφυπουργός Τουρισμού

Σημείωσε ότι για να επιτευχθεί η ανάκαμψη θα πρέπει οι δράσεις αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου να επισπευσθούν – Ανέφερε ότι έχει γίνει επίσπευση διαδικασιών με το Υπουργείο Γεωργίας για την κατοχύρωση παραδοσιακών προϊόντων

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Δύσκολη αναμένεται να είναι η επόμενη διετία για τον τουρισμό σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, ο οποίος σημείωσε ότι για να επιτευχθεί η ανάκαμψη το 2023 ή το 2024 θα πρέπει οι δράσεις αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου να επισπευσθούν «για να μπορέσουμε να παλεύουμε με αξιώσεις όταν έρθει η ώρα».

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι ενημέρωσε το Υπουργικό για την πορεία υλοποίησης του πλάνου δράσεων της εθνικής στρατηγικής που αφορά το 2020.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, «η πορεία υλοποίησης είναι στο 75% μέχρι το τέλος του Αυγούστου, σε πάρα πολύ ψηλά επίπεδα δηλαδή», είπε.

Όσον αφορά τις μελέτες που προνοούνταν, ο κ. Περδίος ενημέρωσε ότι «έχουμε βγει σε ανοιχτό διαγωνισμό για μελέτη που αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την φέρουσα ικανότητα ολόκληρης της εθνικής στρατηγικής τουρισμού», προσθέτοντας ότι «ήταν κάτι που ήταν προϋπόθεση μέσα και στο νόμο του Υφυπουργείου».

Επίσης, πρόσθεσε, «βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης των αιτητών για την μελέτη που αφορά τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και Τυλληρίας και σύντομα θα καταλήξουμε στον ανάδοχο».

Όσον αφορά το μάρκετινγκ και την προβολή, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι «η πανδημία μας έχει δώσει την ευκαιρία να τροποποιήσουμε αρκετά τον τρόπο που γίνεται η προβολή και η διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό». Μας έχει δώσει την ευκαιρία να δώσουμε ακόμη περισσότερη έμφαση στο ψηφιακό μάρκετινγκ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ο.κ. «Νομίζουμε ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, μας έχει δώσει πάρα πολύ μεγάλη ευελιξία ειδικά την σήμερον ημέρα όπου λόγω των αλλεπάλληλων αλλαγών στις κατηγοριοποιήσεις χωρών, πρέπει να υπάρχει αυτή η ευελιξία για να μπορέσουμε να στείλουμε το μήνυμα που θέλουμε, εκεί που πρέπει, τη δεδομένη στιγμή».

Σε αναφορά του στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ο κ. Περδίος είπε ότι το Υφυπουργείο έχει προχωρήσει με διάφορα σχέδια χορηγιών. Αναφορά έκανε σε σχέδιο για αναβάθμιση της οπτικής εικόνας των κέντρων αναψυχής. Επίσης, ανέφερε, θα ανακοινώσουμε σύντομα και ένα σχέδιο το οποίο παρέχει χορηγίες προς Δήμους και Κοινότητες για την οπτική αναβάθμιση των παραλιών, εξηγώντας ότι αφορά κρεβατάκια, ομπρέλες, καλάθους κ.ά.

Επίσης, συνέχισε ο κ. Περδίος, ανακοινώσαμε πρόσφατα σχέδιο χορηγιών για αγορά εξοπλισμού και υποδομών που αφορά καταδυτικό εξοπλισμό, ποδηλασία, δημόσιες τουαλέτες και αποδυτήρια, κάδους ανακύκλωσης κ.ά.

Στον τομέα της προβολής των τοπικών προϊόντων, ανέφερε, «έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος εκ μέρους του Υφυπουργείου σε συνεννόηση και με άλλα Υπουργεία». Προς αυτό αναφέρθηκε στην έμφαση που έχει δοθεί στο Σύμφωνο “Cyprus Breakfast” και “Cyprus Brunch”, εξηγώντας ότι πρόκειται για σύμφωνο το οποίο προωθεί και προβάλλει την χρήση κυπριακών προϊόντων στα προγεύματα και τα brunches ξενοδοχείων και χώρων εστίασης. «Είναι κάτι πολύ σημαντικό και για το μέλλον και το προβάλλουμε», είπε.

