MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έβαλαν το συμφέρον πάνω από την λογική

Advertisement

Sponsored by exness

Στήλη άλατος για ακόμη μία φορά έμεινε το σύνολο των μικρομεσαίων ιδιοκτητών επιχειρήσεων, μετά την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων για χαλάρωση και ξεκλείδωμα του υφιστάμενου τύπου «lockdown» που τελειώνει σε λίγες μέρες.

Του Πόλυ Ανωγυριάτη

Advertisement

Υποψήφιου Βουλευτή Λεμεσού (Ε.Λ.Α.Μ.)

Κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας μετά λύπης μας ακούσαμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το λιανικό εμπόριο  θα παραμείνουν ακόμη μία εβδομάδα κλειστές με ορίζοντα για το άνοιγμα τους να συμπίπτει μαζί με την επαναλειτουργία των πολυχώρων (mall)

Την προηγούμενη Τρίτη και δη στην συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο, τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, εισηγήθηκαν το ξεκλείδωμα του λιανικού εμπορίου και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ανοίξουν με προσοχή τα μικρά καταστήματα. Λίγες μέρες μετά τα πράγματα αλλάζουν… Η απόφαση για ακόμη μια εβδομάδα παράταση μαχαιριά στο κόκκαλο μας!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι για αυτή την απόφαση φαίνεται να υπήρξαν διάφορες παρεμβάσεις από τρίτους που έλαβαν σε δεύτερη μοίρα, τις εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας. Με αυτή την απόφαση οι ιθύνοντες έκλεισαν τα αυτιά σε επιστήμονες και υπάκουσαν εξ ολοκλήρου σε ορισμένα άτομα που το προσωπικό συμφέρον τους καταπατά την λογική.

Η κυβέρνηση λοιπόν, με αυτή την απόφαση γονατίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (καταστήματα λιανικού εμπορίου, χώροι εστίασης, γυμναστήρια) αφού το άμεσο άνοιγμα των μικρών θα αποτελούσε οξυγόνο έναντι στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Εδώ και καιρό η μεσαία τάξη εκπέμπει SOS. Η υπομονή και τα όρια έχουν στενέψει για όλους και το χείλος της καταστροφής είναι μόλις λίγα βήματα μπροστά…

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα, πρέπει να εξευρεθούν ορθολογικοί τρόποι για να διατηρηθεί μια ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας από τη μια και συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας από την άλλη. Η ραχοκοκαλιά της Κυπριακής Οικονομίας βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στις πλάτες τις μεσαίας τάξης. Με τέτοια κίνηση κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε ενώπιον τραγικών εξελίξεων. Ανεργία, φτώχια κτυπούν την πόρτα σε πολλά νοικοκυριά του τόπου μας… Κινδυνεύουμε καταλάβετε το επιτέλους!!!

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network