MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Μοναδική Επιλογή για Πρόεδρο

Advertisement

Sponsored by exness

Ψήφος στον Ανδρέα Μαυρογιάννη για την Κύπρο και τους Πολίτες

Του Λουκά Στυλιανού
Μέλος ΚΕ ΚΟΣΠ

Οι προσεχείς Προεδρικές Εκλογές, είναι ίσως οι σημαντικότερες στην ιστορία της Κύπρου. Και τούτο, επειδή από τη μια το Εθνικό Θέμα βρίσκεται στη δυσκολώτερη αλλά και πιο κρίσιμη φάση του, και από την άλλη, η συνεχής και σταδιακή φτωχοποίηση των πολιτών εντείνει την ανισότητα και την κοινωνική αδικία.

Advertisement

Συνεπώς ο  τόπος έχει ανάγκη από αλλαγή.  Από πραγματική αλλαγή πολιτικών και όχι μόνο αλλαγή προσώπου του προέδρου.

Αυτό είναι το βασικό διακύβευμα.

Ποια θα πρέπει να είναι τα Χαρακτηριστικά Υποψηφίου Προέδρου

Ο υποψήφιος Πρόεδρος θα πρέπει να είναι πρόσωπο που να ικανοποιεί κάποια βασικά κριτήρια και χαρακτηριστικά, ‘οπως:

  1. Να είναι σε θέση  να αγωνιστεί για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, ισονομία.
  2. Να είναι άτομο που δεν ενεπλάκει στο σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων ή και σε άλλα σκάνδαλα με έμμεσο ή και άμεσο τρόπο
  3. Να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής του για το κυπριακό πρόβλημα για κατάληξη σε λύση δίκαιη και βιώσιμη.
  4. Να είναι κατά της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων και ημικρατικών οργανισμών, αλλά να ενεργήσει κατά τρόπο που να καταστήσει τους οργανισμούς πιο αποτελεσματικούς και αποδοτικούς, προσφέροντας ποιοτικότερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος
  5. Να ενεργήσει κατά τρόπο που να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και ο τομέας της μεταποιητικής βιομηχανίας καθώς επίσης να στηριχθούν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από προγράμματα ανάπτυξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας τους ώστε να απεγκλωβιστεί το νέο οικονομικό μοντέλο από τον τουρισμό.
  6. Να αξιοποιηθούν οι ενεργειακοί πόροι που για χρόνια έμειναν αναξιοποίητοι με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη, Αβέρωφ, Χριστοδουλίδη
  7. Να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Κύπρος ώστε να αναπτυχθεί ο τομέας της προσφοράς υπηρεσιών τόσο σε θέματα ιατροφαρμακευτικού τομέα καθώς επίσης και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως περιφερειακού εκπαιδευτικού κέντρου.
  8. Να προωθήσει πολιτικές μέσα από Νομοσχέδια ώστε να τερματιστεί η Τραπεζική δικτατορία.
  9. Να εργαστεί για μια πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη που θα συμβάλει και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Δυνατότητα Επιλογών

Οι  Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης δεν μπορούν να φέρουν την αλλαγή επειδή ως στελέχη του ΔΗΣΥ, είναι βασικοί πρωταγωνιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Της κυβέρνησης που οδήγησε την Κύπρο σε πολύ ψηλά ποσοστά διαφθοράς αλλά και εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς. Ο ένας πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Αναστασιάδη, Βαρύνονται με όλες τις σκιές που πέφτουν πάνω στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, σκάνδαλα, χρυσά διαβατήρια  κλπ. Μαζί προώθησαν τις χαλαρώσεις για τα διαβατήρια, μαζί υπερασπίζονταν το πρόγραμμα, ενώ ο κ Χριστοδουλίδης μας παρουσιάζεται ως αμέτοχος στο υπουργικό συμβούλιο που «χάριζε»  της υπηκοότητες για τα διαβατήρια. Τόση υπευθυνότητα!

ΔΗΣΥ σημαίνει Σκάνδαλα, σημαίνει διαπλοκή, σημαίνει διαφθορά.