Ο κ. Περδίος ενημέρωσε επίσης ότι έχει γίνει επίσης διαβούλευση με τους αρμόδιους όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό των δρόμων του κρασιού. Τα τελευταία χρόνια έχουν ενταχθεί πάρα πολλά οινοποιεία σε αυτούς τους δρόμους και τα εντάσσουμε και εμείς στα πλαίσια της δικής μας προβολής, είπε.

Ανέφερε ότι έχει γίνει επίσπευση διαδικασιών με το Υπουργείο Γεωργίας για την κατοχύρωση παραδοσιακών προϊόντων. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, εργαζόμαστε πολύ στενά με το Υπουργείο Εμπορίου για τη δημιουργία ενός νόμου που να επιτρέπει την οικοτεχνία. Κάτι το οποίο, πρόσθεσε, «ως Υφυπουργείο θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών της υπαίθρου και των ακριτικών για να μπορέσουμε πλέον να προσφέρουμε και βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες».

Όσον αφορά τις ειδικές μορφές τουρισμού, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι έχει δοθεί μεγάλη έμφαση τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι «έχουμε αλλάξει και ενισχύσει όλα τα σχέδια κινήτρων που αφορούν ειδικές μορφές τουρισμού, είτε αυτό αφορά τον πολιτισμό, την γαστρονομία, την ποδηλασία, αθλητικές εκδηλώσεις κ.ά.».

Συνάμα, είπε, έχουμε κάνει πλήρη επιθεώρηση των χαρτών που αναδεικνύουν τις ποδηλατικές διαδρομές της Κύπρου, άρα θα είμαστε έτοιμοι να τις προβάλουμε με πιο έντονο τρόπο.

Ο Σάββας Περδίος ανακοίνωσε επίσης ότι «έχουμε επιτύχει να φέρουμε στην Κύπρο για πρώτη φορά σε δύο – τρεις εβδομάδες ένα από τα πιο αξιόλογα τουρνουά γκολφ ανά το παγκόσμιο». Για δύο εβδομάδες η Κύπρος θα είναι η πρωτεύουσα του γκολφ τουλάχιστον στην Ευρώπη, είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για το “European PGA”, που είναι πολύ σημαντικό για την προσέλκυση αυτού του τουρισμού αλλά και για την τοποθέτηση πλέον της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη που αφορά το γκολφ.

Ανέφερε ότι το Υφυπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία χαρτογράφησης «διάφορων αυθεντικών εμπειριών σε μια διαδρομή 300 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται στα ορεινά, την ύπαιθρο και τις ακριτικές μας περιοχές». Είναι ένα τεράστιο έργο, είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει επίσημα το επόμενο καλοκαίρι. Ουσιαστικά, εξήγησε, αυτή η διαδρομή θα δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να κλείνει κατευθείαν μια αυθεντική εμπειρία με τον πάροχο.

Όσον αφορά τις νομοθεσίες, ο κ. Περδίος είπε ότι το Υφυπουργείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε προχωρημένο στάδιο για το νόμο που διέπει τη διαχείριση των παραλιών και το νομοσχέδιο περιορισμό της ηχητικής ρύπανσης. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και το νομοσχέδιο που αφορά την ενοικίαση οχημάτων, πρόσθεσε.

«Η πορεία υλοποίησης του πλάνου δράσεων μας ικανοποιεί πλήρως», είπε, προσθέτοντας ότι έχουμε μπροστά μας ακόμα κάποιους μήνες μέχρι το τέλος της χρονιάς ούτως ώστε να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στο 100%. Ό,τι δεν μπορεί να επιτευχθεί την φετινή χρονιά, σίγουρα θα περιληφθεί στο πλάνο δράσεων του 2021 – 2022, είπε, προσθέτοντας ότι γίνεται διαβούλευση για το πλάνο δράσεων λόγω της πανδημίας θα επισπευσθούν κάποιες μεσοπρόθεσμες δράσεις.

