MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπουργικό τρολάρισμα δια πάσαν νόσον και πάσαν…

Advertisement

Sponsored by exness

Έκπληκτος, Εμβρόντητος, Άναυδος, Έκθαμβος και συνάμα στήλη άλατος στο άκουσμα μείωσης της έκτακτης εισφοράς στην άμυνα επί των εισπρακτέων τόκων από το 30% στο 17%, αλλά και στον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ τον καφέ και τη ζάχαρη, που εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Του Νεκτάριου Μαρκέτου

Αδύνατον και αδιανόητο να επικοινωνήσω και να συμφιλιωθώ με μια είδηση τόσο απρόσμενη ως «Κεραυνός εν Αιθρία». Δηλαδή συγνώμη Υπουργέ μου αυτά δεν είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Διαφαίνεται λοιπόν κ. Μάκη μου πως περνάς πολύ καιρό κλεισμένος στη «γυάλα» του Υπουργείου σου,  φτιαγμένη με γυαλί φυμέ, που παραμορφώνει τα χρώματα της ωμής πραγματικότητας των καθημερινών δυσχερειών που πλήττουν τη κοινωνία από την έξαρση της ακρίβειας. Γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «να σε κάψω, Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι»!

Advertisement

Ουσιαστικά, το πρόβλημα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι τα λάθη της Κυβέρνησης είναι περισσότερο λάθη αρνητικών εντυπώσεων και λιγότερο της ουσίας της προσπάθειας. Αυτά τα λάθη πηγάζουν από τη “χαλάρωση της εξουσίας” και τη συνολική αντιμετώπιση της επικοινωνίας, η οποία δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες, διαμορφώνει ένα αρνητικό κλίμα και δίνει την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση ενεργεί χωρίς συνοχή και προγραμματισμό. Μπουχτίσαμε Πρόεδρε με ελεημοσύνες και «ψεύτικες» παροχές σταγόνα στον ωκεανό αφού η κυπριακή οικονομία μετά από μια παρατεταμένη, υπερδεκαετή κρίση, ακόμη τρεκλίζει και συνεχίζει να σέρνεται.

Κι όμως κάποιοι εκεί στην Κυβέρνηση πιστεύουν ότι οι αυταπάτες, οι στρεβλές αναγνώσεις, τα απλουστευτικά αφηγήματα, η πλειοδοσία σε λαϊκιστικές υποσχέσεις έχουν πέραση σε καιρούς αβεβαιότητας, κραδασμών και δοκιμασιών. Από την άλλη εμφανίζονται απορριπτικοί στην επιδότηση για το ρεύμα, στραβώνουν με την επιδότηση στα καύσιμα, «ξινίζουν» με σημαντικές παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ καθώς και άλλες τόσες παροχές που πραγματικά θα βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις!

Φυσικά, είναι θετικό να υψώνεται το ηθικό του πληθυσμού, ο οποίος βολοδέρνει συχνά-πυκνά μεταξύ απελπισίας, απογοήτευσης και κατάθλιψης. Ωστόσο, υπάρχουν και όρια. Η τακτική της απόκρυψης των προβλημάτων και των προπετασμάτων καπνού έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου ξεπερνά τα όρια. Επιπλέον, υπάρχουν και θέματα που αντιμετωπίζονται υπερβολικά ευαίσθητα, τουλάχιστον στην συνείδηση του λαού, παρότι θα έπρεπε να είναι στο επικοινωνιακό απυρόβλητο.

Η συνέπεια και η σοβαρότητα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μάκη δεν εκτιμάται μόνο μέσω της ακριβούς εφαρμογής του προϋπολογισμού, της αυστηρής διαχείρισης των ελλειμμάτων και της επίτευξης πλεονάσματος. Αξιολογείται επίσης με βάση τη σκέψη, το κόπο, την αγωνία και κυρίως την ευαισθησία που επιδεικνύει προς την ανυπεράσπιστη στις αντιξοότητες κοινωνία.

Έτσι και αλλιώς για κάθε ενέργεια που ζυγίζεται, μετριέται και τιμολογείται,, στο τέλος πάντα έρχεται ο λογαριασμός. Είτε ο παραλήπτης πατάει σταθερά στο έδαφος είτε αιωρείται στο σύμπαν μαζί με τις αυξημένες τιμές…

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network