MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εμβολιασμός και κίνητρα της ντροπής

Advertisement

Sponsored by exness

Είναι το λιγότερο δείγμα χαμηλού πνευματικού πολιτισμού και ηθικού ξεπεσμού η παροχή κινήτρων και «πουλουστρίνας» ως κίνητρα για να εμβολιαστούν οι πολίτες.

Του Βαλεντίνου Ιωάννου
Αρχιτέκτονας, Μηχανικός και Σύμβουλος για θέματα πολεοδομίας

Ο εμβολιασμός αποτελεί την μοναδική διέξοδο από την τεράστια κρίση που έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία. Αυτό πρέπει να προβληθεί και να εμπεδωθεί ως συλλογική υποχρέωση των πολιτών προς την κοινωνία.

Advertisement

Η έλλειψη όμως δεδομένων και ο μη επαρκής χρόνος πειραματικών ελέγχων αφήνει ακόμη και στους εμβολιασμένους απορίες, σκέψεις, αμφιταλάντευση, έλλειψη σιγουριάς και αυτοπεποίθησης για τον αν ήταν ή όχι η σωστή απόφαση. Πόσο μάλλον στους πιο καχύποπτους και φοβισμένους…

Η λύση δεν είναι τα κίνητρα… ούτε ο διαχωρισμός των πολιτών σε ομάδες. Αυτό δημιουργεί περισσότερο πόλωση και καλλιεργεί φανατισμό.

Άλλωστε γνωρίζω εκ των πραγμάτων αρκετά άτομα που εμβολιάστηκαν όχι γιατί ήθελαν είτε από κοινωνική συνείδηση, αλλά για να πάρουν άδεια από την εργασία τους ή για να επωφεληθούν των διαφόρων κινήτρων…

Η λύση είναι η εφαρμογή κανόνων αυτοπροστασίας, και η επαναφορά στην κανονικότητα σε όλους τους τομείς με αυστηρά πρωτόκολλα και κανόνες υγιεινής. Ο πιο αυστηρός έλεγχος και η παρακολούθηση των διαταγμάτων με μεγάλα πρόστιμα μέχρι και ποινές.

Είμαστε από τις λίγες χώρες που με τα πολλά κίνητρα, επιδόματα και χορηγίες, καλλιεργούμε έστω άθελα μας μια νέα τάξη πραγμάτων που δεν επιβραβεύονται η αξία και η προσπάθεια αλλά ακριβώς η τεμπελιά και η ασυνειδησία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Τρέχει..

Protathlima