Σε ερώτηση αν έχει εικόνα για την εικόνα του τουρισμού το 2021, απάντησε ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς, για δύο λόγους». Πρώτα απ’ όλα, ανέφερε «βλέπουμε ότι στην Ευρώπη υπάρχει ένα δεύτερο κύμα (COVID-19) και πολλά προγράμματα αεροπορικών εταιρειών επαναξιολογούνται πλήρως».

«Δεν είναι κανένας εταίρος του εξωτερικού σε θέση να μας πει από τώρα τι θα γίνει το 2021», είπε, προσθέτοντας ότι και από την δική μας πλευρά «βλέπουμε ότι η αλλεπάλληλη αλλαγή στην κατηγοριοποίηση χωρών δεν επιτρέπει μεσοπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες δράσεις προγραμματισμού». Συνέστησε υπομονή, ωσότου υπάρχει ένα πιο σταθερό κλίμα όσον αφορά τις κατηγοριοποιήσεις χωρών και την πανδημία γενικότερα στο εξωτερικό, «αλλά να μην φανεί σε κανένα παράξενο αν πρέπει να περιμένουμε αρκετούς μήνες μέχρι να μας δοθούν οι ενδείξεις για το 2021».

Αναφορά έκανε στην αστάθεια της περιόδου που διανύουμε, σημειώνοντας ότι «το ουσιαστικό είναι ότι ως Υφυπουργείο και ως φορείς του τουρισμού έχουμε όλοι αντιληφθεί πλέον ότι η ανάκαμψη του τουρισμού και η επαναφορά των αριθμών στα επίπεδα του 2019 μάλλον θα πάρει κάποια χρόνια, με το καλό ίσως το 2023 ή και το 2024». Άρα, είπε, «η επόμενη διετία ιδιαίτερα θα είναι μια διετία δύσκολη», συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να ξέρει μετά βεβαιότητας ποιοι θα είναι ακριβώς αυτοί οι αριθμοί».

Έστειλε όμως το μήνυμα πέραν του ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πυρετωδώς για την επαναφορά του τουρισμού εκεί που ήταν, το σημαντικό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε και να συμπορευθούμε είναι ότι για να πετύχουμε την ανάκαμψη έστω το 2023 ή το 2024 κάποια βήματα ή κάποιες δράσεις που ήταν στα πλάνα του Υφυπουργείου και των φορέων του τουρισμού για αναβάθμιση του προϊόντος και των επιχειρήσεων πρέπει να επισπευσθούν για να μπορέσουμε να παλεύουμε με αξιώσεις όταν έρθει η ώρα».

Σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό απάντησε ότι σίγουρα είναι εντονότερος ο ανταγωνισμός, σίγουρα θα υπάρξουν πιέσεις ειδικά του χρόνου και πάνω στις τιμές, είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίστηκε και φέτος. Όμως, επισήμανε, «είμαστε αισιόδοξοι ότι η Κύπρος έχει ένα πολύ αξιόλογο προϊόν και αν ακολουθηθεί το πλάνο δράσεων του Υφυπουργείου όσον αφορά την αναβάθμιση είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε».

Σε ερώτηση για το σχέδιο εγχώριου τουρισμού ο κ. Περδιος απάντησε ότι «έχει πάει πάρα πολύ καλά, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον». Προς αυτό είπε ότι έχουν δαπανηθεί ήδη άνω των 650.000 ευρώ από τα 2 εκατ. που ήταν διαθέσιμα ενώ το σχέδιο τρέχει για ακόμα ενάμιση μήνα περίπου.

«Ήδη το Υφυπουργείο βρίσκεται σε μια διαδικασία αξιολόγησης και του χειμώνα», είπε, προσθέτοντας ότι «επιθυμία μας είναι να επεκταθεί το σχέδιο και για κάποιους μήνες του χειμώνα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σημείωσε ότι για να επιτευχθεί η ανάκαμψη θα πρέπει οι δράσεις αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου να επισπευσθούν – Ανέφερε ότι έχει γίνει επίσπευση διαδικασιών με το Υπουργείο Γεωργίας για την κατοχύρωση παραδοσιακών προϊόντων

Δύσκολη αναμένεται να είναι η επόμενη διετία για τον τουρισμό σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, ο οποίος σημείωσε ότι για να επιτευχθεί η ανάκαμψη το 2023 ή το 2024 θα πρέπει οι δράσεις αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου να επισπευσθούν «για να μπορέσουμε να παλεύουμε με αξιώσεις όταν έρθει η ώρα».

