MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γιατί εμάς…

Advertisement

Sponsored by exness

Οι πολιτικές εξελίξεις στον τόπο είναι ραγδαίες. Σε όλες τις πτυχές και πυλώνες τα ζητήματα τρέχουν και μάλλον με ταχύτητα επικίνδυνη. Στο Κυπριακό είναι όλα τόσο πολύπλοκα και εξ αυτού και όχι μόνο, ιδιαίτερα κρίσιμα.

Του Πάνου Αναστασίου
Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού (ΔΗΠΑ, Αρ.2)
Εγκεκριμένος Λογιστής, Οικονομολόγος, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού

Η πολιτική ηγεσία και το σύνολο της διαπραγματευτικής μας ομάδας βρίσκεται στη Γενεύη για την Άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη, προοίμιο για πιθανές επόμενες εξελίξεις.

Advertisement

Στο εσωτερικό μέτωπο τα δεδομένα και το περιβάλλον ακόμα πιο έντονα και δυσάρεστα σε βαθμό που εύκολα και αβίαστα χαρακτηρίζονται και ως τοξικά. Οι μεν αποφεύγουν να αναλάβουν ευθύνες και επιλέγουν την ωραιοποίηση και εξωραϊσμό της πραγματικής κατάστασης, οι δε προσδοκώντας σε πολιτικά-εκλογικά οφέλη, αντιπολιτεύονται με ή χωρίς λόγο και με ένταση στο απόλυτο , ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού.

Όλα αυτά εντείνουν και συντείνουν στην απομάκρυνση των πολιτών από την πολιτική και τις εξελίξεις. Αντί η πολιτική και οι πολιτικές να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών, υπάρχει ένα αίσθημα και κλίμα απόλυτης απαξίωσης, για να μην πούμε τίποτε πιο βαρύ.

Είναι γι΄ αυτό λοιπόν που προκύπτει όλο αυτό το αυξημένο φαινόμενο αποχής των πολιτών και καμίας διάθεσης ουσιαστικής καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλοκής τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Αυτό έχουμε όλοι ευθύνη να το ανατρέψουμε και αποτρέψουμε.

Εμείς (ΔΗΠΑ – Δημοκρατική Παράταξη) δεν ισχυριζόμαστε ούτε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια, ούτε ότι έχουμε μαγικές συνταγές για λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Την ίδια όμως ώρα έχουμε τη διάθεση, την πίστη, αλλά και τη γνώση, ώστε να διεκδικήσουμε τη δυνατότητα και ευκαιρία να προσπαθήσουμε. Φιλοδοξούμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι. Στον τόπο και στους πολίτες. Χωρίς ακρότητες. Χωρίς λαϊκισμούς. Χωρίς άσκοπες πομπώδεις εντάσεις, αλλά την ίδια ώρα με θετική πρόθεση και πίστη για να διεκδικήσουμε όχι μόνο τα αυτονόητα, αλλά και πέραν από αυτά.

Έτσι οραματιζόμαστε εμείς το ρόλο του κεντρώου χώρου. Έτσι οραματιζόμαστε την παρουσία μιας πολιτικής δύναμης στο χώρο του Κέντρου, και αυτό σήμερα απουσιάζει από τον τόπο. Ας μην ξεχνούμε ότι ο κεντρώος χώρος και η φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεται, αποτέλεσε και αποτελεί τον στυλοβάτη της κυπριακής κοινωνίας.

Αισθανόμαστε ότι μπορούμε να αποτελέσουμε το αυθεντικό κέντρο. Γι‘ αυτό διεκδικούμε τη στήριξη των συμπολιτών μας. Με απόλυτο πάντα σεβασμό στις επιλογές τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal