MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πορεία προς το Σταυρό κι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Advertisement

Sponsored by exness

Η ζωή του καλού χριστιανού είναι πορεία προς τη ζωή του Χριστού. Κι αυτή η πορεία για να φτάσει στην Ανάσταση, περνά απαραίτητα από την Σταύρωση του Γολγοθά («τον Σταυρόν σου προσκυνούμεν Κύριε, και την αγίαν σου Ανάστασιν δοξάζομεν»).

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη

Γι’ αυτό στην Ευαγγελική περικοπή της σημερινής εορτής ο Ιησούς Χριστός, από αγάπη και ενδιαφέρον, μας παροτρύνει με σαφήνεια τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε από τον θάνατο και να γίνουμε αδελφοί του, κατά χάριν παιδιά του Θεού, να γίνουμε άγιοι, όπως η θεωθείσα ανθρώπινη φύση του Ιησού Χριστού. Μας λέει λοιπόν: «όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μου. Ός γαρ αν θέλη την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν, ός δ’ αν απολέση την εαυτού ψυχήν ένεκεν εμού και του ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν. Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδίση τον κόσμον όλον και ζημιωθή την ψυχή αυτού; (Μάρκου 8, 34β-36). Πρέπει δηλαδή «να πεθάνεις πρίν να πεθάνεις για να μή πεθάνεις όταν πεθάνεις».

Advertisement

Ανάλογα με το βαθμό, που ο άνθρωπος ζει και συνειδητοποιεί την πραγματικότητα της Σταυρικής θυσίας του Ιησού Χριστού, βρίσκει και τη δύναμη, με την χάριν του Θεού, ν’ ακολουθεί στη ζωή του με συνέπεια τις ευαγγελικές προτροπές.

Οι τραγικές στιγμές που ζει ο κόσμος με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επερχόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση είναι αφορμή να προσευχηθούμε περισσότερο για τη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη του ειρηνικού διαλόγου για το σεβασμό της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου.

Με την οικονομική κρίση πρέπει να δείξουμε μια δυναμική κοινωνική αλληλεγγύη με τη συνεχή άδολη  αγάπη  μεταξύ μας στηρίζοντας και προστατεύοντας ο ένας τον άλλον με πολλούς τρόπους. Και φυσικά η κοινωνική αλληλοστήριξη των Λαών και των Χωρών. Οι συνεχείς καθημερινές σπατάλες στα όπλα είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Ο πόλεμος, εκτός από τη καταστροφή της ζωής των ανθρώπων, καταστρέφει και τη παραγωγή και τη πρόοδο, και το χειρότερο για όλους μας, η συνεχής και ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών και των τροφίμων και των υπηρεσιών και για ότι αγοράζουμε. Διπλάσιες δηλαδή τιμές με το ίδιο εισόδημα, και όσοι αντέξουν.  Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι όπως μια μεγάλη επικίνδυνη φωτιά που προχωράει ανεξέλεγκτα που αν δεν παλέψουμε όλοι μας να τη σταματήσουμε θα φθάσει και στα σπίτια μας και θα καούμε όλοι.

Όταν οι άνθρωποι ενεργούν ερήμην της δικαιοσύνης και της φιλανθρωπίας του Θεού, τα κάνουμε θάλασσα με το ρίσκο της αυτοκαταστροφής. Όταν απουσιάζει ο Ιησούς Χριστός από τη ζωή μας, γίνονται πόλεμοι και αδικίες παντού, ακόμη και στο χώρο της οικογένειας,  ακόμη κι ανάμεσα στους πολιτικούς και τους Προκαθημένους των Εκκλησιών μας, με αποτέλεσμα να έχουμε φαινόμενα βίας παντού. Αντί να επιμένουμε την επιλογή του διαλόγου για να λύσουμε πολύπλοκα προβλήματα, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε την επιλογή των όπλων και της βίας. Το αυξημένο φαινόμενο της οικογενειακής βίας και της αύξησης των διαζυγίων είναι εν πολλοίς αποτέλεσμα της απομάκρυνσης μας από την οδό του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Καθημερινά με τη βοήθεια του Θεού πρέπει να έχουμε το βλέμμα μας στο Σταυρό του Γολγοθά που σταυρώθηκε ο Χριστός και να μιμούμαστε το παράδειγμα της θυσίας του όσο μπορούμε και να αφήνουμε την αγάπη του να πλημμυρίζει τη ζωή μας με την γαλήνη, την ηρεμία, τη ταπείνωση, την ευγένεια, τη καλοσύνη και τη συνεχή διακονία μας προς τους άλλους.  Όπως κάνουν με πολύ αγάπη ξεχωριστές ευσεβείς οικογένειες που βοηθούν και στηρίζουν άπορα και ορφανά παιδιά, έστω και αν βρίσκονται τόσο μακριά από αυτούς, στις χώρες που οι Λαοί υποφέρουν από τη μάστιγα της πείνας. Η άδολη αγάπη μας και η φιλανθρωπία μας είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο πιο δίκαιο και πιο όμορφο γεμάτο καλοσύνη, ειρηνικό, χωρίς πολέμους και πρόσφυγες και μετανάστες και ταυτόχρονα αγάπη και προστασία του Περιβάλλοντος με περιορισμό της μόλυνσης και της καταστροφής του φυσικού πλούτου του Πλανήτη μας.

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη δημιουργία του ΟΗΕ. Μετά τις μεγαλύτερες συμφορές που έζησε η Ανθρωπότητα από το Ναζισμό των Γερμανών και των Γιαπονέζων και των Ιταλών κι όλα τα δεινά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Κοινωνία των Εθνών έδωσε ξανά ελπίδα στην Ανθρωπότητα για τη προστασία και των σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου. Αυτή την εβδομάδα έχουμε τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να εξετάσουν από κοινού μαζί όλες οι χώρες του κόσμου τις ηθικές και κοινωνικές μας ευθύνες για τη προστασία του Πλανήτη μας και της Ανθρωπότητας και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου για την ειρηνική συμβίωση των Λαών και τη προστασία και ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας και ευημερίας των Λαών με την εξάλειψη της φτώχειας και της ενίσχυσης δημοκρατικών θεσμών για ένα καλύτερο αύριο για όλους. Να προσευχόμαστε σας παρακαλώ να φωτίζει ο Θεός τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αρχηγούς Κρατών ή εκπροσώπους τους να κινηθούν θετικά με καλή θέληση για την επικράτηση της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης για όλους του Λαούς της Γης.

Να μη ξεχάσουμε να προσευχόμαστε και για το Πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστοδουλίδη και τους συνεργάτες του, που θα βρίσκονται αυτή τη κρίσημη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να καρποφορήσουν οι προσπάθειες τους για τη δίκαιη λύση του εθνικού μας προβλήματος με την άμεση εφαρμογή των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Γενικών Συνελεύσεων του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network