MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από την πολιτική αγιογραφία στην πολιτική αγυρτεία

Advertisement

Sponsored by exness

Όσοι προσπάθησαν να φιλοτεχνήσουν την πολιτική αγιογραφία του κ. Χριστοδουλίδη, τη δημοφιλία του μέσα από φτιαχτές εικόνες, τις ανύπαρκτες πολιτικές θέσεις, την αποφυγή των πολιτικών συζητήσεων, την εκμετάλλευση των φεστιβάλ σε Κοινότητες, τις οποίες παρουσίαζε ως δικές του για να εντυπωσιάσει, τις  γενικότητeς του λόγου του για κάθε θέμα που καλείται να τοποθετηθεί, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειές τους, φαίνεται ότι απέτυχαν σε αυτήν τη στρατηγική νωρίτερα απ’ ότι αναμένετο.

Του Νίκου Γεωργίου
Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου

Τα ελλείμματα της υποψηφιότητας του κ Χριστοδουλίδη τα μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο  οι συνεργάτες του.  Αυτοί που τον προσεταιρίστηκαν ως σημαία ευκαιρίας με την προσδοκία να ανέβουν μαζί του στο τρένο της εξουσίας.

Advertisement

Συνεργαζόμενες δυνάμεις κομμάτων και  κομματιδίων τον χρησιμοποιούν ως διέξοδο από το πολιτικό αδιέξοδο που εισήλθαν, λόγω των ανέξοδων πολιτικών τους, αλλά και των λοιπών παραγόντων, πολιτικά ανερμάτιστων και μικρόψυχων, που στην πρώτη δυσκολία αλλά και στη μη ικανοποίηση των εγωιστικών τους απαιτήσεων, ως λαφυραγωγοί,  θα τον εγκαταλείψουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ορισμένοι πολιτικά αυτομόλησαν, γιατί τους βολεύει να εκτονώσουν τη χολερική αντίδρασή τους προς μη ικανοποίηση των δικών τους προσωποπαγών ιδιοτελών πολιτικοεκλογικών τους επιδιώξεων και διορισμών.

Συμπαρατάχτηκαν μαζί του, ΟΧΙ γιατί εμπνεύστηκαν από το όραμά του – υπενθυμίζω ούτε καν δανεικό αλλά σκέτη λογοκλοπή- ούτε και γιατί βρήκαν στο πρόσωπό του τον νέο εθνοσωτήρα της πατρίδας, άλλωστε δεν τους συνδέει κανένα πολιτικό ή ιδεολογικό πλαίσιο.

Στην τελευταία του συγκέντρωση ο κ Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε εδώ χωρίς να έχουμε κανένα συμφέρον.» Ούτε εκατό φορές να το επαναλάβει προφορικά και γραπτώς στο επιτελείο του δεν πρόκειται να γίνει πιστευτός, ούτε καν στον ίδιο του τον εαυτό, πόσο μάλλον στους πολίτες που αντιλαμβάνονται και έχουν κρίση και αισθητήριο.

Τα θέατρα της υποψηφιότητάς του βγαίνουν στην επιφάνεια από δικούς του πρώην έμπιστους συνεργάτες. Από αυτούς, που τους ανέθεσε με δικές του οδηγίες και γκεμπελικές μεθόδους να βρίζουν και να σπιλώνουν τους πολιτικούς του αντιπάλους, τον δημοσιογραφικό κόσμο, που πολιτικά δεν ήλεγχε και οικονομικά δεν επηρέαζε.

Δημοσιογράφους, που δεν ήταν στη σφαίρα της επιρροής του. Τόσο αβασάνιστα και  ελαφρά την καρδία να αποδώσεις σε άλλους ύβρεις και πληρωμές από τρίτους. Αυτός που διεκδικεί το ανώτατο αξίωμα της δημοκρατίας, αυτός που το παίζει δήθεν αντισυμβατικός και αμόλυντος κόντρα στο κομματικό σύστημα -από το οποίο προήλθε- αποδεικνύεται ότι όχι μόνο διαθέτει υποκριτικό ταλέντο, αλλά συμπεριφέρεται ως ένα κοινός προπαγανδιστής μιας άλλης εποχής.

Της πιο γκρίζας, της πιο ποταπής εποχής που κάποιοι χωρίς ψεύτικα προφίλ, αλλά με ανώνυμες και ψεύτικες δημοσιεύσεις κατηγορούσαν τον Γλαύκο Κληρίδη ως πράκτορα των ναζί. Που παρουσίαζαν τον Γλαύκο Κληρίδη με κεφάλι μινώταυρου να χαιρετά το πλήθος και με μεγάλα γράμματα στα πρωτοσέλιδά τους να διακηρύττουν ότι ο φασισμός επιστρέφει.

Η δολοφονία χαρακτήρων και η λάσπη του ανεμιστήρα από ψεύτικα προφίλ δεν είναι προσόν για κανένα πολιτευτή που σέβεται τον εαυτό του, αλλά και τους πολίτες που τον εμπιστεύονται. Το πολιτικό ήθος κρίνεται στην πράξη και μέσα από την αντιπαραβολή επιχειρημάτων, τη δημόσια κριτική σκέψη, να παλεύεις στην πολιτική κονίστρα σε ένα αγώνα ευγενούς άμιλλας. Δυστυχώς, νωπό είναι ακόμη στη μνήμη μας το γεγονός της άρνησής του ουσιαστικά του κ. Χριατοδουλιδη για να συμμετέχει στα debates, ώστε να διατηρήσει την τάχα άφθαρτη πολιτική του εικόνα.

Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής, ο οποίος ασχολείται με το συνδικαλισμό, έχει τη  μπέσα και τόλμη να τοποθετείται δημόσια με παρρησία στις γενικές συνελεύσεις και στις συνεδριάσεις των φοιτητικών σωμάτων.

Απέναντι λοιπόν στις μικρότητες εκείνων που νίπτουν τας χείρας τους, που υποκριτικά γυρίζουν το μάγουλο και υπομένουν τη δήθεν πολεμική – η οποία προήλθε από τις δικές τους επιπόλαιες συμπεριφορές – που καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν, επιλέγουμε αυτούς που δρουν στο προσκήνιο.

Αυτούς που έχουν πολιτικό κύρος και πολιτικό βάθος, που έχουν γνώση και άποψη και ξέρεις ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν, όταν κληθούν να οδηγήσουν τη χώρα και τους πολίτες σε κρίσιμες αποφάσεις. Επιλέγουμε αυτούς που ξέρουν να δίνουν μάχες για τον τόπο εντός και εκτός της πατρίδας μας, επιλέγουμε αυτούς που ξοδεύουν στα δύσκολα το πολιτικό τους κεφάλαιο, για να στηρίξουν τη χώρα και τους πολίτες.

Η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου ολοένα και ωριμάζει στη σκέψη του κόσμου ότι είναι η μόνη σοβαρή, αξιόπιστη και με εχέγγυα υποψηφιότητα, που μπορεί να δώσει ελπίδα για καλύτερες μέρες στην πατρίδα μας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network