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι ενημέρωσε το Υπουργικό για την πορεία υλοποίησης του πλάνου δράσεων της εθνικής στρατηγικής που αφορά το 2020.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, «η πορεία υλοποίησης είναι στο 75% μέχρι το τέλος του Αυγούστου, σε πάρα πολύ ψηλά επίπεδα δηλαδή», είπε.

Όσον αφορά τις μελέτες που προνοούνταν, ο κ. Περδίος ενημέρωσε ότι «έχουμε βγει σε ανοιχτό διαγωνισμό για μελέτη που αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την φέρουσα ικανότητα ολόκληρης της εθνικής στρατηγικής τουρισμού», προσθέτοντας ότι «ήταν κάτι που ήταν προϋπόθεση μέσα και στο νόμο του Υφυπουργείου».

Επίσης, πρόσθεσε, «βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης των αιτητών για την μελέτη που αφορά τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και Τυλληρίας και σύντομα θα καταλήξουμε στον ανάδοχο».

Όσον αφορά το μάρκετινγκ και την προβολή, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι «η πανδημία μας έχει δώσει την ευκαιρία να τροποποιήσουμε αρκετά τον τρόπο που γίνεται η προβολή και η διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό». Μας έχει δώσει την ευκαιρία να δώσουμε ακόμη περισσότερη έμφαση στο ψηφιακό μάρκετινγκ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ο.κ. «Νομίζουμε ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, μας έχει δώσει πάρα πολύ μεγάλη ευελιξία ειδικά την σήμερον ημέρα όπου λόγω των αλλεπάλληλων αλλαγών στις κατηγοριοποιήσεις χωρών, πρέπει να υπάρχει αυτή η ευελιξία για να μπορέσουμε να στείλουμε το μήνυμα που θέλουμε, εκεί που πρέπει, τη δεδομένη στιγμή».

Σε αναφορά του στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ο κ. Περδίος είπε ότι το Υφυπουργείο έχει προχωρήσει με διάφορα σχέδια χορηγιών. Αναφορά έκανε σε σχέδιο για αναβάθμιση της οπτικής εικόνας των κέντρων αναψυχής. Επίσης, ανέφερε, θα ανακοινώσουμε σύντομα και ένα σχέδιο το οποίο παρέχει χορηγίες προς Δήμους και Κοινότητες για την οπτική αναβάθμιση των παραλιών, εξηγώντας ότι αφορά κρεβατάκια, ομπρέλες, καλάθους κ.ά.

Επίσης, συνέχισε ο κ. Περδίος, ανακοινώσαμε πρόσφατα σχέδιο χορηγιών για αγορά εξοπλισμού και υποδομών που αφορά καταδυτικό εξοπλισμό, ποδηλασία, δημόσιες τουαλέτες και αποδυτήρια, κάδους ανακύκλωσης κ.ά.

Στον τομέα της προβολής των τοπικών προϊόντων, ανέφερε, «έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος εκ μέρους του Υφυπουργείου σε συνεννόηση και με άλλα Υπουργεία». Προς αυτό αναφέρθηκε στην έμφαση που έχει δοθεί στο Σύμφωνο “Cyprus Breakfast” και “Cyprus Brunch”, εξηγώντας ότι πρόκειται για σύμφωνο το οποίο προωθεί και προβάλλει την χρήση κυπριακών προϊόντων στα προγεύματα και τα brunches ξενοδοχείων και χώρων εστίασης. «Είναι κάτι πολύ σημαντικό και για το μέλλον και το προβάλλουμε», είπε.

Ο κ. Περδίος ενημέρωσε επίσης ότι έχει γίνει επίσης διαβούλευση με τους αρμόδιους όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό των δρόμων του κρασιού. Τα τελευταία χρόνια έχουν ενταχθεί πάρα πολλά οινοποιεία σε αυτούς τους δρόμους και τα εντάσσουμε και εμείς στα πλαίσια της δικής μας προβολής, είπε.