  • Το Σκάνδαλο του χρηματιστηρίου το 2000, πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γλαύκος Κληρίδης,
  • Σκάνδαλο με φούσκα των ακινήτων Κυβέρνηση Κληρίδη και μετά Τάσου Παπαδόπουλου
  • Κούρεμα Καταθέσεων, Κυβέρνηση ΔΗΣΥ με Πρόεδρο το Νίκο Αναστασιάδη και κυβερνητικό στέλεχος το Νίκο Χριστοδουλίδη
  • Κλείσιμο Λαικής Τράπεζας και Συνεργατισμού, κυβέρνηση ΔΗΣΥ με πρόεδρο το Νίκο Αναστασιάδη και στέλεχος της κυβέρνησης το Νίκο Χριστοδουλίδη.
  • Αλλά και στο Εθνικό θέμα, με τις συνεχείς παλινδρομήσεις και έλλειψη πολιτικής βούλησης από μέρους του προέδρου της δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ και με εξέχον στέλεχος τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, με τους τακτικισμούς τους και την ασυνέπεια τους, οδήγησαν την Κύπρο σε πολύ επικίνδυνη φάση, με την αναγνώριση του ψευδοκράτους ως κράτος να προχωρά μεθοδικά από την Τουρκία και τη σημερινή τουρκοκυπριακή ηγεσία. Αλλά και το ακόμια πιο επικίνδυνο, με την προσάρτηση των κατεχομένων να είναι προ των πυλών. Με τους χειρισμούς του Ν. Χριστοδουλίδη στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική Ν. Αναστασιάδη, επτωχεύσαμε ως κράτος και πολιτικά.
  • Δυστυχώς ο κ Χριστοδουλίδης ως υπ. Εξωτερικών, κτίζοντας το πολιτικό του προφίλ (το μόνο που έκανε με συνέπεια και συνέχεια) του ήταν αρκετό να συνυπογράφει τριμερείς και διμερείς συνεργασίες που στο τέλος της ημέρας φαίνεται να είναι σαν μεταχρονολογημένες επιταγές χωρίς αντίκρυσμα. Ποτέ του δεν είχε πολιτικό όραμα ούτε και στοχοπροσήλωση στην επίλυση του κυπριακού. Τα ίδια τα γεγονότα το αποδεικνύουν. Και το πιο πρόσφατο, οι συνεχείς ενέργειες που μεθοδικά εφαρμόζει η τουρκοκυπριακή ηγεσία με την τουρκία για τον εποικισμό και ανάπτυξη και της Αμμοχώστου.
  • Πόσα ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασαν την τουρκία, πέραν από συστάσεις και εκκλήσεις; ΚΑΝΕΝΑ. Αυτό δεν είναι μια αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής που ο κ Χριστοδουλίδης ασκούσε, σε συνεργασία με την κυβέρνη ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη;

Η Εξουσιομανεία Του Ν. Χριστοδουλίδη

Νοιαζόμενος μόνο για το πολιτικό προσωπικό του προφίλ, ακούσαμε και στα ΜΜΕ από συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, για κονδύλια, που ενώ έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για προβολή του Εθνικού ζητήματος, χρησιμοποιήθηκαν για αυτοπροβολή του κ Χριστοδουλίδη όταν ήταν Υπ. Εξωτερικών.

Επί πλέον, πώς μπορεί να συγκεράσει τη μεγάλη διαφορετικότητα των υποστηρικτών του από τις ηγεσίες των κομμάτων που τον στηρίζουν, του ΔΗΚΟ με θέση στο κυπριακό για ΔΔΟ με «σωστό περιεχόμενο», ΕΔΕΚ, με ξεκάθαρη απόρριψη της ΔΔΟ, με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ με ξεκάθαρη απόρριψη ΔΔΟ και υπέρ του Ενιαίου κράτους, τη ΔΗΠΑ με ξεκάθαρη θέση υπέρ της ΔΔΟ. Τη στήριξη του από το 40% περίπου των οπαδών του πιο ακραίου δεξιού κόμματος, του ΕΛΑΜ;

Ποια τελικά θα είναι η στρατηγική και ποιος ο στόχος επίλυσης του Εθνικού Ζητήματος;

Υπάρχει όμως κάτι που ενώνει όλους αυτούς τους ετερόκλητους και ευκαιριακά συνεργάτες. Η δίψα για την εξουσία, η εξουσιομανεία που διαχρονικά δένει όλα αυτά τα κόμματα του παραδοσιακού κέντρου.

Επιλογή Μαυρογιάννη

Ας μην αφήσουμε αναξιοποίηση και αυτή την ευκαιρία και να πάει  χαμένη. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε περιπτωσιακή επιλογή, ώστε να βαδίσουμε τον προεκλογικό αγώνα με ένα και μόνο στόχο. Να τερματίσουμε τη διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ  αλλά και του κάθε καιροσκόπου  που το μόνο στο οποίο είναι συνεπείς,  είναι η φιλοδοξία τους για τον προεδρικό θώκο και για μια θέση στην κυβέρνηση.

Αυτό είναι το σημαντικό διακύβευμα. Θέλουμε ένα πρόεδρο που θα αποτελεί συνέχιση της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ Αναστασιάδη, Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδη,  ή

Θέλουμε  ένα πρόεδρο που θα αγωνιστεί μαζί μας για την πραγματική προοδευτική αλλαγή;

Και επειδή ως πολίτες θέλουμε το καλό της Κύπρου αλλά και των παιδιών μας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, Ψηφίζουμε Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network