MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πέντε χρόνια μετά, μπορώ να αντικρύζω τον κόσμο στα μάτια

Advertisement

Sponsored by exness

Δίπλα κυρίως στους ευάλωτους, σε όσους με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με τη ψήφο τους, αλλά και τον κάθε άνθρωπο χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Αυτή ήταν μια υπόσχεση που είχα δώσει και πιστεύω ότι την τήρησα.

Του Λουκά Φουρλά
Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ

Πέντε χρόνια παρουσίας μου στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και στην Κύπρο, έγινε αρκετή και σοβαρή δουλεία με απόλυτη προσήλωση και αφοσίωση. Από εκεί και πέρα, θα κρίνουν οι πολίτες. Κάθε δημόσιο πρόσωπο και κάθε πολιτειακός αξιωματούχος κρίνεται καθημερινά από τα λόγια και τις πράξεις του. Δεν γλιτώνει κανείς.

Advertisement

Στα πέντε χρόνια παρουσίας μου εντός του Ευρωκοινοβουλίου, έχω διαπιστώσει ότι η συνέπεια, η συνεχής παρουσία, η δυναμικότητα όσον αφορά τη διεκδίκηση και η αξιοπιστία διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο. Αυτός είναι και ο λόγος που ήμουν και θέλω να παραμένω χρήσιμος και ενεργός μέχρι και τη λήξη της θητείας.

Μέχρι σήμερα, έχω καταθέσει πέραν των 150 ερωτήσεων στην Κομισιόν για πάρα πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του Κυπριακού, το οποίο παραμένει κορυφαίο ζήτημα για μένα. Πάνω από 200 παρεμβάσεις στις Ολομέλειες και πέραν των 150 στις Επιτροπές στις οποίες συμμετείχα. Έχω προχωρήσει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πλείστους Επίτροπους συζητώντας διάφορα μείζονα θέματα που αφορούσαν τις Επιτροπές.

Όλες αυτές οι ενέργειες είχαν αντίκρισμα. Παράδειγμα αποτελεί, η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Ομάδας MEPs Against Cancer που οφείλεται στη συμπόρευση που είχα με τους συναδέλφους μου Κυπρίους Ευρωβουλευτές, καθώς και με την ελληνική αντιπροσωπεία, οι οποίοι ενώ προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές ομάδες στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Ένας Ευρωβουλευτής από μία μικρή χώρα, την Κύπρο, ενώ είχε να αντιμετωπίσει δύο ισχυρές υποψηφιότητες από τη Γαλλία και τη Βρετανία αντίστοιχα, μέσω συνεννόησης και πνεύματος συνεργασίας κατάφερε το φαινομενικά «αδύνατο».

Τιμήθηκα από τους συναδέλφους μου αλλά και από τους Ευρωπαίους πολίτες, με το βραβείο του Ευρωβουλευτή της χρονιάς για θέματα Υγείας. Μια τεράστια τιμή για μένα προσωπικά, για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, την πολιτική μου ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και για την Κύπρο μας.

Μεγάλη επίσης επιτυχία και αντανάκλαση της διεκδικητικότητας και παραγωγικότητας, η επίτευξη με πρωτοβουλία μαζί με τον συνάδελφο Γιώργο Γεωργίου του στόχου ώστε να λάβουμε κονδύλι ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για Ψηφιοποίηση του αρχείου για τον παιδικό καρκίνο.

Στο Ευρωκοινοβούλιο λοιπόν, το μόνο Σώμα όπου οι αντιπρόσωποι ψηφίζονται από τους πολίτες, δεν έχει σημασία από ποια χώρα προέρχεσαι. Αν είναι μικρή ή μεγάλη. Αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο αξιόπιστος και πολυθεματικός είσαι. Η εμπιστοσύνη που θα σου δείξουν οι συνάδελφοι και η ηγεσία της πολιτικής σου ομάδας, κερδίζεται μέσα από συνεχή αγώνα και συνεχείς προσπάθειες.

Αυτός είναι και ο λόγος που μου ανατέθηκε εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου η μεγάλη ευθύνη για ετοιμασία της Έκθεσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Έχει ήδη μπει στις ράγες, με ένα ασύλληπτο ποσό πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από όλα τα ευρωπαϊκά ταμεία με σκοπό να προωθήσει την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των Ευρωπαίων πολιτών, ώστε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης. Κανείς δεν θα μείνει πίσω και αυτό το έχω διασφαλίσει μαζί με όλους όσους συνεργάστηκα για το μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Θεωρώ μεγάλη επιτυχία να μετουσιώνεται σε νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κοινή εισήγηση με την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για κατάργηση των κακόβουλων αγωγών κατά των δημοσιογράφων. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την προστασία της Δημοκρατίας, των Αρχών και Αξιών μας.

Όλες αυτές οι προσπάθειες και πολλές άλλες, με καθιστούν ακόμη πιο ικανό και υπολογίσιμο σε σχέση με τη δυνατότητα διεκδίκησης ακόμη περισσοτέρων.

Το αίσθημα της αναγνώρισης του έργου σου, τόσο από τους συναδέλφους σου αλλά κυρίως από τους πολίτες, είναι πραγματικά κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί.

Προσωπική μου άποψη, ότι στη μία θητεία χτίζεις μέσω συνεργειών, ομαδικότητας και συνεργασίας και εάν ο κόσμος που είναι και ο τελικός κριτής, αποφασίσει να σου δώσει το δικαίωμα επανεκλογής, με την εμπειρία που αποκτάς μπορείς να συνεισφέρεις ακόμα πιο αποφασιστικά και ουσιαστικά στην παράταξη και κυρίως στον τόπο σου. Κάτι που δήλωσα επανειλημμένα, ότι είμαι Ευρωβουλευτής της Κύπρου.

Συνεχίζουμε, Ανθρώπινα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network