MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μια περίεργη συνέντευξη ξεπλύματος της εισβολής στην Ουκρανία

Advertisement

Sponsored by exness

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες απέστειλε στους συνδρομητές του (κυρίως ΜΜΕ), μια συνέντευξη του Μητροπολίτη Ζαπορίζιε Λουκά.

Τίποτα δεν θα ήταν περίεργο, αν τη συνέντευξη δεν την λάμβανε ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός. Προφανώς περίεργο, ένας Μητροπολίτης της Ουκρανίας, να δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο στη Μόσχα, εν καιρώ πολέμου. Πουθενά στη συνέντευξη δεν υπάρχει η λέξη ρωσική εισβολή και πουθενά δεν επικρίνεται η Ρωσία. Αντιθέτως επικρίνεται η κυβέρνηση της Ουκρανίας ως και αυτή να ξεκίνησε το πόλεμο.

Advertisement

Επίσης δεν θα ήταν παράξενο αν είχαμε να κάνουμε με μια αμερόληπτη καταγραφή γεγονότων, αλλά πως θα μπορούσε να υπάρξει τέτοιο εχέγγυο όταν ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ έχει «παρασημοφορηθεί» με ρεκόρ διοχέτευσης ψευδών ειδήσεων; Μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι αρκετή.

Ωστόσο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων δεν μπορεί να γίνεται φορέας προπαγάνδας και μάλιστα σε μια περίοδο που ένας λαός αιματοκυλίζεται από μία εισβολή, προβάλλοντας τις θέσεις ενός ανθρώπου ο οποίος βρίσκεται σε λίστα κυρώσεων για συνεργασία με τους εισβολείς.

Πέραν αυτού υπάρχει και μία καθαρώς θρησκευτική διάσταση.  Ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας είναι αυτός που με κάθε τρόπο υπονομεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με το οποίο η Εκκλησία της Κύπρου έχει αγαστές και αδελφικές σχέσεις.

Ο Μητροπολίτης Ζαπορίζιε είναι αυτός που αναφερόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη  έγραφε:  «ο λεγόμενος “πατριάρχης” Βαρθολομαίος αμαύρωσε την καρδιά και τα χέρια του με την προδοσία του Θεού και την παραβίαση των ιερών εντολών Του. Χάρη στην ενέργεια αυτού του ανθρώπου η αγία Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία μας πνίγεται σε αίμα και δάκρυα». Δηλαδή με λίγα λόγια, αυτός που φέρει ευθύνη για τη ρωσική εισβολή είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης !

Σε μία άλλη αναφορά του στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον παρουσιάζει ως «λύκο» γιατί δεν έκανε δεκτές τις θέσεις της Μόσχας για την Ουκρανία. Έγραφε ο Μητροπολίτης Ζαπορίζιε Λουκάς: «Όσοι λόγω της λεγόμενης “υπακοής” είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το κάλεσμα του “λύκου με ένδυμα προβάτου” (Βαρθολομαίου), δηλώνω με κάθε ευθύνη για τα λόγια μου στον Θεό και στην Αγία Οικουμενική και Αποστολική Εκκλησία Του, προδίδεται τον Χριστό!».

Σε μια περίοδο που αποκαλύπτονται στοιχεία για την προσπάθεια χειραγώγησης της Κύπρου και της κοινής γνώμης από τη ρωσική προπαγάνδα  – και μάλιστα με το αζημίωτο – είναι τουλάχιστον περίεργο το κρατικό πρακτορείο να χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει και να προβάλλει τις απόψεις υποστηρικτών μια σφαγής στην Ουκρανία.

Λίγη προσοχή δεν βλάπτει.

Μ. Κα

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network