MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Το ηχηρό μήνυμα του 17ου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Οι πρωταγωνιστές των εργασιών του 17ου συνεδρίου της παράταξής μας ήταν αναμφίβολα οι  σύνεδροί του.

Του Νίκου Γεωργίου 
Βουλευτής ΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Όλοι εκείνοι που με ένα απλό γνέψιμο και κάλεσμά μας, συστρατεύονται σε κάθε πολιτική, κοινωνική και εκλογική μάχη της παράταξης μας. Όλοι εκείνοι που στελεχώνουν εθελοντικά τα εκλογικά μας επιτελεία, που δεν λογαριάζουν το όποιο προσωπικό κόστος, που στρατεύονται πολιτικά στις οδομαχίες για να διαδώσουν τα μηνύματα της παράταξής μας.

Advertisement

Όλους αυτούς που σηκώνουν το βάρος της ουσιαστικής, οργανωτικής προσπάθειας με αποτελέσματα κι όχι της επιφανειακής επικοινωνιακής ενασχόλησης. Όλοι αυτοί που τη νύχτα των προεδρικών εκλογών έκλαψαν, πληγώθηκαν και αισθάνθηκαν προδομένοι. Όχι για την ήττα, αλλά για τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν την παράταξή μας σε διάσπαση που είχε ως αποτέλεσμα τη μη στήριξη του Προέδρου του κόμματός μας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός για τον ΔΗ.ΣΥ. η ανάληψη της εξουσίας για χάριν της εξουσίας. Αλλά ήταν το μέσο,  το όχημα για να οδηγήσουμε με τις ιδέες, τα οράματα, τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας, την Κύπρο στα πιο ψηλά πολιτικά βάθρα και που έδωσαν στην πατρίδα μας το προνόμιο της συμμετοχής στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Που όσες φορές κυβερνήσαμε τη χώρα, ο ιστορικός του μέλλοντος, θα αποδώσει σε αυτήν την παράταξη δικαίως τον τίτλο της πολιτικής δύναμης που άλλαξε το ρου της ιστορίας της πατρίδας μας.

Η εναλλαγή δε κόμματων στην εξουσία, αποτελεί και λίπασμα για τη δημοκρατία. Δεν είναι ντροπή να χάνεις εκλογές. Είναι όμως ντροπή για μια σοβαρή παράταξη του πολιτικού βάθους και του ιστορικού μεγέθους του ΔΗ.ΣΥ. να χάνεις τις εκλογές μπαμπέσικα.

Οι σύνεδροι ακριβώς, επειδή ήταν στην πρώτη γραμμή, έγραψαν οι ίδιοι τον απολογισμό του Αβέρωφ Νεοφύτου. Από την προσφώνηση του ονόματός του στο συνέδριο, την αρχή και  το τέλος της ομιλίας του, τον αντιμετώπισαν με συγκίνηση, όρθιοι με παρατεταμένα χειροκροτήματα να επιδοκιμάζουν τον πολιτικό ηγέτη που έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη της παράταξης.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου με την ανάληψη της ευθύνης και την «χρυσή αλήθεια της σιωπής», έγινε ο θεμελιωτής και εγγυητής  της συνοχής και της ενότητας της παράταξής μας.

Οι σύνεδροι επίσης, ψήφισαν πανηγυρικά την πρόταση της Προέδρου κ. Αννίτας Δημητρίου για επιβεβαίωση της απόφασης του Πολιτικού γραφείου του κόμματος, ότι ο ΔΗ.ΣΥ. θα ασκήσει το ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Μια απόφαση με ηχηρό ουσιαστικό πολιτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Θέτοντας τέρμα σε ψιθύρους, σενάρια και μικροπολιτικές πρακτικές. Με πολιτική καθαρότητα, με πολιτικές πρωτοβουλίες, νομοθετικό έργο και όντας αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας ο ΔΗ.ΣΥ., θα συνεχίσει να παράγει έργο πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό,  ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και αγωνίες των συμπολιτών μας.

Οι σύνεδροι έστειλαν το μήνυμα, ότι η παράταξη δεν βασίζεται σε πρόσωπα αλλά σε αρχές και πολιτικά κριτήρια.

Θα διατηρήσουμε την πολιτική μας ταυτότητα και προσανατολισμό, καταδικασμένοι ως πρωταγωνιστές, από την πολιτική μας Ιστορία. Πρωταγωνιστές στη βάση των δικών μας αξιακών πολιτικών αρχών, της παραταξιακής εντιμότητας κι όχι των δοτών, καιροσκοπικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network