MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Γιατί να πάω να ψηφίσω…

Advertisement

Sponsored by exness

Κατανοώ απόλυτα το θυμό και την απογοήτευση του κόσμου, γιατί το νοιώθω κι εγώ αρκετά συχνά ειδικά τον τελευταίο καιρό, δικτατορικό lockdown της κυβέρνησης, τα σκάνδαλα με τα χρυσά διαβατήρια που έκανα τη χώρα μας διεθνώς ρεζίλι, η ατιμωρησία.

Του Μάριου Σταδιώτη
Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού – ΔΗΚΟ Αρ.9

Το νοιώθω κι εγώ βλέποντας νέους επιστήμονες να μην βρίσκουν δουλειά και να αναγκάζονται να εργάζονται σε άλλο τομέα που δεν έχει σχέση με τον κλάδο που επέλεξαν να σπουδάσουν. Νιώθω θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπω την ανεργία να αυξάνεται διαρκώς, όταν βλέπω κόσμο να ζει στη φτώχεια, ηλικιωμένους που μετρούν τα κουκιά τους καθώς παίρνουν συντάξεις πείνας.

Advertisement

Όλα αυτά όμως με πείσμωσαν ακόμη περισσότερο και αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα, μετά από την τιμητική πρόταση του κυρίου Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο λόγος πού ανταποκρίθηκα σε αυτή την πρόσκληση – πρόκληση ήταν για να ανατρέψω αυτή την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας!

Πρέπει να γίνει πλέον κατανοητό ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο! Όπως όλοι οι άντρες δεν είναι γουρούνια, όλοι οι δημοσιογράφοι ρουφιάνοι, όλες οι γυναίκες ίδιες, όλοι οι δικηγόροι ψεύτες και άλλες τέτοιες γενικεύσεις που αδικούν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, έτσι και όσοι ασχολούνται με την πολιτική δεν είναι όλοι το ίδιο.

Η μη συμμέτοχη όμως δεν είναι η λύση για να αλλάξουν τα πράγματα. Είναι μεγάλη η πιθανότητα μέσα από τη συμμετοχή όλων μας και κυρίως μέσα από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων να δημιουργηθεί ένα νέο είδος πολιτικής, μακριά από πελατειακές σχέσεις, οικογενειακές σχέσεις και σχέσεις διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Να στηρίξουμε ανθρώπους που έχουν Αρχές, Αξίες, Ήθος, Ιδανικά, που ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό του τόπου μας και όχι για προσωπικό τους όφελος. Ανθρώπους που στη πορεία της ζωής τους το έχουν δείξει έμπρακτά!

Αν δεν πας εσύ και ακολουθήσουν το παράδειγμά σου και άλλοι, σημαίνει απαξίωση προς τις δημοκρατικές διαδικασίες, σημαίνει άνοδος επικίνδυνων πολιτευμάτων και εκεί θα καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η δημοκρατία, έστω κι αν είναι έτσι όπως είναι.

Η ψήφος, είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολύ αγώνα και πολύ προσπάθεια.

Πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε γιατί αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες.

Γιατί πρέπει να μετέχεις στις εκλογικές διαδικασίες, καθώς είσαι ενήλικας, νοήμων, με προβληματισμούς  και ωριμότητα.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια λόγια του Αβραάμ Λίνκολν ο οποίος είπε:

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα.

Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου.

Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου»

Με τη φράση αυτή την οποία ταυτίζομαι απόλυτα, θα κλείσω κι εγώ, ελπίζοντας πως θα περάσουμε το μήνυμα της συμμετοχής στις εκλογές του Μάη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network