MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Το μέλλον μας ανήκει»

Advertisement

Sponsored by exness

Τις προάλλες ενώ περιεργαζόμουν το προσωπικό κομματικό αρχείο, που διατηρώ από τα μαθητικά μου χρόνια, μια στιγμή τράβηξε το ενδιαφέρον μου, μια αφίσα του κόμματος του 1991, στην οποία αναγραφόταν το σύνθημα «Το μέλλον μας ανήκει».

Του Νίκου Γεωργίου
Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου

Μάλιστα, σε μια εποχή, που η παράταξη ήταν αντιπολίτευση από την ημέρα της ίδρυσής της. Τότε, αναλογίστηκα πόσο εύστοχο και  αληθινό αποδείχθηκε αυτό το σύνθημα από τότε στο διάβα του χρόνου. Αυτό το σύνθημα ξυπνά και πάλι τον ενθουσιασμό, μετά την παγκύπρια εκλογική συνέλευση του κόμματος.

Advertisement

Η συμμετοχή 20.708 ενεργών μελών του ΔΗ.ΣΥ. απ’ όλη την Κύπρο στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου του κόμματος αποτελεί  και ταυτόχρονα στέλλει το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα των Συναγερμικών  για την περαιτέρω πορεία της παράταξης.

Πιο ισχυρό φτάνει το μήνυμα προς όλους εκείνους που βυσσοδομούσαν, σχεδίαζαν και χαιρεκακούσαν ότι ο ΔΗ.ΣΥ. θα έμπαινε στον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας, των αντιπαραθέσεων και της συρρίκνωσης.

Μια απόδειξη ότι οι ρίζες του ΔΗ.ΣΥ. είναι βαθιές στη συνείδηση και στην ψυχή των Συναγερμικών κάθε γενιάς.

Η αξιοποίηση της καταστατικής πρόνοιας, που η ίδια η παράταξη έδωσε στα μέλη της για την εκλογή Προέδρου του κόμματος από τη βάση, αξιοποιήθηκε και τιμήθηκε δεόντως από τα μέλη του κόμματος μέσα από μια βαθιά δημοκρατική, ανοιχτή και διαφανή διαδικασία. Συμμετοχή των μελών μέσα από πρωτοπόρες διαδικασίες, που πρώτος ο ΔΗ.ΣΥ θεμελίωσε εδώ και δεκαετίες για την εσωκομματική δημοκρατία. Την ώρα μάλιστα που άλλες πολιτικές δυνάμεις εκλέγουν την ανώτατη ηγεσία τους μέσα από μικρά σχήματα των οργανωμένων σωμάτων τους, με τη συμμετοχή μάλιστα των επαγγελματικών τους στελεχών.

Καταλυτικός ρόλος στην επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας ήταν η συμμετοχή των εκατοντάδων εθελοντών, οι οποίοι σήκωσαν το βάρος της στελέχωσης των εκλογικών κέντρων, αλλά και των τοπικών επαρχιακών αξιωματούχων, που ενεθάρρυναν τη συμμετοχικότητα των μελών της παράταξής μας.

Η εκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία του ΔΗ.ΣΥ., μιας νέας, άφθαρτης και υποσχόμενης πολιτικού, σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την ιστορική μας παράταξη, η οποία καλείται να ανασυνταχθεί γρήγορα μέσα από έναν ειλικρινή  και εποικοδομητικό διάλογο με τη βάση του κόμματος. Μια ενδοσκόπηση, με σκοπό να εντοπίσουμε λάθη και παραλείψεις, να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να επεξηγήσουμε.  Επιπρόσθετα να απομονώσουμε ξένες προς τον ΔΗ.ΣΥ. – το ήθος και την ιστορία του – ανέντιμες, τυχοδιωκτικές και καιροσκοπικές συμπεριφορές.

Καλούμαστε λοιπόν, με πολιτική καθαρότητα και με οργανωτική ανασυγκρότηση, να πορευτούμε, συστρατεύοντας τις ανανεωτικές μας δυνάμεις και τη νεολαία μας. Να συμπορευτούμε με τα ιστορικά και ανιδιοτελή στελέχη του κόμματός μας. Δεν μπορεί παρά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να δώσουμε μια νέα δυναμική, αναγεννώντας τον ΔΗ.ΣΥ.

Η λύση θα προέλθει από εμάς τους Συναγερμικούς. Στο χέρι μας εναπόκειται και στη δουλειά μας.

Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση λοιπόν, στη νέα εποχή για την παράταξή μας, γιατί «Το μέλλον μας ανήκει»!

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ

ShootandGoal