MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Υπάρχει και φιλότιμο

Advertisement

Sponsored by exness

Η ίδρυση των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο ήταν αποτέλεσμα των έντονων εθνικών, πολιτικών και κοινωνικών οραμάτων, επιδιώξεων και αγώνων των Κύπριων πολιτών που στιγμάτισαν τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Η ίδρυση αυτών των κομμάτων προέκυψε από την ανάγκη να μορφοποιηθεί η ιδεολογική έκφραση των πολιτικών απόψεων των πολιτών, αποτέλεσαν πυλώνα ενίσχυσης της Δημοκρατίας μας, αλλά και φορέα υλοποίησης των πολιτικών αποφάσεων, όποτε βρίσκονταν στη διακυβέρνηση της χώρας.

Του Νίκου Γεωργίου
Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου

Τις τελευταίες δεκαετίες είχαμε την ίδρυση ευκαιριακών κομμμάτων, προϊόντων ματαιοδοξίας και άκρατης φιλοδοξίας ατόμων που αποχώρησαν από τα κόμματά τους επικαλούμενοι διάφορες αφορμές. Κομμάτων, χωρίς πολιτικό υπόβαθρο, χωρίς ταυτότητα και πολιτική πυξίδα, τα οποία ο Κύπριος ψηφοφόρος τα κατέτασσε με την ψήφο του στο ράφι της Ιστορίας.

Advertisement

Σε αντιδιαστολή, ο ΔΗ.ΣΥ. είχε πάντοτε συγχρονισμένο τον πολιτικό του βηματισμό με τις ανάγκες της κοινωνίας, γνήσιος εκφραστής της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας, της οικονομικής ανάπτυξης που θα ενισχύει παράλληλα το κράτος πρόνοιας, με τις μεταρρυθμίσεις και τον συνεχή εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους, με την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση της Άμυνας απέναντι στην τουρκική απειλή, αλλά και το κυριότερο, με έγνοια ώστε να δρομολογήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την πορεία επίλυσης του εθνικού μας θέματος.

Σε αυτή την ειλικρινή εθνική προσπάθεια, μετά την καταστροφική για τη χώρα διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ο ΔΗ.ΣΥ. άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του, αγκάλιασε όλους τους πολίτες και έδωσε καλόπιστα τη δυνατότητα σε πρόσωπα τεχνοκράτες, που δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη πολιτική ή οργανωτική ώσμωση με τον ΔΗ.ΣΥ., να αποτελέσουν μέρος αυτής της εθνικής προσπάθειας συμμετέχοντας στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτά τα πρόσωπα προωθήθηκαν σε καίριες θέσεις, αποκτώντας εύλογα πολιτική υπόσταση και αναγνωρισιμότητα. Είχαν από την παράταξη διαχρονική πολιτική και κοινοβουλευτική στήριξη, τους δόθηκε κάθε εχέγγυο, έτσι ώστε να πετύχουν το έργο και την αποστολή τους, υλοποιώντας το πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη. Είχαν την πολιτική ασπίδα του ΔΗ.ΣΥ. απέναντι στις όποιες μηδενιστικές κριτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες της αντιπολίτευσης.

Διαφαίνεται δυστυχώς, ότι για ορισμένους ο ΔΗ.ΣΥ. δεν αποτέλεσε οτιδήποτε άλλο παρά το όχημα προώθησης των δικών τους ευκαιριακών και εγωιστικών επιδιώξεων. Κάποιοι κόβουν και ράβουν το κοστούμι τους για τη θέση του ΠΤΔ, ώστε να χωρέσουν στα μέτρα του ΑΚΕΛ και κάποιοι άλλοι υποσκάπτουν την παράταξη που τους ανέδειξε. Εδώ θα μπορούσε να επαναληφθεί η μνημειώδης αναφορά του Γιώργου Κατσιφάρα: «Εάν δεν ηταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας». Διερωτάται κανείς αυτά τα πρόσωπα χωρίς τη συμμετοχή τους στη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και την πολιτική στήριξη του ΔΗ.ΣΥ. θα είχαν σήμερα την όποια πολιτική υπόσταση; Σαφώς και όχι!
Σήμερα η αντιπολίτευση επιχαίρει, παρόλο που βρίσκεται πολιτικά και οργανωτικά στο ναδίρ της εκλογικής της δύναμης, αφού κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να ρίξουν νερό στο μύλο του ΑΚΕΛ. Μιας αντιπολίτευσης που το μόνο πράγμα που την ενδιαφέρει δεν είναι ούτε η πορεία επίλυσης του Κυπριακού ούτε η πορεία ανάπτυξης της Οικονομίας (άλλωστε απέδειξαν ότι δεν μπορούν) ούτε το μεταναστευτικό, αλλά πασχίζουν με μανία για να εκδιώξουν τον ΔΗ.ΣΥ. και τον Αναστασιάδη από την εξουσία.

Ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου είναι πανέτοιμος να ριχτεί στη μάχη των προεδρικών εκλογών με πολιτικούς όρους, με προγραμματικές καθαρές θέσεις και παραβολή επιχειρημάτων. Ένας πολιτικός που δοκιμάστηκε πολλές φορές στα δύσκολα. Καλείται δυστυχώς όμως, να αντιπαλέψει με τη μικροπολιτική και την πολιτική αχαριστία.

Αυτές τις συμπεριφορές ο Κύπριος ψηφοφόρος ουδέποτε τις ενθάρρυνε, αλλά αντίθετα τις αποδοκίμαζε, γιατί ακριβώς είναι ξένες απέναντι στην ιδιοσυγκρασία του. Εξάλλου, ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός αν θέλουμε την προκοπή της πατρίδας μας θα πρέπει να περιθωριοποιείται. Η πολιτική ένδεια του ΑΚΕΛ να εκφέρει έναν αυτόνομο πολιτικό λόγο και πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας με δικό του υποψήφιο, προβάλλοντας δήθεν την ανάγκη των συνεργασιών, αλλά και η ματαιοδοξία ορισμένων, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην δοκιμασμένη και αξιόπιστη πορεία του Προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου προς τις Προεδρικές εκλογές.

Με πολιτικά πεπραγμένα λοιπόν, με αυτοπεποίθηση και αξιόπιστο σχέδιο για το μέλλον, ο ΔΗΣΥ με τον Αβέρωφ Νεοφύτου θα κερδίσει και αυτή την μάχη. Την ώρα της ευθύνης για τον τόπο, ο κόσμος δεν θα επιλέξει πισωγυρίσματα. Όσο για ορισμένους, πέραν από την κρίση του κόσμου, πέραν της πολιτικής στήριξης να βρίσκεται μια σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική παράταξη στη Βουλή και την Κυβέρνηση, δυστυχώς γι’ αυτούς, για τον Κύπριο πολίτη υπάρχει και το φιλότιμο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network