Ανέφερε ότι έχει γίνει επίσπευση διαδικασιών με το Υπουργείο Γεωργίας για την κατοχύρωση παραδοσιακών προϊόντων. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, εργαζόμαστε πολύ στενά με το Υπουργείο Εμπορίου για τη δημιουργία ενός νόμου που να επιτρέπει την οικοτεχνία. Κάτι το οποίο, πρόσθεσε, «ως Υφυπουργείο θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών της υπαίθρου και των ακριτικών για να μπορέσουμε πλέον να προσφέρουμε και βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες».

Όσον αφορά τις ειδικές μορφές τουρισμού, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι έχει δοθεί μεγάλη έμφαση τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι «έχουμε αλλάξει και ενισχύσει όλα τα σχέδια κινήτρων που αφορούν ειδικές μορφές τουρισμού, είτε αυτό αφορά τον πολιτισμό, την γαστρονομία, την ποδηλασία, αθλητικές εκδηλώσεις κ.ά.».

Συνάμα, είπε, έχουμε κάνει πλήρη επιθεώρηση των χαρτών που αναδεικνύουν τις ποδηλατικές διαδρομές της Κύπρου, άρα θα είμαστε έτοιμοι να τις προβάλουμε με πιο έντονο τρόπο.

Ο Σάββας Περδίος ανακοίνωσε επίσης ότι «έχουμε επιτύχει να φέρουμε στην Κύπρο για πρώτη φορά σε δύο – τρεις εβδομάδες ένα από τα πιο αξιόλογα τουρνουά γκολφ ανά το παγκόσμιο». Για δύο εβδομάδες η Κύπρος θα είναι η πρωτεύουσα του γκολφ τουλάχιστον στην Ευρώπη, είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για το “European PGA”, που είναι πολύ σημαντικό για την προσέλκυση αυτού του τουρισμού αλλά και για την τοποθέτηση πλέον της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη που αφορά το γκολφ.

Ανέφερε ότι το Υφυπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία χαρτογράφησης «διάφορων αυθεντικών εμπειριών σε μια διαδρομή 300 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται στα ορεινά, την ύπαιθρο και τις ακριτικές μας περιοχές». Είναι ένα τεράστιο έργο, είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει επίσημα το επόμενο καλοκαίρι. Ουσιαστικά, εξήγησε, αυτή η διαδρομή θα δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να κλείνει κατευθείαν μια αυθεντική εμπειρία με τον πάροχο.

Όσον αφορά τις νομοθεσίες, ο κ. Περδίος είπε ότι το Υφυπουργείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε προχωρημένο στάδιο για το νόμο που διέπει τη διαχείριση των παραλιών και το νομοσχέδιο περιορισμό της ηχητικής ρύπανσης. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και το νομοσχέδιο που αφορά την ενοικίαση οχημάτων, πρόσθεσε.

«Η πορεία υλοποίησης του πλάνου δράσεων μας ικανοποιεί πλήρως», είπε, προσθέτοντας ότι έχουμε μπροστά μας ακόμα κάποιους μήνες μέχρι το τέλος της χρονιάς ούτως ώστε να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στο 100%. Ό,τι δεν μπορεί να επιτευχθεί την φετινή χρονιά, σίγουρα θα περιληφθεί στο πλάνο δράσεων του 2021 – 2022, είπε, προσθέτοντας ότι γίνεται διαβούλευση για το πλάνο δράσεων λόγω της πανδημίας θα επισπευσθούν κάποιες μεσοπρόθεσμες δράσεις.

Σε ερώτηση αν έχει εικόνα για την εικόνα του τουρισμού το 2021, απάντησε ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς, για δύο λόγους». Πρώτα απ’ όλα, ανέφερε «βλέπουμε ότι στην Ευρώπη υπάρχει ένα δεύτερο κύμα (COVID-19) και πολλά προγράμματα αεροπορικών εταιρειών επαναξιολογούνται πλήρως».

«Δεν είναι κανένας εταίρος του εξωτερικού σε θέση να μας πει από τώρα τι θα γίνει το 2021», είπε, προσθέτοντας ότι και από την δική μας πλευρά «βλέπουμε ότι η αλλεπάλληλη αλλαγή στην κατηγοριοποίηση χωρών δεν επιτρέπει μεσοπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες δράσεις προγραμματισμού». Συνέστησε υπομονή, ωσότου υπάρχει ένα πιο σταθερό κλίμα όσον αφορά τις κατηγοριοποιήσεις χωρών και την πανδημία γενικότερα στο εξωτερικό, «αλλά να μην φανεί σε κανένα παράξενο αν πρέπει να περιμένουμε αρκετούς μήνες μέχρι να μας δοθούν οι ενδείξεις για το 2021».

Αναφορά έκανε στην αστάθεια της περιόδου που διανύουμε, σημειώνοντας ότι «το ουσιαστικό είναι ότι ως Υφυπουργείο και ως φορείς του τουρισμού έχουμε όλοι αντιληφθεί πλέον ότι η ανάκαμψη του τουρισμού και η επαναφορά των αριθμών στα επίπεδα του 2019 μάλλον θα πάρει κάποια χρόνια, με το καλό ίσως το 2023 ή και το 2024». Άρα, είπε, «η επόμενη διετία ιδιαίτερα θα είναι μια διετία δύσκολη», συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να ξέρει μετά βεβαιότητας ποιοι θα είναι ακριβώς αυτοί οι αριθμοί».

Έστειλε όμως το μήνυμα πέραν του ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πυρετωδώς για την επαναφορά του τουρισμού εκεί που ήταν, το σημαντικό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε και να συμπορευθούμε είναι ότι για να πετύχουμε την ανάκαμψη έστω το 2023 ή το 2024 κάποια βήματα ή κάποιες δράσεις που ήταν στα πλάνα του Υφυπουργείου και των φορέων του τουρισμού για αναβάθμιση του προϊόντος και των επιχειρήσεων πρέπει να επισπευσθούν για να μπορέσουμε να παλεύουμε με αξιώσεις όταν έρθει η ώρα».

Σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό απάντησε ότι σίγουρα είναι εντονότερος ο ανταγωνισμός, σίγουρα θα υπάρξουν πιέσεις ειδικά του χρόνου και πάνω στις τιμές, είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίστηκε και φέτος. Όμως, επισήμανε, «είμαστε αισιόδοξοι ότι η Κύπρος έχει ένα πολύ αξιόλογο προϊόν και αν ακολουθηθεί το πλάνο δράσεων του Υφυπουργείου όσον αφορά την αναβάθμιση είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε».

Σε ερώτηση για το σχέδιο εγχώριου τουρισμού ο κ. Περδιος απάντησε ότι «έχει πάει πάρα πολύ καλά, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον». Προς αυτό είπε ότι έχουν δαπανηθεί ήδη άνω των 650.000 ευρώ από τα 2 εκατ. που ήταν διαθέσιμα ενώ το σχέδιο τρέχει για ακόμα ενάμιση μήνα περίπου.

«Ήδη το Υφυπουργείο βρίσκεται σε μια διαδικασία αξιολόγησης και του χειμώνα», είπε, προσθέτοντας ότι «επιθυμία μας είναι να επεκταθεί το σχέδιο και για κάποιους μήνες του χειμώνα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τους τσάκωσαν με 2 κιλά κάνναβης μέρα-μεσημέρι στη Λευκωσία. Επιχείρηση της ΥΚΑΝ

Τα δύο πρόσωπα τέθηκαν υπό παρακολούθηση και συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ

Αναθεωρημένο πρωτόκολλο διαχείρισης-αποδέσμευσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Αναλαμβάνουν ρόλο οι προσωπικοί γιατροί

Υπεύθυνοι διαχείρισης των ασθενών που διαγνώστηκαν θετικοί με ημερομηνία δειγματοληψίας τις 20 Νοεμβρίου 2020 και έπειτα, οι Προσωπικοί Ιατροί ενηλίκων και παιδιών

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

«Θα λέω την γνώμη μου κι όποιου δεν του αρέσει ας με απολύσει» λέει ο Δρ. Κωστρίκης. Απαντά και διευκρινίζει για Πάφο

Όσα είπε για τη συνέντευξη που προκάλεσε αντιδράσεις και για τα περί διαφωνιών με μέλη της επιστημονικής ομάδας

MC MEDIA NETWORK

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Advertorials